LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL RESA FRÅN

  Flyg till Rom

  Alla vägar bär till Rom, så boka din nästa flygbiljett till Italiens historiska och kulturella huvudstad redan idag och spara pengar på din flygbiljett. SAS har flera dagliga avgångar till Rom – boka din flygbiljett och få en mängd extra förmåner. 

   

  MÅNGA DAGLIGA AVGÅNGAR TILL ROM MED SAS

  Du kan flyga direkt till Rom med SAS flera gånger om dagen och du kommer därför alltid att kunna hitta en avgång som matchar dina resplaner. SAS gör det enkelt för dig att njuta av en fantastisk weekend eller minisemester i den historiska och romantiska storstaden. 

  Våra avgångar till Rom går från Arlanda och det gör resan både snabbare och enklare. Boka din biljett redan idag så att du kan börja se fram emot ett besök i Italiens huvudstad.  

  Avgångar till Rom

   

  FÅ BILLIGA FLYGBILJETTER TILL ROM – BOKA I GOD TID

  Om du är ute i god till garanterar vi dig att du får de billigaste flygbiljetterna till den historiska och romantiska italienska huvudstaden. 

  På de flesta av våra flygbiljetter erbjuder vi öppet köp i upp till 24 timmar vilket gör flygbokningen mer flexibel för dig. Boka dina flygbiljetter meddetsamma och stäm därefter av om det passar med dina medresenärer.

  Vi uppdaterar priser och tillgänglighet vid varje ny sökning. 

  Hitta billiga biljetter i lågpriskalendern

   

  FLYG DIREKT TILL ROM MED SAS 

  Vi har flera direktavgångar till Rom varje dag vilket ger dig en större flexibilitet. Våra dagliga avgångar till Rom går direkt från Arlanda i Stockholm till Fiumicino-flygplatsen 32 km från centrala Rom. 

  Med SAS kan du flyga till Rom på ca 3 timmar, och det gör den historiska storstaden perfekt för en långhelg med din älskling eller familjen. 

  Hitta din direktbiljett till Rom

   

  INCHECKNING ONLINE – FÅ EN ENKLARE RESA

  Rom är en av de tre mest populära storstäderna i Europa. Med SAS har du möjlighet att flyga direkt till den historiska och kulturella huvudstaden på bara 3 timmar. 

  Hos SAS kan du checka in hemifrån. Det innebär att du sparar tid när du anländer till flygplatsen. Det gör hela resan enklare för dig. 

  Du kan checka in från 22 timmar till 1 timme före din avgång – här kan du även välja din sittplats. 

  Se våra dagliga avgångar

   

  I SAS GO-FLYGBILJETTER INGÅR 23 KG BAGAGE 

  Hos SAS tar vi hand om våra passagerare under hela resan – både före, under och efter. Du är därmed garanterad en behaglig flygresa med oss. 

  Med flygbiljetter från SAS slipper du lägga energi på att kontrollera praktisk information. 

  Du kan alltid hitta uppdaterad information om din avgång på sas.se, eller kan du ladda ned vår app, som gör det enklare för dig att hitta avgångar till ditt nästa resmål. 

  Flygbiljetter från SAS: Go Light, Go och Plus 

   

  BLI MEDLEM I EUROBONUS OCH TJÄNA POÄNG

  EuroBonus är en förmånsklubb för SAS-kunder och den är helt gratis. Med ett medlemskap kan du tjäna poäng på alla våra avgångar, olika hotellvistelser, hyrbil, shopping och dagliga inköp. 

  Du kan använda dina poäng till mycket – allt ifrån flygresor till shopping på flygplatsen eller på flyget. Om du anmäler dig till vårt lojalitets- och frequent flyer-program gör du din resa ännu enklare och bekvämare.  

  Få alla förmåner – bli medlem idag

   

  SPAR UPP TILL 100 % PÅ BARNBILJETTER

  Om du reser med små barn (0–2 år) som delar sittplats med dig kan du spara 100 % på flygbiljetten. Om du väljer att boka en barnbiljett till barnet sparar du 25 % på biljetten. 

  Barn som är 2–11 år får automatiskt en egen sittplats ombord och de får en rabatt på upp till 25 %. 

  Det innebär att resan till Rom plötsligt blir ännu billigare – rabatten kan ni använda till att unna er något extra i den italienska huvudstaden. 

  Goda råd och tips för resor med barn

   

  FIUMICINO - LEONARDO DA VINCI-FLYGPLATSEN (FCO)

  Fiumicino-flygplatsen, även kallad Leonardo da Vinci-flygplatsen, ligger ganska exakt 32 kilometer väster om Rom. Det finns flexibla och bra tåg- och bussförbindelser med Termini-stationen i centrala Rom dygnet runt. Därför är det inga problem att ta sig in till Rom från flygplatsen.  

