LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Warszawa

  Flyg till Warszawa

  SAS erbjuder direktflyg till Warszawa från/via Köpenhamn.

  Warszawa, Polen

  Polens nuvarande huvudstad Warszawa är en av de mest krigshärjade genom historien. Den som kan sin historia kommer bli förvånad över hur staden har återuppbyggts efter tyskarnas ockupation under andra världskriget då staden i det närmaste totalförstördes. Det är inte för intet som gamla stan i Warszawas finns med på UNESCOs världsarvslista. I staden finns många olika arkitekturer och stilar representerade inom gångavstånd från varandra. Warszawa är en stad full av överraskningar och upplevelser som du besöker genom att flyga till den närliggande flygplatsen Okęcie, även kallad för Frederic Chopins flygplats.
   

  Warszawas sevärdheter och parker

  Under andra världskrigets slutskede fick de tyska trupperna order om att jämna staden med marken. Sprängladdningar planterades i historiska byggnader som överlevt striderna i en hämndaktion mot den Polska motståndsrörelsen. Stora summor pengar och mantimmar har investerats i att restaurera Warszawa till sitt ursprungliga skick. Att staden bara skulle bestå av gråa bostadshus från Sovjettiden är inte sant. Många bostäder har fått färg och målats av konstnärer för att förhöja stadsbilden.
   

  Gillar man pampiga slott ska man flyga till Warszawa

  Det kungliga palatset är ett av många slott i staden och de flesta har återuppbyggts efter andra världskriget. En byggnad som klarade sig från stora skador under tyskarnas förstörelse är Wilanows väldiga barockslott. En av de mest kontroversiella sevärdheterna är Kulturpalatset. Den här enorma byggnaden var en gåva från Stalin under sovjettiden men det var Polen som fick stå för kostnaden och arbetet. Förutom slott finns det många storslagna kyrkor i Warszawa längs kungsleden. Även kyrkorna förstördes under kriget men de välbyggda rekonstruktionerna är väl värda att besöka.

  På grund av alla storslagna slott finns det grönområden som tidigare hört till palatsen men som nu fungerar som parker för allmänheten. Lazienki-parken är den största i Warszawa och bjuder på grönskande trädgårdar och vackra dammar. Vattenpalatset ligger precis kant i kant med vattensamlingarna och är en av de historiska byggnader som klarade sig relativt bra från förstörelsen.
   

  Besök muser i Warszawa

  Med en så händelserik historia som Warszawas är det svårt att fullborda ett besök utan att besöka åtminstone ett museum. För att få en bättre bild av vad som utspelade sig under andra världskriget ska du besöka upprorsmuseet i Warszawa. Annars finns världens största affischmuseum och såklart även ett nationalmuseum.

  Besök Polens huvudstad. Boka en biljett och flyg till Warszawa med SAS!

  Hitta billiga flygbiljetter till Warszawa

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy