LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Kosovo

  Flyg till Kosovo

  Trots sitt komplicerade förflutna är Kosovo definitivt värt ett besök, och faktum är att turismen i Kosovo har börjat blomstra tack vare landets vackra natur och utmärkta möjligheter till skidåkning. Utforska det yngsta landet i Europa och upplev gästvänligheten i Kosovo – boka en flygresa till Kosovo idag.

  När du flyger med SAS får du öppet köp i 24 timmar på ditt biljettköp, fritt val av sittplats när du checkar in online eller via din telefon och mycket mer. 

   

  FLYG TILL KOSOVO MED SAS

  SAS tar dig från Stockholm till Pristina, Kosovos huvudstad. Flygresan tar ca 6 timmar och ombord bjuder vi på kaffe och te, och du kan ladda ned dagens tidning via vår app. När du flyger från Stockholm landar du på Pristinas flygplats 18 kilometer sydväst om Pristina. Från flygplatsen till centrum kan du ta någon av alla flygbussarna dygnet runt, eller kan du ta en taxi för ca 25 €. 

   

  SHOPPING OCH STORSTADSLIV I PRISTINA

  Pristina är Kosovos huvudstad och bjuder på allt från shopping till kultur. Pristina är en ganska liten huvudstad och därför finns alla stadens attraktioner inom nära räckhåll. Staden har många mysiga små gator och gränder och gamla byggnader från ända tillbaka till den osmanska tiden. Dessutom erbjuder staden många mysiga marknader där det finns gott om tillfällen för shopping, och glöm inte att besöka stadens viktiga sevärdheter Bill Clinton-statyn och NEWBORN-monumentet. 

   

  SKIDSEMESTER I VACKER NATUR

  Tack vare vild natur och många berg är Kosovo det perfekta resmålet under vinterns skidsäsong. Det sägs faktiskt att landet har ett av de bästa skidområdena på Balkanhalvön: Brezovica. Skidorten Brezovica är perfekt för skid- och snowboardåkare och erbjuder inte mindre än 15 kilometer pister och 9 liftar. 

   

  KLOSTRET VISOKI DECANI – KOSOVOS MEST FANTASTISKA BYGGNAD

  Missa inte ett besök i klostret Visoki Decani, som ligger i sydvästra Kosovo. 2004 antogs klostret som ett kulturminne på Unescos världsarvslista, och idag bor 30 munkar i klostret Visoki Decani. Om du besöker klostret får du utan tvekan uppleva Kosovos mest fantastiska byggnad tack vare den unika arkitekturen. 

   

  UPPLEV HELA VÄRLDEN MED SAS

  Med SAS och våra partner kan du boka resor till mer än 1 100 resmål. För mer information, besök oss på sas.se

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy