sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Grekland

Flyg till Grekland

Flyg med SAS till Grekland

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

När man kommer från den kalla Norden är Greklands varma klimat som balsam för själen. I Grekland hittar du inte bara en exotisk atmosfär utan även mycket kultur och historia från antikens Grekland. SAS flyger direkt till Aten från Stockholm via Köpenhamn och Oslo, och det tar bara 5 timmar och 30 minuter. Boka dina flygresor tidigt och spara pengar på din flygbiljett till Grekland.
 

Grekland – den västerländska civilisationens vagga

Grekland kallas ofta “den västerländska civilisationens vagga”, och det är ingen tvekan om att Europa står i en betydande, kulturell skuld till antikens Grekland. Här lades demokratins och filosofins hörnstenar för mer än 2 000 år sedan, och de första olympiska spelen hölls under den perioden. Om du vill uppleva grekisk kultur och gå i filosoferna Sokrates och Platons fotspår, är ett besök i Aten, Sparta, Korinth och Delfi ett måste. I dessa grekiska städer finns både vacker, grekisk arkitektur och dynamiskt, intellektuellt liv. 

 

Upplev Antikens Grekland

Den grekiska huvudstaden Aten, var en av de viktigaste och mest ansedda städerna i antikens Grekland. En del av staden var Akropolis, som bestod av flera tempel till gudinnan Pallas Athenas ära. Hon ansågs tillsammans med guden Poseidon vara stadens beskyddare. Idag är det framstående templet Parthenon på Akropolis en av de viktigaste symbolerna för det europeiska kulturarvet. 

 

På strandsemester i den grekiska övärlden

Grekland är så mycket mer än bara grekisk historia. Grekland ståtar även med idylliska små öar som alla är mycket populära – av en bra anledning. De grekiska öarna andas avkoppling och medelhavscharm, och erbjuder ett fantastiskt strandliv. Om du väljer att besöka de grekiska öarna hittar du många fantastiska stränder, idylliska byar och avspänd grekisk cafékultur. De grekiska öarna omgivna av det azurblå Medelhavet är ett självklart val för en strandsemester med hela familjen. 

Den grekiska övärlden består av både välkända och mindre kända öar och är lätt att nå från Aten med antingen flyg eller färja. Ett sätt att upptäcka mer av öarna är att båtluffa, något som blir mer och mer populärt bland turister. 

 

Ät och drick som grekerna

På grund av sina många soltimmar är Grekland ett av svenskarnas mest populära resmål, och det är på många sätt ett avkopplande resmål där sol, strand och god mat i står centrum. Det grekiska köket är utmärkande för Grekland och det är en viktig del av landets kultur.

Om du reser runt i Grekland kommer du utan tvekan att stöta på “Meze” – den grekiska varianten av tapas. Meze består av smårätter avsedda att intas under en avkopplande eftermiddag på verandan eller stranden. Du kan njuta av bland annat en tallrik svarta oliver och fetaost med lite olivolja, eller friterad bläckfisk och tzatziki. Avnjut meze med ett glas ouzo, och till efterrätt, drick en frappé: kaffe med glass och sockerlag. Glöm inte heller bort att njuta av de många grekiska huvudrätterna som souvlaki och moussaka. 

 

Delfi – oraklets stad i antika Grekland 

Idag är många av de historiska lämningarna från Greklands “guldålder” samlade i Aten. Men det finns även många intressanta sevärdheter utanför huvudstaden. Arkeologiska lämningar från den klassiska perioden finns på flera av de grekiska öarna och i staden Delfi. I antikens Grekland var oraklet i Delfi det mest berömda och folk vallfärdade från hela landet för att besöka Apollons tempel. Här ställde de frågor om sina familjer, skörden och krig, och de höga prästerna tolkade svaren. I Delfi fanns även den heliga stenen omfalos, som ansågs vara jordens mitt. Tillsammans med Aten var Delfi en av de viktigaste städerna i antikens Grekland.