sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Wroclaw

Flyg till Wroclaw

SAS erbjuder direktflyg till Wroclaw i Polen från/via Köpenhamn.


I sydvästra Polen där floderna Oder och Ohle möts ligger staden Wrocław. Staden är tidigare känd som Breslau med starka tyska band men sedan andra världskriget har den drivits i Polsk regi. Flyger du till Wrocław flygplats landar du 10 km utanför stadskärnan, men är snabbt på plats för att uppleva en stad med rötter och arkitektur från medeltiden. Dock med alla bekvämligheter av en modern storstad.
 

Sevärdheter i Wroclaw

Som så många andra städer från medeltiden är rådhuset och det tillhörande torget hjärtat för hela staden. Wroclaws rådhus tog dagens form i mitten av 1500-talet men föregångaren går betydligt längre tillbaka i tiden. Wroclaw är en stad med gott om grönområden och här finns även Polens äldsta Zoo. En av stadens parker huserar inte bara en japansk trädgård utan även en kyrka i trä från 1600-talet. Det finns såklart gott om andra vackra kyrkor som är både äldre och större. I floden Oder ligger ön Dominsel där Wroclaws katedral reser sig mot skyarna vilket bjuder på en magnifik syn.

I Wroclaw finns det möjligheter till en unik turistupplevelse. Runt om i staden finns det små dvärgstatyer utplacerade och jakten på de små figurerna har blivit en turistattraktion i sig. Passa på att njuta av Wroclaws sevärdheter samtidigt som du letar efter nästa staty. Antalet dvärgfigurer ökar varje år och är ett utmärkt sätt att upptäcka staden.
 

Kultur och shopping i Wroclaw

När det kommer till museum har Wroclaw Polens enda arkitektmuseum, perfekt för dig som inte kan få nog av stadens alla vackra byggnader.

För den musikintresserade så håller Wroclaw varje år musikfestivalen Wratislavia Cantans och för den sportintresserade finns det en fotbollsstadion som byggdes inför fotbolls-EM 2012.

Utställningshallen Hala Ludowa eller ”Folkets hall” byggdes 1911 som minne för slaget vid Leipzig och är med på UNESCOs världsarvslista. Här anordnas kontinuerligt konserter, sportevenemang och utställningar och byggnaden är väl värd ett besök.

Det finns goda möjligheter för shopping i Wroclaw med anrika varuhus mitt i stadskärnan. För att uppleva den traditionella marknaden ska man däremot bege sig till Wrocław saluhall där det alltid är liv och rörelse.
 

Flyg till Wroclaw

Wroclaw är en Polens varmaste städer och passar utmärkt som resmål för dig som vill upptäcka en stad med spännande historia, storslagen arkitektur och samtidigt njuta av bra väder. Wroclaw har allt du kan önska på din storstadsresa. Boka din flygresa till Polen och flyg med SAS till Wroclaw!