sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
München

Flyg till München

Boka billiga flygbiljetter till München

SAS erbjuder direktflyg till München och Tyskland från Stockholm samt från/via Köpenhamn och Oslo. 

München är Bayerns huvudort och Tysklands tredje största stad. Münchens läge i Sydtyskland gör att det är nära att göra en avstickare till Alperna, för vandringar och skidturer. Staden är kanske mest känd för sin Oktoberfest, världens största ölfestival som hålls varje höst. Passa på och boka flyg till München i tid, eftersom Oktoberfest brukar locka flera miljoner besökare.

 

Flyg till München – en stad med historia och bayersk livsglädje

München är en rik och välmående stad. Rikedomen avspeglar sig på staden som känns väldigt prydlig och välordnad, till exempel jämfört med huvudstaden Berlin. Men den som säger att München är trist har fått något om bakfoten. Det finns ett hett nöjes- och kulturliv. Här kokar staden av fotbollsfeber varje gång Bayern München spelar. I staden finns det fler ölhallar och Biergarten (ölträdgårdar) än någon kan räkna.

Känner man för lite lugn och ro så finns en av Europas största stadsparker, Engelska parken, i nära anslutning till staden. Där kan man se surfare ta sig genom strömmarna på forsen fram och tillbaka München huserar även några av Tysklands främsta konstmuseum, som de tre Pinakoteken och Haus der Kunst. Boka flyg till München – en stad med sina många möjligheter utmärkt för såväl fotbollsresor, weekendresor som storstadsresor. Billiga flygbiljetter till München hittar du här på sas.se.

Gudie till München

München, sydtysklands största stad och huvudstad i Bayern, grundades 1158. Staden har en stark industritradition med välkända företag som BMW och Siemens – men förknippas kanske oftast med Oktoberfest, världens största ölfestival. Tack vare framgångsrika företag och turism har München utvecklats till en av Europas rikaste regioner. Befolkningen är välmående och gatorna är väldigt rena och prydliga.
 

Att se och göra i München

Englischer Garten – en stor och härlig park där du kan ta det lugnt, titta på surfare, bada eller varför inte ta en öl i någon av ölträdgårdarna. En riktig klassiker bland ölträdgårdarna är Chinesischer Turm.

Allianz Arena och Bayern München – att säga att fotboll är viktigt i München är kanske att ta i för lite. Staden kokar nästan över på matchdagar. Njut av stämningen i en Biergarten eller i någon av ölhallarna. Allianz Arena som står värd för matcherna är ett mästerverk i sig.

Marienplatz – du behöver inte oroa dig för att missa hjärtat i gamla Altstadt. Alla vägar leder hit. På Marienplatz kan du se det berömda klockspelet i det nya rådhuset, Stefanskyrkan och det gamla rådhuset.

Konstmuseum Alte Pinakothek, Barer Strasse 27 – den konstintresserade får inte missa denna världsberömda samling av mästare från medeltiden fram till mitten av 1700-talet. Samlingen inkluderar verk från Leonardo da Vinci, Rubens och Rembrandt.

Vill du sedan fortsätta med mer konst från 1800-, 1900- och 2000-talet så kan du gå till byggnaderna alldeles intill där Neue Pinakotheket och Pinakothek der Moderne ligger.

Ta sig från flygplatsen

Münchens flygplats (Munich International Airport) ligger ca 40 minuter från stadskärnan. Du tar dig till och från flygplatsen enkelt med antingen S-Bahn (snabbtåg) eller taxi.
 

Ta sig runt i München

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil här.

München har ett väl utbyggt tunnelbane- och spårvagnsnät. Eftersom de flesta av Münchens större sevärdheter befinner sig i stadskärnan kan du för det mesta transportera dig till fots.
 

Evenemang i München

Varje år i slutet av september samlar sig folk från alla världens hörn i München för att fira Oktoberfest, världens överlägset största ölfestival.

Shopping i München

I München handlar det mycket om lyx och flärd. En stor del av den lyxen och flärden är kopplad till Maximilianstrasse. Här hittar du fina modeboutiquer, juvelerare samt exklusiva restauranger och hotell.

Ett mysigt kvarter att strosa runt i är Glockenbachviertel och området kring Gärtnerplatz. Här varvas små trendiga mode-, design- och lifestylebutiker med mysiga caféer och restauranger. Även lite mer norrut från kärncentrum i Schwabing och runt paradgatan Leopoldstrasse hittar du mysiga promenadkvarter. I Maxvorstadt i Schwabing hittar du också mer udda shopping, second hand och antikt. Mer om shoppingresor

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Kort om München

Valuta: EUR
Tidsskillnad: ingen
Språk: tyska
Turistinformation: Hauptbahnhof, Bahnhofplatz 2

 

Fler SAS destinationer