sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa

ENKEL FRÅN
Visby

flyg till Visby

Hitta billiga flygbiljetter till Visby

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Visby har en historia som grundar sig långt tillbaka i tiden. Staden var först en handels- och samlingsplats som senare utvecklades till en rik medeltidsstad. Många minnesmärken finns kvar här idag och med många soltimmar per år blir Visby ett självklart val för flera semesterfirare.
 

Hansestaden Visby

Under Medeltiden bildades i norra Europa så kallade Hansor, vilket var benämningen för beväpnade handelsskepp som slutit sig samman. Hansestaden Visby är ett arv från denna tid då främst ryska, danska och speciellt tyska handelsmän bosatte sig i staden.

Visby ringmur är ett av många kännetecken för denna medeltidsstad. Som en del av Hansestaden Visby är ringmuren sedan 1995 upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Ringmuren löper runt innerstaden, mäter 11 meter på höjden och består av 27 kvarvarande marktorn.
 

Almedalen

Almedalen var ursprungligen en viktig medeltidisk hamn där handelsmän från öst och väst möttes. Idag är Almedalen en parkanläggning i Visby med högskola, bibliotek och kongresshall alldeles in närheten. Här hålls årligen den kända politikerveckan i vecka 27 och här invigs också den årliga Medeltidsveckan då Visby förvandlas till en medeltidsstad med riddare, musiker, gycklare, marknad och tornerspel.
 

Visby har något för alla

Visby har ett rikt uteliv med ett stort utbud av restauranger, pubar och caféer. Gillar du shopping finns det mycket att välja mellan. Söder om Visby finns Kanonens Aktivitetscenter med aktiviteter som bowling, laserdome, inomhusminigolf och biljard året om. Öster om staden finns äventyrshuset Boda Borg, som också håller öppet året runt.

Visby flygpats

Flyg till Visby med SAS inrikesflyg. Visby flygplats är en regional och militär flygplats norr om Visby, 3,5 km (5 minuter) från centrum och öppnades 1942. Flygplatsområdet delas med F 17 Gotland och för att särskilt referera till enbart civilflygdelen används ofta namnet Visby Flygstation.

Från Visby flygplats reser du med inrikes direktflyg i Sverige och utrikes direktcharter till bland annat Lanzarote, Hurghada och Riga.

Visby flygplats litenhet gör det smidigt för dig som resenär då korta avstånd och minimala köer gör flygplatsen smidig och effektiv. Här finns det också möjligheter att koppla av, surfa på internet eller äta och dricka något.
 

Hotell i närheten av Visby flygplats

Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6

I närheten av småbåtshamnen i de gamla kvarteren i världskulturarvets stad Visby, ligger Clarion Hotel Wisby. Hotel Wisby ligger i en unik byggnad som kan ståta med en äkta medeltida gränd och pelare som går tillbaka till 1200-talet, numera omsorgsfullt restaurerat.
 

Visby Hamnhotell, Färjeleden 3

Visby Hamnhotell ligger på bara tio minuters promenadavstånd från den gotländska, medeltida sjöfartsmetropolens centrum. Här bor du även i närheten av färjeterminalen och förbindelser till fastlandet.
 

Hotell Gute, Mellangatan 29

Hotell Gute ligger i Visbys centrum. Här bor du bekvämt innanför de medeltida stadsmurarna, i närheten av restauranger, caféer och lokala sevärdheter.
 

Parkering

Parkering med cirka 300 platser finns intill flygplatsen. Där gäller betalning i förskott med kort eller kontant.
 

Biluthyrning på Gotlands flygplats

Visby flygplats samarbetar med flera av de stora hyrbilsföretagen. Du kan boka bilen i förväg på nätet eller via telefon, så väntar bilen på dig direkt efter landning.
 

Avis 0498-21 98 10
Europcar 0498-21 50 10
Hertz 0498-24 85 50

Du hittar de olika hyrbilsföretagen i ankomsthallen.
 

Butiker och restauranger på Visby flygplats

På Flygrestaurangen kan du ta en fika före avresan, äta vällagad husmanskost, köpa tidningar, böcker eller lite resgodis. En trappa upp ligger Gotska med fler sittplatser. Där har man även utsikt över flygfältet och kan se planen starta och landa.

