sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Krakow

Flyg Krakow tur och retur

Med SAS kan du flyga direkt till Krakow från Stockholm Arlanda, från/via Köpenhamn eller Oslo. Krakows flygplats är den största i Polen och du kan enkelt ta dig från flygplatsen till citykärnan med buss, tåg, taxi eller hyrbil. Boka flyg Krakow tur och retur redan idag!
 

Nyttja SAS lågpriskalender när du bokar flyg till Krakow

Du har goda möjligheter att hitta ett billigt flyg till Krakow via vår lågpriskalender. Vår lågpriskalender ger en enkel översikt av priser samt avgångar och är du ute i god tid så ökar chanserna att hitta flyg till Krakow för ett riktigt bra pris. Lågpriskalendern uppdateras kontinuerligt för att kunna erbjuda så billiga priser som möjligt. Hittar du biljetter som passar finns det ingen anledning att vänta då SAS alltid erbjuder 24 timmars öppet köp på flyg till Krakow så du kan boka biljetterna först och senare dubbelkolla med ditt resesällskap att datumen verkligen passar. Hitta din resa med hjälp av SAS lågpriskalender och boka ett billigt flyg till Krakow för en härlig semester!

Boka i vår lågpriskalender

 

Flyg till Krakow med promenadskorna i bagaget

Krakow är en otroligt vacker stad och enligt många är den en av Europas vackraste. Då den polska staden är relativt liten är det promenadavstånd till allt, så se till att packa ner bekväma skor innan du hoppar på ditt flyg till Krakow. Det är inte bara populärt att promenera i Krakow för att staden är liten, utan även för att de små gränderna man passerar är så vackra och för att det faktiskt är på fots som man lär känna staden bäst. Det är ett måste för dig som turist att promenera runt i Gamla Stan. Hela Gamla Stan är omringad av den grönskande parken Planty där du kan strosa runt bland färgglada blommor och pampiga träd. Hjärtat av Gamla Stan är helt klart torget Rynek Glowny som faktiskt är det största torget i Europa. Mitt på torget står Klädeshallarna som byggdes på 1400-talet och det är alltid fullt med folk som handlar i de små butikerna, fikar eller bara njuter av den gamla arkitekturen.

Ytterligare ett område i Krakow som är perfekt att strosa omkring i är de judiska kvarteren Kazimierz. Man kan nästan ta på all historia som finns i Kazimierz och stadsdelen fungerar likt ett utomhusmuseum för polsk-judiska mellankrigskulturen. De judiska kvarteren kryllar av judiska krogar så här kan du äta Krakows bästa falafel när det är dags att ladda batterierna. Boka flyg Krakow tur och retur med ett par bekväma skor i bagaget så att du kan uppleva staden på bästa sätt!
 

God mat och mysig fika

Utöver fantastisk falafel och gott rödvin i de judiska kvarteren så erbjuder den polska staden många bra restauranger och fik. Krakow har skapat sin egna variant av mysiga fikaställen som har kommit att bli en stor succé bland både lokalbefolkningen och turister. Fikens lokaler är små, dystra och ligger ofta belägna i en byggnad som nästan ser fallfärdig ut. Men, med hjälp av många levande ljus, stora träbord och gamla, häftiga tavlor så skapas en mysig och hemtrevlig atmosfär. Några av de mest populära fiken i Krakow är Camelot och Nowa Provincja som båda ligger i Gamla Stan. Något du inte heller får missa i matväg är de berömda mjölkbarerna som serverar billig polsk husmanskost. En favorit på den polska menyn är pirogerna vilket är små pastaknyten fyllda med grönsaker. Du behöver sällan vara orolig att din resa med boende, upplevelser och flyg till Krakow ska bli dyr då det mesta i Polen är väldigt billigt och det inkluderar definitivt även restaurangbesöken. Boka flyg Krakow tur och retur redan idag!

Flyg Krakow tur och retur för en historielektion

Polen är ett land fullt med historia. En viktig sevärdhet är självklart Auschwitz vilket är ett koncentrationsläger från andra världskriget. Det tar cirka en timme till Auschwitz från Krakow och man kan åka dit med buss, tåg eller hyrbil. Upplevelsen ger dig bättre förståelse för hur det var i ett koncentrationsläger och du får promenera runt bland byggnader där fångar sovit, ätit och blivit avrättade. När du bokar flyg till Krakow är ett besök till Auschwitz att rekommendera då det ger dig kunskap, men även perspektiv.

En annan utflykt som är populär bland turister är att besöka Saltgruvan i Wieliczka. Besöket börjar med att du går 400 trappsteg ner under jorden för att nå flera stora, ståtliga salar med vackra skulpturer och gnistrande kristallkronor. Här började man bryta salt på 1200-talet och saltet har gjort att salarna bevarats otroligt bra. Boka flyg till Krakow med SAS och nyttja dina EuroBonus-poäng för att boka hyrbil som kan ta dig till sevärdheterna.

Boka hyrbil med dina EuroBonus-poäng
 

Alltid inkluderat i ditt flyg till Krakow


För att göra din resa så effektiv och bekväm som möjligt erbjuder SAS alltid vissa förmåner när du bokar flyg till Krakow. Förmånerna går att ta del av under flygresan, men även före och efter. Detta ingår alltid i ditt flyg till Krakow:

Barnrabatt på flyg Krakow tur och retur

Reseglädje kan inte börja för tidigt i livet. Ta med dina barn på en härlig semester och boka flyg till Krakow med SAS barnrabatt. Barn under 2 år får upp till 90% barnrabatt på flyg till Krakow om de sitter i knät hos en vuxen under flygresan. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% rabatt. Om du vill ha en egen sittplats till ditt barn som är under 2 år är priset detsamma som för barn som är mellan 2 och 11 år. Boka flyg Krakow tur och retur för en rolig upplevelse i en polsk storstad tillsammans med familjen.

Mer om att resa med barn
 

Kom igång med EuroBonus

EuroBonus är ett lojalitets- och frequent flyer-program som SAS har. Alla kan bli medlemmar i EuroBonus utan kostnad och medlemskapet kommer med ett flertal fördelar. Som medlem kan du bland annat tjäna poäng på dina flygresor, hotellvistelser och hyrbilar. Dessa poäng kan du senare nyttja när du bokar ditt flyg till Krakow eller köper snacks under flygresan. Dessutom kan du även tjäna poäng när du anlänt med ditt flyg i Krakow genom att handla i vissa butiker eller restauranger. Med SAS App har du tillgång till en karta som visar alla ställen där du kan tjäna poäng på dina köp. Du får fler förmåner desto mer du flyger med oss på SAS. Som Guld- eller Diamantmedlem får du bland annat tillgång till SAS Lounge där det finns gratis WiFi, mat, dryck och en avslappnad miljö. Bli EuroBonus-medlem före du bokar flyg till Krakow för att kunna utnyttja SAS förmånliga lojalitetsprogram!

Bli medlem i EuroBonus

Övrigt

Reseförsäkring
 

Fler SAS destinationer