LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Milano

  Flyg till Milano

  Alltid inkluderat i din flygbiljett till Milano: 24 timmars öppet köp, fritt val av sittplats och mycket mer…

  Det tar inte mer än två timmar och fyrtio minuter att flyga från Stockholm till Milano. Men oavsett om du är ombord på en kort- eller långdistansflygning vill vi att du ska få en sån bekväm resa som möjligt. Därför serverar vi kaffe, te och vatten ombord och det finns alltid dagstidningar du kan ta med dig från gaten -självklart är allt utan extra kostnad.

  Faktum är att det mesta ingår i din flygbiljett när du flyger till Milano med oss. Vi tänker på allt före, under och efter resan:


  Hitta din flygresa direkt med hjälp av bokningsfältet eller ladda ner vår app – på det sättet kan du alltid hitta din nästa resa till Milano eller någon av våra andra destinationer direkt från mobiltelefonen.

  Flyg till Milano för en weekendresa, storstadsresa, fotbollsresa – eller varför inte skidresa om säsongen är inne. Boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

  Milano är Italiens andra största stad och huvudort i Lombardiet som är en ekonomiskt välmående del av Italien, inte långt från de italienska Alperna. Flera av stadens mest kända byggnader ligger i Milanos historiska kärna. Längs torget Piazza del Duomos ena sida breder en av världens största kyrkor ut sig; den gotiska katedralen Il Duomo. I närheten ligger också operahuset La Scala och den kyrkolika Galleria Vittorio Emanuele II med caféer, restauranger och affärer. Milano är Italiens, och en av världens, främsta mode- och designstäder vilket gör staden utmärkt för en shoppingresa.

  Flyg till Milano och njut av milanesisk mat

  Mycket i staden handlar om att njuta. Från den mjukt skummade koppen cappuccino, genom milanesisk mat, till teater, klassisk musik och konst. Teatrar och konstgallerier drar fulla hus. Till den världsberömda operascenen La Scalas föreställningar blir biljetterna slutsålda nästan innan de har släppts. Och det var just i Milano som Leonardo da Vinci målade Europas kanske mest reproducerade tavla "Den sista nattvarden" och Verdi fann sig en plats; du kan se några av hans verk på La Scalas operascen.

  Ett annat glädjeämne är maten. Många invandrare och en öppen attityd mot nya influenser har skapat ett kök som går utöver traditionell italiensk husmanskost. Så även om du väljer att njuta av din espresso på ett traditionellt italienskt café kan du lika gärna låta den avrunda en asiatisk, arabisk eller afrikansk middag. Många tar flyg till Milano för att titta på fotboll, staden är en utmärkt destination om man vill uppleva högklassig italiensk ligafotboll.

  SAS flyger dagligen till flygplatserna Linate och Malpensa i Milano

  SAS har dagliga avgångar till Milano och erbjuder direktflyg flera dagar i veckan; måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar. Direktflygen avgår från Stockholm samt från/via Köpenhamn och Oslo. SAS trafikerar både flygplatsen Linate, som endast ligger sju km från city, samt Malpensa som är beläget cirka fem mil från Milanos centrum. Du tar dig enkelt till och från flygplatserna med tåg, buss, taxi eller hyrbil.

  Billiga flyg till Milano – boka tidigt och spara mer

  Det är enkelt för dig att resa billigt till Italiens modehuvudstad Milano. Om du bokar dina flygbiljetter i god tid kan du spara både tid och pengar och öka dina chanser att få flygbiljetter till bästa pris.

  Kom ihåg att vi alltid erbjuder en 24 timmars öppet köp. Det innebär att du kan boka din resa direkt om du hittar ett bra erbjudande i vår onlinebokning – för att ta reda på om datum, tid för avgång och pris passar din familj eller vänner efter att bokningen är gjord.

  Dra nytta av belöningar och fördelar

  Gå med i vårt förmånsprogram EuroBonus (kostnadsfritt medlemskap) och tjäna poäng varje gång du flyger med oss. Du kan också tjäna poäng när du gör reservationer för hotellrum och hyrbil hos våra partner över hela världen. Som medlem får du dessutom en hel del fördelar som till exempel exklusiva erbjudanden och sms-tjänster med praktisk information om din flygresa.

