sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Frankrike

Flyg till Frankrike

Flyg med SAS till Frankrike

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Åk på shoppingresa till Paris eller besök Nice eller det fashionabla Cannes på medelhavskusten. Om du besöker Frankrike är det en sak som är säker: du kommer att få njuta av mycket delikat mat och vin i ett underbart klimat som erbjuder allt ifrån sol till snö. SAS flyger till både Paris och Nice – boka din flygresa idag och upplev den franska naturen och livsstilen. 

 

Flyg till Frankrike

Med SAS kan du flyga till Frankrike på två timmar. Om du flyger till Frankrike kan du välja mellan sammanlagt åtta olika avgångar dagligen till Paris flygplats Charles de Gaulle. Om ditt val av resmål istället är Franska Rivieran kan du flyga året runt från Stockholm till Nice där solen och stranden väntar. Flygplatsen i Nice ligger bara 7 kilometer från centrum och har utmärkta transportmöjligheter när man ska ta sig till sin slutdestination. 

 

En nation för livsnjutare

I Frankrike ligger tonvikten på små njutningar vilket innebär att gott bröd, korv och ost är ryggraden i fransk, hemlagad mat, medan den högre kokkonsten hör hemma i landets huvudstad Paris. Vin är oumbärligt både till gourmetmat och för folk på landet; faktum är att varje fransman sägs dricka 80 liter vin om året, ett stadigt världsrekord. 

Frankrike producerar generellt en stor mängd vin av högsta kvalitet. Varje region sägs ha sina egna speciella särdrag med avseende på druvor, lagring och pressmetoder. Champagne har fått sitt namn efter regionen Champagne-Ardenne, där det speciella, bubblande vinet framställs. 

 

Romantik och shopping i Paris

Paris är den vackra och romantiska huvudstaden som blev förevigad i den klassiska, romantiska filmen Casablanca. I filmen yttrar Humphrey Bogart den berömda repliken “Vi kommer alltid att ha Paris” som en symbol för de romantiska minnena av honom och Ingrid Bergman. Paris är en europeisk stad där minnen skapas på idylliska trottoarcaféer längs de breda boulevarderna och Seine. Likaså är Paris ett modemekka och erbjuder ett enormt utbud av shoppingtillfällen blandat med konst och kultur.

 

Frankrike för hela familjen

I Frankrike hittar du både städer, stränder, berg och mysiga byar, och om du väljer att besöka landet på våren eller sommaren omges du av lantlig idyll vart du än beger dig. I norra Frankrike hittar du det charmiga vindistriktet Alsace-Lorraine, där vinfälten breder ut sig över bergssluttningarna. I södra Frankrike hittar du det eftertraktade Provence med sina doftande lavendelfält och pittoreska byar. Här hittar du även staden Nice och fashionabla Cannes, där den prestigefyllda filmfestivalen äger rum varje år och den bästa filmen belönas med Guldpalmen. 

Under vintern är det många som besöker Frankrikes populära skidorter. Bland skidfantaster är Les Deux Alpes och Chamonix två särskilt populära franska resmål med moderna faciliteter och fantastiska berg. 

 

Tysk kultur i den franska regionen Alsace

Den nordöstra regionen Alsace, vid gränsen till Tyskland, har en speciell och fascinerande historia. Alsace var en del av romarriket men annekterades gradvis med Frankrike under 1600-talet av kungarna Ludvig XIII och Ludvig XIV. Senare kom dock Alsace under tyskt styre, och under 1800- och 1900-talen styrdes regionen omväxlande av Frankrike och Tyskland. Under 75 års tid har regionen bytt styre sammanlagt 4 gånger, men kom slutligen att tillhöra Frankrike. Idag är det officiella språket franska även om många fortfarande talar den speciella alsassiska dialekten, och dessutom syns det ännu tydligt att tysk kultur har påverkat områdets karaktär. Om du besöker Alsace kan du utforska många mysiga byar i ett naturskönt område omgivet av berg och dalar. 

 

Fransk gastronomi i Rhône-Alpes

Rhônes-Alpes är en stor region i sydöstra Frankrike. Det är ett mycket naturskönt område med både floden Rhône som rinner igenom regionen och Alperna som reser sig över floden. Den största staden i området är den sydfranska staden Lyon, särskilt känd för sitt franska kök liksom för sina “Trompe l’œil”-målade väggar som nästan ser ut att vara tredimensionella. 

 

Strand och kultur på ön Korsika

Korsika är en vacker fransk ö väl värd ett besök om du semestrar i närheten av Nice. Restiden med båt från Nice till Korsika är ca 3 timmar och resan bjuder på vacker utsikt över Korsikas fantastiska kust. Åk direkt till Ajaccio, öns huvudstad, och utforska staden som även är Napoleons födelseort. Även om Korsika tillhör Frankrike är ön tydligt influerad av Italien och därför det perfekta valet om du vill njuta av både sydfransk och italiensk atmosfär.

Om du besöker Korsika kommer du att upptäcka en ö med berg och underbara sandstränder. Ön är det perfekta stället för en kombinerad strandsemester och aktiv semester eftersom det både finns många spännande vandringsleder och gott om tillfällen till vattensport. Vidare erbjuder flera av Korsikas städer fascinerande sevärdheter som gamla citadell och slottsruiner. Städerna Bastia och Ajaccio är särskilt vackra och spännande, men även staden Calvi har ett intressant citadell som definitivt är värt ett besök. 

 

Åka skidor i Frankrike

Frankrike är ett av världens mest besökta länder och det beror delvis på alla utmärkta skidorter. Varje skidsäsong, som vanligtvis varar från november till april, samlas miljontals människor i de franska Alperna för att njuta av sol, charmiga städer och skidorter i världsklass. Om du inte tycker om att åka skidor erbjuder de franska skidorterna även spa, simning, träning, och för mer äventyrliga besökare, snöskoterkörning, isklättring, helikopterflygning och fallskärmshoppning. 

Skidorten Val Thorens är särskilt populär och berömd för sin höga snökvalitet och supermoderna och bekväma förhållanden. Området ligger i Les Trois Vallées och är Europas högst belägna skidort. Systemet består av 600 kilometer nedfarter och ca 200 liftar. En annan populär skidort i Frankrike är Alpe d’Huez med smeknamnet “Ön i solen” tack vare områdets soliga natur. Systemet består av 250 kilometer nedfarter och kan skryta med att ha världens längsta nedfarter.