sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Polen

Flyg till Polen

Flyg med SAS till Polen

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Polen är ett intressant land med en otroligt fascinerande historia. Efter andra världskriget påbörjades återuppbyggandet, och under senare år har Polens utveckling ökat.

SAS flyger dig direkt till Polen – boka din flygresa idag och få öppet köp i 24 timmar, incheckning online 22 timmar före avgång och fritt val av sittplats.

 

Flygresor till Polen

SAS har flera avgångar i veckan från Stockholm till Polen. Välj mellan att flyga till Gdansk, Kraków, Poznan, Wroclaw eller Warszawa. Med en kort restid till Polen på mindre än två timmar är landet ett perfekt resmål för en weekendresa. Under flygresan blir du erbjuden gratis kaffe eller te och du har tillgång till dagens tidning via vår app

 

Upp till 90% barnrabatt

Om du reser med barn under 2 år (utan egen sittplats) till Polen reser de antingen gratis eller med 90% rabatt på flygdelen av biljetten beroende på resmål. Barn i åldern 2–11 år får 25% rabatt. Rabatten gäller inte på skatter och avgifter. 

 

Besök Polens traditionella städer

De polska städerna Kraków, Poznan och Gdansk andas polsk kultur och en väldigt speciell atmosfär. Om du besöker Kraków kan du utforska stadens fascinerande museer som berättar om Polens mörka förflutna, och besöka den kommunistiska stadsdelen Nowa Huta. Dessutom kan du handla allt ifrån kommunistiska leksaker till hemstickat varje söndag på den största marknaden i Krakow, Plac Targowy.

Om du besöker Poznan rekommenderar vi att du utforskar de gamla, trånga gatorna i centrum där restauranger och små barer ligger sida vid sida. Dessutom finns det många små marknader, och om shopping står på din att göra-lista är ett besök på Poznans populära köpcentrum ett måste.

I Gdansk hittar du en mängd sevärdheter som tar dig tillbaka till början av andra världskriget. Gdansk beskrivs bäst som ett levande museum, och St. Mary’s Church, the National Museum och halvön Westerplatte måste ses.

 

Warszawa – en fågel Fenix

Polens huvudstad Warszawa har ofta omnämnts som en Fågel Fenix, den mytologiska varelsen som brände sitt näste men reste sig ur askan. Trots en relativt turbulent historia har Warszawa rest sig ur askan på liknande sätt. Om du besöker Warszawa får du uppleva en stad med mycket historia. Besök den gamla delen av staden som förstördes under andra världskriget men som sedan har restaurerats. Besök även den berömda Sankt Johannes ärkekatedral och “Palac Kultury i Nauki”, ett 237 meter högt palats för kultur och vetenskap. 

 

Billig skidsemester och vackra vandringsleder i Polen

I Polen hittar du fantastisk natur, och i synnerhet de bergiga områdena lockar tusentals turister. Här är det idealiskt att åka skidor och särskilt Malta Ski i Poznan kan rekommenderas. Om du åker på skidsemester i Polen är det dessutom ganska mycket billigare än om du åker till exempelvis Österrike eller Frankrike.

Om du inte är så intresserad av skidåkning kan du även vandra i Polens fantastiska natur som bjuder på berg, floder och dalar. 

 

Mer än 1100 resmål

Med SAS och våra partner kan du boka resor till mer än 1100 resmål. Boka idag!