sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Lyon

Flyg till Lyon

När människor nämner Frankrike i resesammanhang är det sällan Lyon man tänker på i första hand. Istället är det landets och romantikens huvudstad Paris som kommer på tal eller Rivierans sol och stränder som lockar. I ett land som lockar turister från hela världen har Lyon blivit lite av en doldis men ta flyget med SAS och du kommer att upptäcka en storstad som är en värdig utmanare till Paris.


Lyon ligger på en naturligt vacker plats där de två floderna Rhône och Saône möts. De mjuka kullarna skapade tillsammans med vattendragen den perfekta platsen för en bosättning. Än idag präglas stadsbilden av de två floderna dit invånare och turister lockas till strandpromenaderna för att promenera, jogga eller cykla.
 

Från romerska teatrar till modern film

Några av de äldsta sevärdheterna i Lyon är de romerska teatrarna. De fungerade som samlingspunkt för människorna och läktarna rymde tusentals besökare och än idag anordnas det skådespel på platsen. För den som är intresserad av Lyons historia finns det flera museer som behandlar de lokala händelserna. Lyon var också en viktig stad för motståndsrörelsen under andra världskriget och det finns även ett museum där turister kan lära sig om tyskarnas ockupation och hur det påverkade staden.

Nu för tiden är Lyon mest känt för två saker, film och mat. Den moderna filmen uppfanns i Lyon och det finns såklart ett museum även för det. Flyger du till Lyon förstår du snabbt varför matkulturen har blivit så internationellt känd. Varje gata fullkomligt blomstrar av restauranger och caféer. På menyn hittar du kött och lokala vinsorter redo att avnjutas i den vackra staden.
 

Shoppa i Lyons lyxbutiker

Det går inte att jämföra en stad med Paris utan att nämna shopping. Även Lyon bjuder på bra shopping och många lyxmärken finns representerade i butikerna. Somrarna kan bli riktigt varma så se till att hålla dig i skuggan. Lyon ligger långt in i Frankrike och även om vintrarna är relativt svala kan de soliga sommardagarna lätt bli över 30 grader varma. På kvällen när det börjar bli svalare är det dags att prova någon av de lokala vinsorterna för att sedan dansa natten lång på någon av stadens alla nattklubbar.

Flyg till Lyon med SAS, boka flygbiljetter på sas.se!