LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL RESA FRÅN

  Milano – boka resa på sas.se

  Flyg till Milano för en weekendresa, storstadsresa, fotbollsresa – eller varför inte skidresa om säsongen är inne. Boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

  Milano är Italiens andra största stad och huvudort i Lombardiet som är en ekonomiskt välmående del av Italien, inte långt från de italienska Alperna. Flera av stadens mest kända byggnader ligger i Milanos historiska kärna. Längs torget Piazza del Duomos ena sida breder en av världens största kyrkor ut sig; den gotiska katedralen Il Duomo. I närheten ligger också operahuset La Scala och den kyrkolika Galleria Vittorio Emanuele II med caféer, restauranger och affärer. Milano är Italiens, och en av världens, främsta mode- och designstäder vilket gör staden utmärkt för en shoppingresa.

  Flyg till Milano och njut av milanesisk mat

  Mycket i staden handlar om att njuta. Från den mjukt skummade koppen cappuccino, genom milanesisk mat, till teater, klassisk musik och konst. Teatrar och konstgallerier drar fulla hus. Till den världsberömda operascenen La Scalas föreställningar blir biljetterna slutsålda nästan innan de har släppts. Och det var just i Milano som Leonardo da Vinci målade Europas kanske mest reproducerade tavla "Den sista nattvarden" och Verdi fann sig en plats; du kan se några av hans verk på La Scalas operascen.

  Ett annat glädjeämne är maten. Många invandrare och en öppen attityd mot nya influenser har skapat ett kök som går utöver traditionell italiensk husmanskost. Så även om du väljer att njuta av din espresso på ett traditionellt italienskt café kan du lika gärna låta den avrunda en asiatisk, arabisk eller afrikansk middag. Många tar flyg till Milano för att titta på fotboll, staden är en utmärkt destination om man vill uppleva högklassig italiensk ligafotboll.

  Tips! Utflykter och aktiviteter i och runt Milano

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy