sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
    Se alla resultat
    • Inget annat innehåll att visa
  • loader Inget annat innehåll att visa
  • Inga träffar

ENKEL FRÅN

Flyg till Rom

Hitta billiga flygbiljetter till Rom

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Rom är ett av Europas mest poppulära resmål vilket i synnerhet hänger samman med stadens fascinerande historiska och kulturella byggnadsverk och sevärdheter. Italien är ett verkligt modeparadis och Rom är absolut inget undantag. De lyxiga märkesvarubutikerna med designerkläder från världskända varumärken ligger sida vid sida på de exklusiva shoppinggatorna. I Rom finns det därför möjlighet till både högklassig shopping av dyr, italiensk design, plånboksvänlig shopping samt inköp av härliga italienska specialiteter i de lokala butikerna.

I Rom finns det även gott om möjligheter att få en fantastisk matupplevelse. Staden har en mängd restauranger som garanterar dig en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. Italienarna är mycket kvalitetsmedvetna när det gäller mat och dryck och de kompromissar inte med något.

Boka din nästa flygbiljett till Italiens historiska och kulturella huvudstad redan idag och spara pengar på din flygbiljett. SAS har flera dagliga avgångar till Rom – boka idag och få en mängd extra förmåner. 

 

Många dagliga avgångar till Rom med SAS

Du kan flyga direkt till Rom med SAS flera gånger om dagen och du kommer därför alltid att kunna hitta en avgång som matchar dina resplaner. SAS gör det enkelt för dig att njuta av en fantastisk weekend eller minisemester i den historiska och romantiska storstaden.

Våra avgångar till Rom går från Arlanda och det gör resan både snabbare och enklare. Boka din biljett redan idag så att du kan börja se fram emot ett besök i Italiens huvudstad.  

Avgångar till Rom

 

Hitta billiga flygbiljetter till Rom

Om du är ute i god till ökar du dina chanser att kunna hitta de billigaste flygbiljetterna till den historiska och romantiska italienska huvudstaden.

På de flesta av våra flygbiljetter erbjuder vi öppet köp i upp till 24 timmar vilket gör flygbokningen mer flexibel för dig. Boka dina flygbiljetter meddetsamma och stäm därefter av om det passar med dina medresenärer.

Hitta billiga biljetter i lågpriskalendern

Flyg direkt till Rom med SAS 

Vi har flera direktavgångar till Rom varje dag vilket ger dig en större flexibilitet. Våra dagliga avgångar till Rom går direkt från Stockholm till Fiumicino-flygplatsen 32 km från centrala Rom.

Med SAS kan du flyga till Rom på ca 3 timmar, och det gör den historiska storstaden perfekt för en långhelg med din älskling eller familjen. 

Hitta din direktbiljett till Rom

Incheckning online – få en enklare resa

Rom är en av de tre mest populära storstäderna i Europa. Med SAS har du möjlighet att flyga direkt till den historiska och kulturella huvudstaden på bara 3 timmar.

Hos SAS kan du checka in hemifrån. Det innebär att du sparar tid när du anländer till flygplatsen. Det gör hela resan enklare för dig.

Du kan checka in från 22 timmar till 1 timme före din avgång – här kan du även välja din sittplats. 

Se våra dagliga avgångar

 

I SAS Go-flygbiljetter ingår 23 kg bagage 

På SAS vill att våra resenärer ska trivas under hela resan – både före, under och efter. Du är därmed garanterad en behaglig flygresa med oss.

Med flygbiljetter från SAS slipper du lägga energi på att kontrollera praktisk information.

Du kan alltid hitta uppdaterad information om din avgång på sas.se, eller så kan du ladda ned vår app, som gör det enklare för dig att hitta avgångar till ditt nästa resmål. 

Mer om våra reseklasser

Bli medlem i EuroBonus och tjäna poäng

EuroBonus är ett lojalitetsprogram för SAS kunder och medlemskapet är helt kostnadsfritt. Som medlem kan du tjäna poäng på flygresor med SAS och våra partner, olika hotellvistelser, hyrbil, shopping och dagliga inköp.

Du kan använda dina poäng till mycket – allt ifrån flygresor till shopping på flygplatsen eller på flyget. Om du anmäler dig till vårt lojalitets- och frequent flyer-program gör du din resa ännu enklare och bekvämare.  

Få alla förmåner – bli medlem idag

Spar upp till 90 % på barnbiljetter

Om du reser med små barn (0–2 år) som delar sittplats med dig kan du spara 90% på flygbiljetten. Om du väljer att boka en barnbiljett till barnet sparar du 25 % på biljetten.