  Dina poäng kan du spendera på allt från flygresor och hotell till att handla ombord eller i vår onlineshop.

  Tjäna poäng inför din flygresa till Milano – gå med i EuroBonus kostnadsfritt

  Hitta billiga flygbiljetter till Milano

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.  Guide till milano

  Milano har tagit steget från att vara en mindre industristad till att bli Italiens och kanske världens modehuvudstad. Tack vare sin industriella historia har Milano vuxit till att bli Italiens kommersiella och finansiella center samt hem till några av landets viktigaste byggnader och museum.

  Att se och göra i Milano

  Kyrkorna, operahuset och fotbollsstadion är samtliga viktiga landmärken i Milano. I Milano står de vackra och klassiska romerska byggnaderna sida vid sida med modern arkitektur. Il Duomo-katedralen byggdes för över 400 år sedan och har nyligen blivit återställd efter en omfattande renoveringen. Från taket av kyrkan finner du en imponerande utsikt över staden. I en annan av stadens kyrkor; Santa Maria delle Grazie, återfinns en av världens mest berömda målningar; Nattvarden av Leonardo Da Vinci.

  Ett annat av Milanos mer kända landmärken är den berömda operan "La Scala". Italien är operans hemland och La Scala har ett stort nationell och kulturellt symboliskt värde. Här har stora kompositörer som Mozart och Verdi haft premiärer.

  San Siro-stadion är också den en stor stolthet bland det Italienska folket. Här spelas regelbundet ett derby mellan två av landets bästa klubbar; AC Milan och Inter. San Siro är en av Europas största fotbollsarenor och kan rymma upp till 70 000 förväntansfulla fotbollsfans.

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger dagligen till flygplatserna Linate och Malpensa i Milano. Linate ligger endast 7 km från city och är därför väldigt lättillgängligt med buss. Malpensa ligger lite drygt 5 mil från city. Härifrån tar antingen tåg, buss, taxi eller hyrbil.

  Ta sig runt i Milano

  Då Milano är relativt stort så är tunnelbanan är ett säkert kort när det kommer till att ta sig fram.

  Shopping i Milano

  Milano är utan tvekan staden man talar om när det kommer till mode och design i Italien. Här hittar du många huvudsäten för världskända modehus, som bland andra Gucci, Versace, Dolce & Gabbana, Prada och Giorgio Armani.

  Just Giorgio Armani betraktas ofta som en symbol för italiensk design och hans skapelser är ofta favoriter bland diverse Hollywoodstjärnor. I Milano öppnade Armani ett 6000 kvadratmeter stort varuhus där du kan hitta allt från designerkläder till inredningsdesign. Ett måste för alla fashionistas!

  För mer mode och design bör du besöka några av de eleganta butikerna i välkända Quadrilatero d’Oro. Ta gärna en eftermiddagspromenad genom modedistriktet och varva ner med en riktigt god kopp italienskt kaffe.

  Äta i Milano

  Mat är något som tas på allvar i Italien. Italienarna är stolta över deras matkultur och fina viner och de tillbringar gärna flera timmar runt matbordet. Italienska restauranger serverar sällan något annat än italienska specialiteter. Du behöver inte alltid gå till de dyraste etablissemangen att få bra mat. En enkel ”trattoria” har ofta godare mat än den närmaste internationella restaurangen.

  Italienska måltider består av minst tre till fyra rätter och restauranger förväntar sig att du ska äta minst två ”antipasti” (aptitretare). Detta följs sedan av pasta, ris eller soppa. ”Secondo” är huvudrätten som består av fisk, kött, grönsaker eller sallad. Efter detta äter man frukt, ost eller en dessert med kaffe och en digestivo som avslutning.

  Både det traditionella köket såväl som ”Cucina Nuova” (det nya köket) är populärt. Välj det som passar dig!

  Reseförsäkring

  Milano har en del problem med småstölder, som alltid är turister extra utsatta. Lämna därför onödiga värdesaker på hotellet. Ha väska och värdesaker under uppsikt och se speciellt upp vid turistattraktioner och i lokaltrafiken. Det rekommenderas inte heller att kvällstid promenera genom dåligt upplysta områden. Polis har tel 112, brandkår tel 115, ambulans tel 118 och allmänt akutnummer är tel 113.

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy