sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Thessaloniki

Flyg till Thessaloniki

Hitta billiga flygbiljetter till Thessaloniki

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Flyg med oss direkt från Stockholm till Thessaloniki. Vi har flera avgångar i veckan till Greklands näst största stad. Boka billiga flygbiljetter till Thessaloniki nu.

Fördelar:

  • Som EuroBonus-medlem tjänar du EuroBonus-poäng
  • Upplev fördelarna med SAS Go
  • Barnrabatt på flygbiljetter med upp till 90%

 

Flyg till Thessaloniki med SAS

Flyg direkt från Stockholm till Thessaloniki eller flyg från andra svenska flygplatser via Stockholm. Flygresan till den inspirerande, grekiska staden där kulturella upplevelser kan radas upp tar lite drygt 3 timmar när du flyger direkt.

I vår lågpriskalender får du enkelt överblick över våra många avgångar varje vecka, så att du hittar den avgång som passar dig bäst.

Boka din nästa resa nu

 

Se mer av världen med EuroBonus

Som medlem i SAS EuroBonus kan du tjäna poäng på allt från köp av dagligvaror till flygbiljetter – poäng som du kan använda till att köpa nya flygbiljetter, till hyrbil och till hotellvistelser. På så sätt får du resa mer och se mer av världen som EuroBonus-medlem.

Bli medlem i EuroBonus nu

Upplev fördelarna med SAS Go

Vi vet att din resa börjar långt innan du har nått din slutdestination. Därför har vi gjort det enkelt för dig att resa i SAS Go. Vi har bland annat inkluderat förmåner som 23 kg incheckat bagage, 8 kg handbagage, dagens tidningar i vår app samt gratis kaffe och te ombord.

Mer om våra reseklasser

Barnrabatt på flygbiljetter med upp till 90%

På SAS är vi glada att hälsa alla resenärer välkomna. Våra minsta resenärer erbjuder vi upp till 90% barnrabatt på flygbiljetter. Rabatten gäller för barn under 2 år som sitter i knät hos en vuxen medresenär. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25% barnrabatt på flygbiljetter när de flyger med SAS. Om du vill ha en egen sittplats till ditt barn under 2 år är priset detsamma som för barn mellan 2 och 11 år.

Mer om att resa med barn

Boka billiga flygbiljetter till Thessaloniki

Vi har flera avgångar i veckan från Stockholm till Thessaloniki, och vi har garanterat också en som passar in med dina planer. I vår lågpriskalender kan du enkelt få en överblick över våra avgångar och hitta de billigaste flygbiljetterna. När du bokar flygbiljetter med oss har du alltid 24 timmars öppet köp vilket betyder att du lugnt kan boka biljetter när du hittar ett bra erbjudande och sedan fråga ditt ressällskap om biljetterna passar.

Boka en minisemester till Thessaloniki

Thessaloniki Macedonia Airport

Thessaloniki flygplats kallas också “Macedonia” och ligger ca 14 km från centrala Thessaloniki, Greklands näst största stad. Flygplatsen grundades under första världskriget och byggdes ut ordentligt under andra världskriget. År 1948 användes flygplatsen för första gången för civila flygningar. Flygplatsen har sedan löpande byggts ut och renoverats.
 

Kontakt:

Thessaloniki Airport
P.O.Box 22605
GR-55103 Kalamaria
Thessaloniki
Tfn: +30 2310 - 985000
Webbplats: http://www.thessalonikiairport.com/

 

Transport till och från Thessaloniki flygplats

När du ska till och från Thessaloniki flygplats kan du antingen ta buss eller taxi. Buss nr 78 avgår var 45:e minut.

Om du vill hyra en bil finns det även möjlighet för det. Du hittar många av de största biluthyrningsfirmorna på flygplatsen. Vi rekommenderar alltid att du bokar hyrbilen hemifrån. Då får du det bästa priset och bilen är klar när du landar.

Boka en bil på Thessaloniki flygplats

Transport i Thessaloniki

Thessaloniki har ett stort utbud av upplevelser och med det välutvecklade bussnätet kan du enkelt ta dig till alla stadens hörn. Bussarna är pålitliga och biljetterna är billiga. Om du vill undgå att sitta fast i trafiken kan du med fördel planera din dag så att din transport inte hamnar i rusningstiden då trafiken ofta är tät och bussarna fulla.

Med buss nr 50, som också kallas kulturrutten, tar du dig enkelt till Thessalonikis många kulturella och historiska sevärdheter. Beroende på hur mycket du vill se av de olika platserna kan du se dem från bussen eller kliva av och få hela upplevelsen.

Man håller på och bygger tunnelbana i staden och den första etappen beräknas vara klar under 2018.
 

Upplev Thessaloniki

Klimatet i Thessaloniki är subtropiskt kustklimat med varma somrar och chans till snö under vintrarna. De torraste månaderna är juni–augusti medan oktober–december har mest nederbörd. Staden grundades under antiken och trots stor förödelse under diverse krig och jordskalv bjuder Thessaloniki fortfarande på en mängd intressanta historiska sevärdheter.

Förutom de historiska och kulturella upplevelserna omges Thessaloniki dessutom av vacker natur. Du kan bland annat njuta av blått vatten, vit sand och gröna berg. Under sommaren kan du ta en färja till någon av de omkringliggande grekiska öarna och uppleva det genuina ö-livet.

Thessaloniki är en stad med många olika upplevelser som alla är lättillgängliga. Eftersom staden är relativt liten är det enkelt att planera en resa med stor variation även på några få dagar.

Hitta biljetter till Thessaloniki

Fakta om Thessaloniki

Valuta: euro
Tidsskillnad: +1
Landskod: +30
Språk: grekiska  

Grekiska ambassaden: Kommendörsgatan 16, 114 48 Stockholm, Sverige
 
Svenska konsulatet: Komninon 26, GR-546 24 Thessaloniki, Grekland
Tfn: + 30 2310 284065. 


Fler SAS destinationer