sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Warszawa

Flyg till Warszawa

Flyg med SAS till Warszawa och upptäck Polens huvudstad. I vår lågpriskalender hittar du våra billigaste flygbiljetter. 
 

Direktavgångar till Warszawa

Flyg med SAS till Warszawa och kom snabbt fram med våra många direktavgångar. 

Hitta dina biljetter till Warszawa nu

 

Få barnrabatt på flygbiljetter med SAS 

När du flyger med SAS med dina barn får du stor barnrabatt. På så sätt är det lättare för dig att visa världen för dina barn. Spädbarn, som är äldre än en vecka men under två år, får 90% rabatt på flygbiljetter när de sitter i knäet på en vuxen medresenär, medan barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% rabatt på flygbiljetter. Om du vill ha en egen sittplats för ditt barn som är under två år är priset samma som för äldre barn.  

Mer om att resa med barn

Upptäck världen med EuroBonus

Med ett gratis medlemskap i EuroBonus kan du upptäcka mer av världen för mindre pengar. Varje gång du flyger med SAS tjänar du nämligen poäng som du bland annat kan använda till nya flygbiljetter. Du kan också koppla ett kreditkort till ditt EuroBonus-medlemskap och tjäna poäng varje gång du handlar med kortet. Utöver flygbiljetterna kan du använda dina poäng till biluthyrning eller hotellvistelser.

Bli medlem i EuroBonus

Res snabbt och billigt med SAS Go Light

SAS Go Light är den perfekta reseklassen för dig som inte behöver ta med så mycket bagage. I din biljett är 1 x 8 kg handbagage inkluderat vilket är helt perfekt för en kortare vistelse. Du får naturligtvis samma goda service som du är van vid med när du flyger med SAS samt fritt val av sittplats 22 timmar innan avresa, gratis kaffe och te ombord på flyget samt mycket mer.

Mer om SAS Go Light och våra övriga reseklasser

Hitta billiga flygbiljetter till Warszawa

Kika i vår lågpriskalender och hitta våra billigaste flygbiljetter till Warszawa. Du kan enkelt få en översikt på alla våra avgångar och priser i lågpriskalendern, och när du hittar ett bra erbjudande kan du känna dig fri att boka. Då vi erbjuder 24 timmars öppet köp ger det dig möjlighet att köpa flygbiljetterna när du ser ett bra pris och efteråt fråga dina medresenärer om biljetterna passar dem.

Till lågpriskalendern

Inspiration till din resa

Warszawa Chopin Flygplats 

Warszawa Chopin Flygplats ligger cirka 8 km utanför Warszawa centrum och är Polens mest trafikerade flygplats. Flygplatsen invigdes 1934 men den förstördes av den polska motståndsrörelsen under andra världskriget. Under kalla kriget återuppbyggdes flygplatsen och efter kommunismens fall moderniserades den ytterligare. 

Kontakt: 

Żwirki i Wigury 1

00-906 Warszawa

Tfn.: +48 22 650 42 20

Webbsida

Transport till och från Warszawa flygplats

När du ska in till staden från Warszawa flygplats kan du antingen ta buss, tåg eller taxi. Eftersom flygplatsen bara ligger 8 km utanför staden är resan till Warszawa relativt kort. På flygplatsen hittar du flera olika busslinjer som alla stannar vid stadens transportknutpunkter och vid de största hotellen. Under flygplatsen hittar du också en tågstation från vilken du kan ta ett tåg till staden.

Utanför terminalen hittar du taxibilar. Vi rekommenderar att du alltid tar en taxi som har en taxi-licens i vindrutan. På flygplatsens hemsida kan du se vilka taxibolag flygplatsen rekommenderar. 

Biluthyrning på Warszawa flygplats

Om du vill hyra bil på Warszawa Chopin flygplats kan du kika efter biluthyrningsfirmor i ankomsthallen. Om du vill att din bil ska finnas tillgänglig när du anländer är det en god idé att boka den på förhand. På det sättet får du också det bästa priset.

Hyr bil på Warszawa flygplats

Kollektivtrafik i Warszawa

I Warszawa hittar du ett välfungerande nätverk av kollektivtrafik. Det finns bussar, spårvagnar och tunnelbana vilket gör det enkelt att ta sig runt i staden.

Du kan köpa biljetter, som gäller för alla tre transportformer, i biljettautomater på alla tunnelbanestationer och vid några buss- och spårvagnshållplatser runt om i staden. Du kan köpa biljetter på bussar, spårvagnar och i kiosker i hela staden.  

Var uppmärksam på att staden är uppdelad i två zoner. Om du ska åka långt är det möjligt att du behöver köpa en biljett som täcker 2 zoner. Det finns också biljetter för kortare resor, dagbiljetter, weekendbiljetter och gruppbiljetter.

Mer om kollektivtrafiken i Warszawa
 

Upplev Warszawa

Warszawa har varit befolkad sedan 800-talet och har varit Polens huvudstad sedan 1596. I hundratals år var staden centrum för belägringar och krig, och under andra världskriget förstördes den största delen av den gamla staden. Sedan dess har den gamla stadsdelen blivit återuppbyggd vilket gör att stämningen i Warszawa är helt annorlunda än i många andra europeiska storstäder. Warszawa har också en nyare stadsdel som byggdes på 1400-talet, och som därför tekniskt sätt är äldre än gamla stan eftersom den inte förstördes under andra världskriget.

Du hittar mycket mer än bara historia i Warszawa. Bland annat kan du hitta god mat till bra priser. Gå till ”Bar Mleczny”, som lokalbefolkningen gör och som betyder ”mjölkbar” – en slags polsk kafeteria där du kan få god och vällagad mat ofta baserad på mjölkprodukter.  

Boka en weekend till Warszawa

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Fakta om Warszawa

Valuta: polsk zloty

Tidsskillnad: 0

Språk: polska

 

Den polska ambassaden: 

Karlavägen 35 

114 31 Stockholm

Tfn.: 08-50 57 50 00

Webbsida

 

Den svenska ambassaden i Polen:

Ul. Bagatela 3

Warszawa 

Tfn.: +48 22 640 89 00

Webbsida
 

 

Fler SAS destinationer