Barn som är 2–11 år får automatiskt en egen sittplats ombord och de får en rabatt på upp till 25 %.

Det innebär att resan till Rom plötsligt blir ännu billigare – rabatten kan ni använda till att unna er något extra i den italienska huvudstaden. 

Mer om att resa med barn

 

Fiumicino – Leonardo da Vinci-flygplatsen 

Fiumicino-flygplatsen, även kallad Leonardo da Vinci-flygplatsen, ligger ganska exakt 32 km väster om Rom. Det finns flexibla och bra tåg- och bussförbindelser med Termini-stationen i centrala Rom dygnet runt. Därför är det inga problem att ta sig in till Rom från flygplatsen.  

Flygplatsen är den största i Italien och de allra flesta flygbolag använder Fiumicino-flygplatsen. 

 

Transport till och från Fiumicino-flygplatsen

Det finns olika transportmöjligheter från flygplatsen och in till Rom. Leonardo Express-tåget går till den stora centralstationen, Termini, i Rom och härifrån kan du ta tunnelbana eller buss vidare. Tåget går direkt till Termini med bara ett enda stopp längs vägen och tar bara ca 30 minuter.

En annan möjlighet som många utnyttjar är pendelbussar. De går från terminal 3 och direkt in till Termini-stationen i centrala Rom på ca 45–60 minuter och du kan köpa biljetter online eller på bussen.

En sista möjlighet är regionaltåget FL1, vilket är perfekt för dig som behöver komma till andra stationer i Rom än Termini. Regionaltåget avgår var 15:e minut på vardagarna och var 30:e minut på helgen. 

Mer om resan till och från flygplatsen

Hyrbil på Fiumicino-flygplatsen 

Rom ligger mitt i Italien, närmare bestämt i regionen Lazio, som är en viktig region i Italien. Det är ett intressant område där det finns mycket spännande att uppleva. Om du har tid över på din semester i Rom är det därför en perfekt chans att hyra en bil och ge sig ut och se några av de andra vackra städerna inåt landet eller längs kusten i Lazio.

Med bil har du en annan frihet att ta dig runt och samtidigt är det även en fördelaktig lösning rent ekonomiskt. Vi rekommenderar att du bokar bilen hemifrån så vet du garanterat att det står en bil redo och väntar på dig.

Boka via SAS webbplats om du vill ha en samlad översikt över alla biluthyrningsfirmors modeller och priser.

Transport i Rom

Kollektivtrafiken i Rom omfattar både tunnelbana, bussar, tåg och spårvagnar och de går allihop ofta och i tid.

Det finns dock vissa delar av Rom, speciellt den historiska delen i närheten av Vatikanstaten, där det är enklare att gå till fots. På så vis får du också se mer av det vackra och kulturella Rom. 
 

Tunnelbana i Rom

Tunnelbanesystemet i Rom är uppbyggt på tre linjer som korsar varandra på Termini-stationen. Det är den största stationen och samtidigt även den station som är bäst knuten till andra transportmedel i staden.

Du kan köpa biljetter till tunnelbanan i biljettautomater på stationen eller i de små tidningsstånden runt om i staden. Det går att köpa endags- eller heldagsbiljetter. 
 

Buss- och spårvagnssystemet i Rom

Bussystemet i Rom täcker större delen av staden. Det finns ca 236 busslinjer i Rom som korsar varandra kors och tvärs.

Bussen är ett populärt transportmedel då den täcker hela staden, och därför kan du åka till nästan alla ställen med buss. Några av de mest populära busslinjerna är 64, 117 och 910.

Buss 64 fungerar mycket bra om du vill åka runt och se på sevärdheter. Bussen går från Termini och stannar vid Peterskyrkan. En del av rutten går genom Roms historiska centrum.

Linje 117 passerar bland annat Colosseum och Spanska trappan och därför är den också en populär linje bland turister. Den sista linjen, 910, går från Termini och ut till Piazza Mancini. Därför är det också en busslinje som både lokalbefolkning och turister använder en del.

Det finns 6 olika spårvagnslinjer i Rom vilket också gör spårvagn till ett populärt transportmedel när man ska ta sig runt i staden. Spårvagnssystemet har dock justerats en del med tiden vilket i huvudsak skylls på att tunnelbanesystemet har tagit över på några av sträckorna.

Fakta Rom

Valuta: euro
Språk: italienska
Sveriges Ambassad: Via dei Monti Parioli, 50, 00197 Roma, Italy

 

Övrigt

Flyg till Italien
ReseförsäkringFler SAS destinationer