  Flygplatsen är den största i Italien och de allra flesta flygbolag använder Fiumicino-flygplatsen. 

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN FIUMICINO-FLYGPLATSEN

  Det finns olika transportmöjligheter från flygplatsen och in till Rom. Leonardo Express-tåget går till den stora centralstationen, Termini, i Rom och härifrån kan du ta tunnelbana eller buss vidare. Tåget går direkt till Termini med bara ett enda stopp längs vägen och tar bara ca 30 minuter. 

  En annan möjlighet som många utnyttjar är pendelbussar. De går från terminal 3 och direkt in till Termini-stationen i centrala Rom på ca 45–60 minuter och du kan köpa biljetter online eller på bussen.

  En sista möjlighet är regionaltåget FL1, vilket är perfekt för dig som behöver komma till andra stationer i Rom än Termini. Regionaltåget avgår var 15:e minut på vardagarna och var 30:e minut på helgen. 

  Läs mer om resan till och från flygplatsen

   

  HYRBIL PÅ FIUMICINO-FLYGPLATSEN 

  Rom ligger mitt i Italien, närmare bestämt i regionen Lazio, som är en viktig region i Italien. Det är ett intressant område där det finns mycket spännande att uppleva. Om du har tid över på din semester i Rom är det därför en perfekt chans att hyra en bil och ge sig ut och se några av de andra vackra städerna inåt landet eller längs kusten i Lazio. 

  Med bil har du en annan frihet att ta dig runt och samtidigt är det även en fördelaktig lösning rent ekonomiskt. Vi rekommenderar att du bokar bilen hemifrån så vet du garanterat att det står en bil redo och väntar på dig. 

  Boka via SAS webbplats om du vill ha en samlad översikt över alla biluthyrningsfirmors modeller och priser.

   

  Kontakt

  Aeroporti di Roma S.p.A.

  Rom Leonardo da Vinci International Airport

  Via dell’ Aeroporto di Fiumicino, 320 P.O., 00054 Fiumicino RM, 

  Box 68 I-00050 Fiumicino, Lazio

  Telefon: +39 06 65951

  Webbplats: http://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-fco-fiumicino

  Hitta billiga flygbiljetter till Rom

  TRANSPORT I ROM

  Kollektivtrafiken i Rom omfattar både tunnelbana, bussar, tåg och spårvagnar och de går allihop ofta och i tid.

  Det finns dock vissa delar av Rom, speciellt den historiska delen i närheten av Vatikanstaten, där det är enklare att gå till fots. På så vis får du också se mer av det vackra och kulturella Rom. 

   

  TUNNELBANA I ROM

  Tunnelbanesystemet i Rom är uppbyggt på tre linjer som korsar varandra på Termini-stationen. Det är den största stationen och samtidigt även den station som är bäst knuten till andra transportmedel i staden. 

  Du kan köpa biljetter till tunnelbanan i biljettautomater på stationen eller i de små tidningsstånden runt om i staden. Det går att köpa endags- eller heldagsbiljetter. 

   

  BUSS- OCH SPÅRVAGNSSYSTEMET I ROM

  Bussystemet i Rom täcker större delen av staden. Det finns ca 236 busslinjer i Rom som korsar varandra kors och tvärs. 

  Bussen är ett populärt transportmedel då den täcker hela staden, och därför kan du åka till nästan alla ställen med buss. Några av de mest populära busslinjerna är 64, 117 och 910.

  Buss 64 fungerar mycket bra om du vill åka runt och se på sevärdheter. Bussen går från Termini och stannar vid Peterskyrkan. En del av rutten går genom Roms historiska centrum. 

  Linje 117 passerar bland annat Colosseum och Spanska trappan och därför är den också en populär linje bland turister. Den sista linjen, 910, går från Termini och ut till Piazza Mancini. Därför är det också en busslinje som både lokalbefolkning och turister använder en del. 

  Det finns 6 olika spårvagnslinjer i Rom vilket också gör spårvagn till ett populärt transportmedel när man ska ta sig runt i staden. Spårvagnssystemet har dock justerats en del med tiden vilket i huvudsak skylls på att tunnelbanesystemet har tagit över på några av sträckorna. 

   

  ROM ÄR ETT AV EUROPAS MEST POPULÄRA RESMÅL

  Rom är huvudstad i Italien och det är den största staden i landet sett till både yta och folkmängd.  

  Staden är faktiskt ett av de mest populära resmålen bland turister i hela Europa vilket i synnerhet hänger samman med stadens fascinerande historiska och kulturella byggnadsverk och sevärdheter.

   

  ROMS FASCINERANDE HISTORIA

  Roms ursprung sträcker sig tillbaka till 753 f.Kr. och staden grundades därför för mer än 2 800 år sedan. Den långa historien gör Rom till en maktfaktor när det handlar om europeisk historia. 

  Rom var i början centrum för de Romerska riket och senare blev det centrum för den katolska kyrkan. Därför har staden också en mängd fascinerande, kulturella sevärdheter inom det antika samt den katolska kyrkan.

  Det finns historiska byggnadsverk överallt i staden. Oavsett var du befinner dig i den historiska staden finns det byggnadsverk som avspeglar stadens unika historia. Antikens Rom ser man också just genom alla enastående historiska byggnader och monument som finns i staden. 

   

  vÄRLDSBERÖMDA SEVÄRDHETER I ROM

  Den italienska huvudstaden är en stad med sevärdheter i världsklass. Stadens långa och invecklade historia har satt en tydlig kulturhistorisk prägel och Rom har en mängd unika historiska byggnader. 

  Därför krävs det lite planering om du vill se stadens alla fascinerande sevärdheter. 

  Rom har ett fantastiskt urval av konstnärliga och historiska byggnader som gör ett besök i staden till något speciellt och något du aldrig glömmer. I staden finns inspirerande kultur, arkitektur, vackra monument och historiska museer.

  Den huvudsakliga orsaken till stadens fascinerande och historiska byggnadsverk är att Rom har en lång och komplex historia, och det avspeglas i stadens kulturella sevärdheter. 

   

  COLOSSEUM

  Colosseum är ett av de mest fascinerande och berömda byggnadsverken i världen och det är idag också med på listan över världens sju nya underverk. Det är därför ett måste när du är i Rom. 

  Själva byggnaden är en gammal amfiteater som användes bland annat till gladiatorspel under medeltiden. Det fantastiska byggnadsverket stod klart år 80 e. Kr. och det har senare blivit en symbol för Rom och inte minst Romerska rikets historia. 

  Colosseum ska ses både inifrån och utifrån då det fulländar upplevelsen av det fantastiska byggnadsverket. Dessutom är det en mycket speciell upplevelse att se den fantastiska byggnaden när det har blivit mörkt och det tänds ljus i byggnaden. 

  Den vackra stenbyggnaden med belysning är en fantastisk syn och ljusshowen visar tydligt varför byggnadsverket är ett av världens sju nya underverk. 

   

  PETERSKYRKAN

  Peterskyrkan i Rom är världens största kyrkobyggnad och det är en av de mest heliga platserna inom kristendomen samt centrum för den romersk-katolska kyrkan. Kyrkan stod klar år 1626 och den har senare blivit en av de mest besökta byggnaderna i Rom. 

  När du träder in i kyrkan möter du en vacker och dekorativ syn. Kyrkan har dessutom en unik samling av marmorskulpturer och mosaiker varav den mest kända är Pietà av Michelangelo, som föreställer Jungfru Maria som håller Jesus i sina armar. 

   

  VATIKANSTATEN OCH SIXTINSKA KAPELLET 

  Vatikanstaten är en stadsstat som ligger i centrala Rom, den är huvudkvarter för den romersk-katolska kyrkan och det är också här påven bor.  

  Inne i Vatikanstaten hittar du Vatikanmuseet med Sixtinska kapellet och många andra ikoniska konstverk samt inspirerande arkitektur. Du kan inte få direkt tillträde och gå inne i Vatikanstaten, men du kan titta in utifrån och se de personer som hör till Vatikanstaten. 

  Sixtinska kapellet blev färdigbyggt 1481 och det används när en ny påve ska väljas.  

   

  FONTANA DI TREVI

  Fontana di Trevi från 1762 är placerad i den centrala delen av Rom och det är en av världens mest berömda fontäner.  

  Fontänen är en fascinerande konstruktion i marmor som föreställer titanen Okeanos som kämpar sig fram genom vattenmassorna som strömmar ut ur fontänen. 

   

  PIAZZA NAVONA

  Piazza Navona är ett stort, fyrkantigt torg i centrala Rom som har samma konstruktion som en stadion. Torget är det mest berömda, historiska torget i Rom och det märks tydligt när du besöker det ikoniska torget som alltid sjuder av liv.  

  Om du har tid över finns det många andra spännande och fascinerande sevärdheter som absolut också är värda att besöka såsom Spanska trappan.

   

  SHOPPING I ROM

  Italien är ett verkligt modeparadis och Rom är absolut inget undantag. De lyxiga märkesvarubutikerna med designerkläder från världskända varumärken ligger sida vid sida på de exklusiva shoppinggatorna. 

  Om plånboken är för liten är det en upplevelse bara att titta i butikernas skyltfönster. 

  I Rom finns det därför möjlighet till både högklassig shopping av dyr, italiensk design, plånboksvänlig shopping samt inköp av härliga italienska specialiteter i de lokala butikerna. 