Efter säkerhetskontrollen har du dessutom möjlighet att köpa dryck och godis i vår varuautomat i gaten.
 

Service för affärsresenärer på Visby flygplats

Swedavia i samarbete med Flygrestaurangen erbjuder möjlighet till konferens på flygplatsen. På Visby Airport finns konferensmöjligheter en trappa upp från Flygrestaurangen, i lokalen Point Extra som har plats för 30 personer. På ovanvåningen i Gotska Galleriet finns även utrymme att organisera mässor eller större middagar. Lokalen är nyrenoverad och rymmer upp till 150 personer.

Förfrågningar och bokningar görs på telefon 0498-21 29 33 eller www.flygrestaurangen.se
 

Bagage

Se incheckningsdiskarnas öppettider för respektive flygbolag. Efter incheckningen passeras säkerhetskontrollen där allt handbagage, inklusive mobiltelefoner, röntgas. Alla resenärer passerar genom en metalldetektor.
 

Handikappanpassning på Visby flygplats

Enligt en EU-förordning som trädde i kraft den 26 juli 2008 ska flygpassagerare med nedsatt rörlighet så långt möjligt ha samma möjligheter att nyttja flyget som andra passagerare. Förordningen innebär att flygplatsen är skyldig att bistå med assistans.

Innan avresa måste du kontrollera hur lång tid före avgång du behöver vara på plats, för att flygplatspersonalen ska kunna ge den service som behövs.

Före avresan behöver du vara vid mötesplatsen två timmar före avgångstiden, alternativt tidigare om du har meddelats detta av flygbolaget eller researrangören.

Om du väljer att infinna dig vid incheckningen ska det ske senast en timme före avgångstiden. Det här är särskilt viktigt för att flygplatsen ska kunna ge dig den service som behövs. Ledsagarna möter dig vid aktuell mötesplats eller vid incheckningen.
 

Transport till/från Visby flygplats

Ta Flygbussen mellan Visby flygplats och Visby centrum från mitten av maj till september. Är du medlem i EuroBonus tjänar du dessutom Extrapoäng på din flygbussbiljett när du köper den online – boka här.

Det finns också en busshållplats vid namn Flygplatsvägen någon kilometer väster om flygplatsen. Den trafikeras dagligen av landsbuss 61 och på vintern även 62.

Taxi och Flygtaxi (bokas när flygresan bokas) finns att tillgå utanför terminalen.
 

Internet

Visby flygplats är uppkopplad och i alla offentliga utrymmen här finns stöd för WiFi med hög hastighet. Skicka e-post, surfa eller gå in på ditt företags intranät med hjälp av din laptop. Det är enkelt och hastigheten är hög.
 

Kontakt

LFV, Visby flygplats, 621 41 VISBY
Flygplatskod: VBY
Telefon: 0498-263100
Webbplats

Om Gotland

Gotland är sedan länge ett av svenskarnas absoluta favoritresemål när det vankas semester och då sol och bad står överst på önskelistan. Staden Visby är en idyllisk småstad och samtidigt Gotlands största tätort med cirka 25 000 året-runt-boende.

Många kommer till Gotland för att hämta kraft i öns unika natur, för att söka fartfyllda äventyr eller kulturella och historiska upplevelser. Utbudet av aktiviteter, evenemang och sevärdheter är stort året runt.
 

Flyg till Visby och upplev historia på riktigt

Flyg till Visby, som är vår närmaste Hansestad med en välbevarad ringmur och mer än 200 medeltida stenhus. Visby har en historia som grundar sig långt tillbaka i tiden. Staden var först en handels- och samlingsplats som senare utvecklades till en rik medeltidsstad. Många minnesmärken finns kvar här idag för den historieintresserade att uppleva.
 

Nöjen för alla smaker

Visby är en av de krogtätaste städerna i Sverige och har ett brett nöjesutbud året om. De pittoreska små gränderna lockar till romantiska kvällspromenader och den Botaniska trädgården är en av landets vackraste. I Visby finns också gott om caféer och restauranger där man kan vila benen och få något gott att äta efter en tur på stan. Boka flyg till Visby idag!