sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Rhodos

Flyg Rhodos tur och retur

Längtar du efter ett grekiskt paradis så är ön Rhodos ett perfekt resmål. Med SAS kan du flyga Rhodos tur och retur från Stockholm samt från/via Köpenhamn och Oslo. Det erbjuds flyg till Rhodos året runt och du kan välja mellan ett stort utbud av olika avgångar. Använd vår lågpriskalender för att välja den avgång som passar dig bäst med både pris och datum i åtanke. Flyg Rhodos tur och retur med SAS!
 

Boka flyg till Rhodos med SAS lågpriskalender

Vår lågpriskalender uppdateras kontinuerligt för att erbjuda marknadens mest konkurrenskraftiga priser. Håll därför ett öga i lågpriskalendern innan du färdigställer din bokning för att säkerhetsställa att du hittat flyg till Rhodos för bästa möjliga pris. Har du möjlighet att boka flyg till Rhodos i god tid, och samtidigt vara flexibel med avresedatumen, så blir ditt utbud ännu större. När du bokar biljetter med SAS har du alltid 24 timmars öppet köp, så hittar du bra biljetter kan du boka direkt för att efteråt kika med ditt resesällskap att datum och tid passar även dem. På så sätt missar du aldrig en bra deal! Boka flyg Rhodos tur och retur med SAS lågpriskalender och se fram emot en härlig semester med grekisk mat och kultur.

Hitta din resa i lågpriskalendern
 

Flyg till Rhodos med familjen

Rhodos är en storfavorit bland många barnfamiljer och det är vanligt att öns besökare återkommer år efter år. Det är inte svårt att förstå varför den populära semesterorten lockar familjer med sitt stora utbud av enkla restauranger, barnvänliga badplatser och magiska ökultur. Många barnfamiljer väljer att spendera sina dagar på östsidan av ön då det även är läsidan vilket resulterar i mindre vågor och enklare badförhållanden för barn. En annan badort som är populär går under namnet Kallithea vilken är belägen nära Rhodos stad. Hit kan hela familjen enkelt ta sig med en direktbuss från staden som bara tar 30 minuter. Stränderna här är barnvänliga och består av grovkornig sand. Det är väldigt billigt för hela familjen att boka solstolar med parasoll och det finns en del bra grekiska tavernor nära stranden. Lyckas ni golfälskande föräldrar hitta en barnvakt så erbjuder även Kallithea en omtyckt 18-hålsbana. Rhodos är ett paradis för familjen eftersom det finns ett brett utbud med barnvänliga aktiviteter och många hotell har barnklubbar. Går du i tankarna på att boka flyg till Rhodos är det alltså ett utmärkt alternativ även för dig med barn!
 

Flyg till Rhodos med vänner

Rhodos har länge varit känt som den bästa ön för partysugna ungdomar. Det finns ett brett utbud av barer och klubbar på ön. Bargatan på Rhodos kallas Orfanidou och ligger centralt på öns västkust. Big Brother Bar, Pepes Bodega och Grabbarna Grus är tre storfavoriter bland de tusentals skandinaver som bokat flyg till Rhodos för en rejäl partyvecka. På dagarna är det populärt att hyra en moped för att ta sig runt på ön och besöka olika stränder där man kan lapa sol eller svalka sig i det blå havet. Faliraki är en by på Rhodos som är populärt både dagtid och nattetid. Prasinissos är en annan populär badort som framförallt lockar vindsurfarna då det ligger i den västra delen av ön där det blåser som mest. Om plånboken tillåter så är det varmt rekommenderat att boka båt för en dag. Då kan man bada i de små vikarna som finns på ön och ha kul med vännerna utan att störa andra gäster. Boka flyg Rhodos tur och retur för en oförglömlig kompisresa!
 

Sevärdheter på Rhodos

Rhodos är en stad med mycket historia, vilket du snabbt kommer att märka när ditt flyg till Rhodos har landat på öns flygplats. Rhodos stad består av vita hus från 1700-talet som står tätt ihop sida vid sida med slingriga kullerstensgator. I den medeltida gamla staden säljs keramik, smycken och andra vackra hantverk. Det är tydligt att staden är influerad av olika kulturer då man kan besöka en gammal synagoga, en åldrande moské och dessutom även ett hammam vilket är ett turkiskt bad.

På ön finns flera museer som avslöjar den unika historia som Rhodos besitter. Kastelasmuseet har tre olika utställningar där du kan studera målningar, konst och mosaik från den hellenistiska perioden. Rhodos arkeologiska museum ligger i en byggnad som förr var ett sjukhus åt riddare, men som idag består av imponerande gravstenar, vapensköldar och skulpturer av grekiska gudar som Afrodite och Venus. Du behöver dock inte besöka ett museum för att komma i direktkontakt med historien på ön. Bland annat så bjuder byn Lindos på häftiga monument varav det kanske mest kända är Lindos Akropolis. På en hög klippa med utsikt över hela ön ligger Lindos Akropolis, vilket är ruiner från ett tempel som avslöjar hur Lindos var en av de viktigaste platserna på ön under Antikens Grekland. Se till att fundera över vad som intresserar dig mest innan du hoppar på ditt flyg till Rhodos för ön besitter många häftiga sevärdheter som du vill hinna med att besöka mellan diverse strandbesök!

 

Alltid inkluderat i ditt flyg till Rhodos

För att ditt flyg till Rhodos ska vara så smidigt som möjligt erbjuder SAS alltid vissa förmåner. Syftet är att förenkla resan och göra den så bekväm som möjligt. Ditt flyg till Rhodos ska inte bara ses som en transport, utan även som en härlig och bekväm upplevelse! Detta ingår därför alltid i din flygbiljett:

Barnrabatt på flyg Rhodos tur och retur

Låt dina barn uppleva Europa med vår barnrabatt! Har du barn under 2 år så har de möjlighet att ta del av vår barnrabatt där barn under 2 år får upp till 90% rabatt om de sitter i knät hos en vuxen under flygresan. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% rabatt på flyg till Rhodos. Om du vill ha en egen sittplats till ditt barn som är under 2 år är priset detsamma som för barn som är mellan 2 och 11 år. Boka flyg Rhodos tur och retur för hela familjen!

Mer information om att resa med barn  

 

Kom igång med EuroBonus 

Med SAS lojalitets- och frequent flyer-program EuroBonus kan du tjäna poäng på dina flygresor, hotellvistelser och hyrbilar. Du kan även tjäna poäng när du handlar i butik eller går ut och njuter av den grekiska maten på restaurang! Ladda ner SAS App och se kartan ”Where to earn points” för att hitta alla ställen där du tjänar extrapoäng på din shopping eller dina restaurangbesök. Du får fler förmåner ju mer du flyger med oss – och medlemskapet i EuroBonus är helt gratis. Som Guld- eller Diamantmedlem kan du påbörja din resa med att besöka SAS Lounge på flygplatsen. Där har du möjlighet att njuta av en bekväm start på resan. I SAS Lounge finns ett gott utbud av mat, dryck och tidningar. Dessutom finns det även WiFi som är gratis att använda. Bli EuroBonus-medlem före du bokar flyg till Rhodos för att kunna utnyttja SAS förmånliga lojalitetsprogram!

Bli medlem i EuroBonus
 

Övrigt

Reseförsäkring
Boka hyrbil med dina EuroBonus-poäng

Andra SAS destinationer