  De små mysiga gatorna med specialbutiker är perfekta om du vill gå på upptäcktsfärd och insupa lite av det som kännetecknar staden och ger den sin särprägel. 

   

  KÖP HÄRLIGA ITALIENSKA DELIKATESSER 

  Rom bjuder dock även på många specialbutiker med goda matvaror som är typiskt italienska. Dem kan du ta med hem till ditt eget kök och använda i matlagningen.

  I synnerhet specialiteter som välsmakande jungfrulig olivolja, delikata pastavarianter och härliga kryddor är några av de ingredienser och råvaror som många förknippar med syditaliensk matkultur.

  BLI MEDLEM I EUROBONUS

  -Kostnadsfritt medlemskap
  -Tjäna poäng på allt från flygresor till kläder
  -Använd intjänade poäng till nya flygresor

  UPPLEV ANDRA OMRÅDEN OCH STÄDER I REGIONEN LAZIO 

  Om du har en lite längre eller flera vistelser i Rom finns det goda möjligheter att uppleva områdena omkring Rom. Det finns många spännande och fascinerande områden och städer som är värda att besöka. Rom ligger i regionen Lazio, som är en viktig region i Italien och där både huvudstaden och landets största flygplats finns. 

   

  REGIONEN LAZIO 

  Regionen Lazio är en viktig del av Italien och den har många olika områden och städer som är typiskt italienska och absolut värda att besöka. Själva staden Lazio är bland annat känd för sina många små, idylliska sjöar, bergstrakter och härliga sandstränder i den södra delen av regionen. 

  I den stora regionen får du snabbt en uppfattning om det äkta Italien. I synnerhet när du besöker de mindre italienska städerna där man kan spåra lite historiskt förfall på ett charmigt sätt. 

  Så om du har tid över eller bara behöver en dag utanför Rom kan du hyra en bil och köra ut och se dig omkring i Lazio. Du bör exempelvis besöka mindre bergsområden och de härliga sandstränderna. 

   

  ENDAGSTUR TILL NEAPEL

  Neapel är Italiens tredje största stad efter Rom och Milano, och det är utan tvekan en av Italiens vackraste städer. Det är en spännande stad med många fascinerande, traditionella och klassiska sevärdheter såsom gamla slott, vackra kyrkor och inspirerande museer. 

  Staden är huvudstad i regionen Kampanien och det är den största staden i södra Italien. Den har ett fantastiskt läge mitt i Neapelbukten samt en hektisk atmosfär och hög befolkningstäthet. Men staden har en mycket speciell syditaliensk charm vilket ger storstaden en stor del av sin unika lockelse. 

  Det finns olika transportmöjligheter när du ska från Rom till Neapel. Du kan antingen ta tåget som är det snabbaste sättet eller kan du välja att köra själv. 

  Om du väljer att köra själv är vägen längs kusten en vacker rutt men också en lång väg. Du kan även ta motorvägen direkt från Rom till Napoli. 

   

  FANTASTISK MATKULTUR I ITALIEN

  Den italienska matkulturen kännetecknas av mycket hög kvalitet, och det italienska köket är populärt över hela världen. Därför är en semester i Italien inte bara en kulturell upplevelse eller en avkopplande badsemester utan också en gastronomisk upplevelse. 

  Det är stora skillnader i den italienska matkulturen beroende på var i det matglada landet du befinner dig. Den grundläggande skillnaden märks dock i synnerhet mellan norra och södra Italien. 

  Maten i det norditalienska köket är ofta tyngre med kötträtter, ris och mer fet mat medan maten i mellersta och södra Italien är något lättare. Några av de viktigaste ingredienserna i det syditalienska köket är färsk eller torkad pasta, olivolja och solrika grönsaker. 

  De klassiska och mest populära rätterna i det italienska köket är bland annat pizza och olika pastarätter. Italienarna är världsmästare på både pizza och pasta och de lyckas tillaga det på ett sätt som får det att vattnas i munnen på oss. 

   

  FANTASTISK ITALIENSK MAT

  I Rom finns det gott om möjligheter att få en fantastisk matupplevelse. Staden har en mängd restauranger som garanterar dig en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. Italienarna är mycket kvalitetsmedvetna när det gäller mat och dryck och de kompromissar inte med något. 

  Den italienska matkulturen har också påverkats av att italienarna äter ute mycket och att de går ut sent på kvällen. Låt dig ryckas med och känn stämningen av hur italienarna skapar en avslappnad atmosfär med god mat, vin och mycket trivsel.  

  De mest populära restaurangerna i Rom 

   

  Om ROM

  Invånare: 2.6 miljoner

  Religion: romersk-katolsk

  Valuta: euro

  Tidsskillnad: ingen

  Landsnummer: +39

  Språk: italienska

  Sveriges ambassad: Via dei Monti Parioli, 50, 00197 Roma, Italy

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy