sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Düsseldorf

Flyg till Düsseldorf

Direktflyg till Düsseldorf

SAS erbjuder direktflyg från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo till Düsseldorf i Tyskland flera gånger i veckan. 
 

Flyg till Düsseldorf och känn historiens vingslag

Här finns historiska avtryck från Romarna, Napoleon och andra världskriget. Med ursprung ur små jordbruks och fiskebyar vid floden Düssel växte staden Düsseldorf fram. Först under 1100 talets mitt nämndes namnet Düsseldorf första gången, men då under namnet Düsseldorp. Düsseldorf drabbades även av Napoleons härjningar i området under början av 1800-talet samt av första och andra världskrigets framfart.

En businessmetropol

Düsseldorf är känd som en businessmetropol och för sina många mässor samt för att vara ett centrum för reklam och modeindustrin i Tyskland. Här hittar du handelscentrum och huvudkontor för ett flertal storbolag. På sas.se kan du som affärsresenär boka ditt flyg till Düsseldorf.

Shopping och uteliv

Staden är mer än ett affärscentrum. Vad sägs om romantiska slott, sensuell konst, mode och kultur och en av Tysklands mest älskade shoppinggator? Flyg till Düsseldorf på en romantisk weekend och upplev allt staden har att erbjuda i form av shopping och uteliv. Mer om shoppingresor

Staden sviker inte heller gourmander och partylejon. Utsökta bratwurst dränkta i krämiga såser finns att få tag på överallt. Nattklubbar och barer frestar med oändliga drinklistor och improviserade live-framträdanden. Köningsallee är boulevarden med butiker av världsklass.

Konst och litteratur

Flyg till Düsseldorf och njut av konstscenen som är vida känd. Här finns många högklassiga museum och konstinstitutioner som alla ligger behändigt längs den så kallade ”konstaxeln”, Kunstachse, en sträcka på knappt en kilometer. Nära staden ligger också rokokoslottet Schloss Benrath som är väl värt ett besök.

Staden har även en rik litterär tradition. Författaren Heinrich Heine, som är vida känd över landet, föddes här. Heinrich Heine Institut – som liksom många av de andra sevärdheterna ligger i den gamla stadskärnan, Historische Altstadt – visar upp brev och manuskript som legenden skrivit för hand.

Düsseldorf – en modern stadspärla

Düsseldorf är beläget vid Rhen där floden Düssel mynnar. Staden är sprungen ur de byar som växte fram här under 600-talet. När industrialismen mot slutet av 1800-talet drog igång växte Düsseldorf kraftigt. Tyvärr drabbades invånarna och staden hårt under andra världskriget, men ur krisen växte ett än starkare Düsseldorf fram.

Idag räknas Düsseldorf till en av de mest välmående städerna i Tyskland. Düsseldorf har också ett rikt kulturliv och en bidragande orsak är den välrenommerade konstakademin. Även stadens många museer är välkända internationellt.
 

Att se och göra i Düsseldorf

MedienHafen – missa inte att ta en promenad bland modern och storslagen arkitektur i MedienHafen i centrala Düsseldorf. Området har fått sitt namn av att många film- och mediaföretag har sökt sig hit. Området myllrar av trendiga restauranger och caféer. De kanske mest berömda byggnaderna i MedienHafen är ritade av den amerikanska arkitekten Frank O. Gehry.

Rheinturm, Stromstrasse 20 – I direkt anslutning till MedienHafen stoltserar Rheinturm med sina 240 meter. På 170 meters höjd kan du njuta av den fantastiska utsikten. I toppen finns också en restaurang.

Altstadt (gamla stan) – kallas i folkmun för ”världens längsta bardisk” eftersom det bokstavligen kryllar av små barer och krypin i denna pittoreska stadsdel. Över 300 stycken sägs det vara. Missa inte att dricka Altbier, ett öl som bryggs i Düsseldorf efter ett gammalt recept, när du besöker någon av barerna.
 

Ta sig från flygplatsen

SAS flyger till Düsseldorf International som ligger ca 8 km från stadskärnan. Härifrån tar du dig lätt in till stan med buss, taxi eller S-Bahn (snabbtåg). Om du ska ta snabbtåget så använder du Sky Train som förbinder flygplatsen med tågstationen.
 

Ta sig runt i Düsseldorf

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. I Düsseldorf kan du ta dig fram med spårvagn, buss och t-bana. Det lokala transportbolaget heter VRR och biljetter kan du köpa ombord på bussar och spårvagn eller i maskiner vid hållplatserna. Boka hyrbil
 

Evenemang i Düsseldorf

Karnevalen i februari varje år lockar närmare en miljon deltagare på rosenmåndagen. En stor och mycket färgglad parad drar genom gatorna och det är fest i hela stan.
 

Shopping i Düsseldorf

Den absolut största shoppinggatan i Düsseldorf är Köningsallee, även kallad “Kö”. På denna en kilometer långa gata andas lyx och flärd. Kända varumärken inom mode, design och lifestyle varvas med lyxhotell, wellness och restauranger. I norra hörnet av Königsallee börjar ytterligare en stor shoppinggata, Schadowstrasse. Även i Altstadt hittar du en hel del shopping. Tyska specialaffärer blandas med moderna butiker.
 

Äta i Düsseldorf

Obergärige Hausbrauerei (Uerige), Berger Strasse 1. En härlig pubstämning där du även kan få traditionell tysk pubmat. Bryggeriet har over 150 år på nacken och brygger en rad olika ölsorter, där den mest kända naturligtvis är Altbier. Du kan även boka in en rundvandring i bryggeriet.

Hafenbar Düsseldorf, Hammer Strasse 26. Trevlig restaurang i MedienHafen. Menyn är internationell och har något för alla. På kvällen kan du även avnjuta goda cocktails i mysig miljö.
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Fler SAS destinationer