sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Pristina

Flyg Pristina tur och retur med SAS

Boka flyg till Pristina och upplev Europas yngsta land Kosovo! I Pristina kan du avnjuta mat och dryck till riktigt bra priser och uppleva modern levande historia. Du kan dessutom promenera runt i mysiga gränder och byggnader från den osmanska tiden. Med SAS kan du flyga till Pristina året runt från Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Så boka ditt flyg till Pristina idag för att inte missa chansen att uppleva denna dolda pärla! 
 

Hitta billiga flyg till Pristina i SAS Lågpriskalender

Om du vill hitta billiga flygbiljetter till Pristina kan det varmt rekommenderas att kika lite extra i vår lågpriskalender. Lågpriskalendern uppdateras kontinuerligt för att erbjuda de bästa priserna på marknaden. Så om du är ute i god tid och kan vara flexibel med avresedatum har du chans att fynda riktigt bra priser när du bokar ditt flyg till Pristina. Du har dessutom alltid 24 timmars öppet köp med SAS vilket innebär att du kan boka direkt och checka med resesällskapet senare. Boka flyg Pristina tur och retur redan idag för att inte missa chansen att hitta riktigt bra priser!

Hitta din resa i lågpriskalendern

 

Upplev gammal och ny historia när du bokar ditt flyg till Pristina

I Pristina får du chansen att uppleva ett land som fortfarande håller på att utvecklas. Staden erbjuder många intressanta inslag av både modern och gammal historia. Om du är intresserad av att se vad som hänt i Kosovo den senaste tiden är Pristina den rätta destinationen. I Pristina kan du besöka det moderna monumentet ”New Born” som presenterades i samband med självständighetsförklaringen år 2008. En annan modern och populär turistattraktion som dessutom bör besökas är stadens ”National Library of Kosovo” som bjuder på spektakulär arkitektur. Om du däremot är mer intresserad av arkitektur från landets socialistiska era är det värt att besöka Pristinas ”Youth Centre Building”. Då Pristina inte är en ny stad, utan har varit bebodd sedan stenåldern, bjuder den självfallet även på många byggnader som är riktigt gamla. Du kan exempelvis passa på att besöka någon av alla stadens moskéer från medeltiden. Boka flyg Pristina tur och retur redan idag och få chansen att uppleva en stad i förändring! 

 

Flyg till Pristina och gå på lokala marknader

När du bokar ditt flyg till Pristina bör du inte bara passa på att bli uppleva stadens intressanta historia och arkitektur, utan du bör även passa på att shoppa och stanna på någon av stadens caféer. I Pristina kan du nämligen göra lite mer annorlunda shopping då staden erbjuder många olika second hand-marknader. Det kan dessutom vara intressant att tillbringa en förmiddag på ett lokalt café där du kan njuta av nybryggt kaffe, smaka på den lokala maten och uppleva stadens liv och rörelse. Det finns många små, lokala och lite otraditionella caféer i staden som är en upplevelse i sig. Boka din resa till Kosovo redan idag för att få uppleva ett mer annorlunda resmål!  

Transport i Pristina 

Kosovo är Europas yngsta land vilket till viss del märks i infrastrukturen. Att ta sig runt med kommunaltrafik i Pristina kan därför vara lite problematiskt. Om du vill ta dig runt på ett smidigt sätt i staden rekommenderas det därför starkt att antingen promenera eller åka taxi. Det finns dessutom begränsade möjligheter att transportera sig från Pristinas flygplats. Det kan därför vara en god idé att hyra en bil. Detta kan med fördel göras innan resan för att få bästa priset. 

Boka hyrbil med dina EuroBonus-poäng

 

Alltid inkluderat i ditt flyg med SAS

Vi vill alltid att du ska få en så bekväm och smidig resa som möjligt. Därför ingår alltid vissa förmåner när du bokar ditt flyg med oss:

 

Flyg billigt till Pristina med SAS barnrabatt

Självfallet ska dina barn få följa med till Pristina. Med vår barnrabatt kan du få upp till 90% rabatt på dina barns biljetter om de är mindre än 2 år gamla och sitter i knäet hos en vuxen under flygresan. Om dina barn är mellan 2 och 11 år gamla erbjuder vi upp till 25% rabatt på biljetterna. Detsamma gäller om dina barn under 2 år vill ha en egen sittplats under flygturen. Så passa på att hitta riktigt billiga flyg till Pristina med vår barnrabatt! 

Mer om att resa med barn  
 

Kom igång med SAS EuroBonus när du bokar ditt flyg till Pristina

Genom att gå med i EuroBonus kan du tjäna poäng på alla dina flygresor som du bokar med SAS eller våra partner. Du kan dessutom även tjäna poäng när du gör inköp under resan. Det är gratis att bli medlem och desto mer poäng du samlar desto fler förmåner får du. Om du flyger mycket kan du bli Guld- eller Diamantmedlem och således få tillgång till SAS Lounge på flygplatsen. I SAS Lounge kan du avnjuta ett stort urval av mat och dryck i en avkopplande och stillsam miljö. Du får dessutom tillgång till tidningar och gratis WiFi. Så passa på att bli medlem i EuroBonus när du bokar ditt flyg till Pristina och få chansen att få tillgång till alla dessa förmåner! 

Bli medlem i EuroBonus

Fakta om Pristina

Valuta: Euro

Tidsskillnad: 0

Språk: Albanska och serbiska

 

Den svenska ambassaden i Pristina

Str. Perandori Justinian, No. 111

Pejton

Pristina

Tfn.: +381 38 245 795

Webbplats

Kosovos ambassad i Sverige:

Birger Jarlsgatan 33, 1

P.O. Box 3643

103 59 Stockholm

Tfn.: +46 8 614 68 60

Webbplats

 

Övrigt

Reseförsäkring

 

Fler SAS destinationer