sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Finland

Flyg till Finland

Flyg med SAS till Finland

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Besök Finland och upplev vacker natur i staden Åbo, eller besök kulturella Helsingfors som erbjuder allt från shopping till museer. 
 

Flyg till Finland

I Finland hittar du klara sjöar, grönskande natur och ljusa sommarnätter. Om du väljer att besöka Finland på sommaren kommer du att få se solen norr om norra polcirkeln lysa dygnet runt – utan tvekan en upplevelse i sig själv. Boka en flygresa till Finland redan idag och besök de tusen sjöarnas land långt upp i norr. 

Om du flyger till Finland med SAS kan du välja mellan upp till 10 dagliga avgångar till Helsingfors flygplats som ligger endast 19 km från stadens centrum. 

 

Upplev finsk natur

En äkta finsk semester bör tillbringas i en stuga vid stranden av en sjö. Här kan du njuta av den vackra finska naturen precis så som du önskar.

Möjligheterna i Finland är oändliga: du kan välja att fiska, simma, bada bastu, plocka bär eller svamp, vandra eller segla. Med över 6 500 små öar i den åländska skärgården hittar du en speciell miljö som är särskilt omtyckt av sportfiskare. Om du föredrar kultur framför natur sjuder huvudstaden Helsingfors av liv. 

 

Oförglömlig natur i Åbo

I Finland, även känt som de tusen sjöarnas land, är naturen otroligt vacker. Vi rekommenderar särskilt ett besök i Finlands femte största stad Åbo, som bjuder på oförglömliga, naturliga sevärdheter. I Åbo kan du bland annat gå på spännande fotvandring eller paddla kanot i den finska naturen. 

 

Kultur i Helsingfors

Finlands huvudstad är Helsingfors, som erbjuder något för alla. När du besöker landets huvudstad får du uppleva ett rikt kulturliv, shopping och ett antal museer, utställningar och konserter. Om du är fascinerad av det gamla Finland rekommenderar vi att du tar färjan från Helsingfors till den 250 år gamla fästningen, Sveaborg. 

Besök även marknaderna i Helsingfors där du kan hitta blandade finska specialiteter – allt ifrån finskt hantverk och pälsvaror till finsk mat. 

 

På jazzfestival i Tammerfors

Den finska staden Tammerfors är särskilt känd för sin vackra arkitektur och sin rika kultur. Om du besöker Tammerfors på sommaren får du många tillfällen att njuta av vattensport i hamnområdet samt att uppleva den världsberömda jazzfestivalen, Tampere Jazz Happening, som lockar både publik såväl som världsberömda jazzmusiker.