sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Bologna

Flyg till Bologna

Hitta billiga flygbiljetter till Bologna

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

SAS erbjuder direktflyg till Bologna från Stockholm och från/via Köpenhamn.

Bologna är en av Italiens historiska städer. Staden utstrålar äkta italiensk livsstil och är bl.a. känd för sitt kök (la cucina Bolognese) och många räknar staden som Italiens kulinariska huvudstad.

Bologna är en vacker stad med en karaktäristisk arkitektonisk stil där mycket av stadens arkitektur går i röda och  orange toner vilket har gett staden smeknamnet Bologna la Rossa (röda Bologna).

Bologna är känd och älskad av italienarna men är inte en stor turistdestination vilket har lett till att staden har kunnat behålla sin autentiska charm.
 

Sevärdheter i Bologna

Bologna är fylld med mysiga platser och parker där du kan vila mellan shopping och sightseeing. Piazza Maggiore är en stor plats i den gamla stadsdelen som är omgiven av, bland annat Stadshuset och Basilica di San Petronio - en vacker kyrka med ett eget museum. Giardini Margherita är en vacker park och en självklar plats att stanna upp på. Ursprungligen var den en privat park avsedd för Bolognas adliga.
 

Kultur och nöjen

Trots att Bologna inte är så stort erbjuder staden många möjligheter för både shopping och kultur. Besök till exempel Europas äldsta universitet med anor från 1100-talet och som idag inrymmer många utländska studenter. I området runt universitetet finns också flera små men intressanta museer och många barer och kaféer som bidrar till att ge universitetsdistriktet en livlig atmosfär. Bologna bjuder på många muséeupplevelser. Vare sig du är intresserad av historia, modern konst, eller motorcyklar kan du hitta ett muséum för det i Bologna.

Boka ditt flyg till Bologna och Italien idag här på sas.se!