Flyg till Rumänien

*Obligatoriska uppgifter
Ange en stad, flygplats eller ett land
Ange en stad, flygplats eller ett land

Ange en stad, flygplats eller ett land
Välj ett datum för utresa Välj ett datum för hemresa

Betala med:

Tyvärr erbjuder vi inte längre direktflyg till Rumänien.

SAS flyger till Rumänien från/via Oslo, Köpenhamn eller Stockholm (beroende på flygrutt).

Vi flyger från alla våra destinationer i Europa, USA (Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco och Washington DC), Kanada (Toronto) och Asien (Tokyo, Shanghai och Peking).

SAS flyger till Bukarest i Rumänien.

Vi flyger till de flesta destinationerna året runt. Några av våra destinationer är säsongsberoende.

Flyg med SAS till Bukarest

Res till Rumänien och utforska allt som landet har att erbjuda. Oavsett om du vill vandra i Draculas fotspår och besöka gamla slott i Transsylvanien, shoppa i Bukarest, simma i Svarta havet, eller klättra eller vandra i Karpaterna, hittar du med största sannolikhet vad du söker i Rumänien.

Historiska byggnader i Bukarest

Strosa runt i Bukarest och upplev en del av stadens förflutna. Bukarest har genom åren tillhört det ottomanska riket och upplevt kommunism, diktatur och krig.

Besök den lyxiga byggnad där diktatorn Ceaușescu och hans fru Elena levde i lyx tills de försökte fly undan den rumänska revolutionen 1989. Ceaușescu ligger också bakom Parlamentspalatset, en byggnad som det tog 13 år att slutföra. När du ändå är där, missa inte Museet för samtida konst i byggnadens E4-flygel.

Flyg till Rumänien

Det sägs att Bram Stokers Dracula inspirerades av Vlad Dracula, eller Vlad Pålspetsaren, en av de mest berömda figurerna i rumänsk historia. Bram Stokers bok publicerades inte förrän 1990 i Rumänien.

Följ i Draculas fotspår och besök huset där Vlad Dracula föddes i Sighisoara, ett av UNESCO:s världsarv. Du kan också besöka Snagov-klostret där det sägs att hans kvarlevor är begravda. Missa inte Draculas slott, slottet Bran, nära Brașov. Trots att Bran är det slott som beskrivs i Stokers bok var det slottet Poeneri som var verklighetens Vlad Draculas slott. Du når slottet genom att gå uppför de 1 462 trappstegen.

SAS App kommer att vara din resekompis. Boka, uppdatera, uppgradera, checka in och spara ditt boardingkort i appen. Mer information om SAS App

Upplev Bukarest med barnen. SAS erbjuder upp till 90 % barnrabatt för att göra det mer prisvärt att ta med barnen på resan till Rumänien.

Vill du se världen? Med Scandinavian Airlines och våra partner i Star Alliance kan du flyga till nästan alla länder i världen. Vart vi flyger

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Ja Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **När tillgängligt

Koldioxidkompensation med SAS EuroBonus

EuroBonus ger dig mer av världen. Som medlem i vårt lojalitetsprogram EuroBonus tjänar du poäng på dina flygningar med oss och våra partnerflygbolag i Star Alliance. Poängen kan du bland annat använda till att betala för nästa resa, uppgradera en flygning eller hyra en bil.

Vi koldioxidkompenserar alla EuroBonus-medlemmars resor med Scandinavian Airlines. Mer om vårt hållbarhetsarbete