LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL RESA FRÅN
  Paris

  Flyg till Paris

  SAS har flera avgångar dagligen från Stockholm direkt till Paris. Flygresan från Stockholm till Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris tar bara ca 3 timmar. 


  Den franska huvudstaden sjuder av kultur, arkitektur, monument och museer. En stad med en lång historia som Paris har naturligtvis en lång rad fascinerande byggnader som är fantastiska att uppleva. Paris är också ett modemecka och den franska huvudstaden lockar modeintresserade människor från hela världen. Därför finns det också gott om möjligheter till shopping i Paris.
   

  VÄLJ BLAND MINST 6 DAGLIGA AVGÅNGAR TILL PARIS

  Vi har 6 olika avgångar till Paris varje dag och det finns säkert en avgång som matchar dina resplaner. 

  Vår flygrutt går direkt från Arlanda till Charles de Gaulle-flygplatsen som ligger 22 km nordost om Paris. Här finns det goda möjligheter till transport direkt in till huvudstadens centrum. 

  Se våra avgångar

   

  BOKA FLYGBILJETTER TILL PARIS REDAN IDAG OCH SPAR PENGAR

  Om du beställer dina flygbiljetter till den populära, romantiska, franska huvudstaden i god tid garanterar vi att det finns pengar att spara på biljetten. Vill du ha flygbiljetter till de bästa priserna ska du därför vara ute i god tid.

  Hos SAS erbjuder vi öppet köp i 24 timmar på alla våra biljetter. Det gör det möjligt för dig att boka biljetter meddetsamma. Då kan du därefter se om datum, avgångstid och pris passar med vad dina medresenärer är intresserade av. 

  Hitta biljetter i lågpriskalendern

   

  KOM DIREKT TILL PARIS PÅ 3 TIMMAR MED SAS

  Paris är en av Europas största metropoler och lockar många turister varje år. SAS ger dig möjlighet att flyga direkt till städernas stad från Stockholm. Det innebär att du på mycket kort tid kan stå mitt på den berömda avenyn Champs-Élysées i stadens centrum.

  Den korta flygdistansen gör Paris till den perfekta staden att resa till på en kort weekendtripp. Boka dina biljetter på sas.se så kan du se fram emot din storstadssemester redan idag. 

  Se våra avgångar

   

  I SAS GO-FLYGBILJETTER INGÅR 23 KG BAGAGE OCH VAL AV SITTPLATS

  Med SAS Go-flygbiljetter är du garanterad en behaglig flygresa. Vi tar hand om våra resenärer under hela resan – både före, under och efter. Med flygbiljetterna från SAS har du bl.a. 23 kg bagage och fritt val av sittplats inkluderat i biljettpriset.

  Under flygresan serveras kalla och varma drycker samt lättare snacks. Om du vill läsa dagens tidning finns den digitalt i vår app. Läs mer om våra reseklasser

   

  SPAR PENGAR PÅ FLYGBILJETTER TILL BARNEN

  Med SAS finns det goda möjligheter att spara pengar på flygbiljetterna till barnen. Om du reser med barn under två år som du kan dela sittplats med kan du spara upp till 90% på flygbiljetten till ditt barn. Om du bokar en sittplats till ditt barn kan du spara 25% på flygbiljetten.

  Barn i åldern 2–11 år får upp till 25% rabatt på sin biljett och de har en egen sittplats ombord på flyget. 

  Rabatt på flygbiljetter till barn

   

  EUROBONUS – FÅ EXKLUSIVA FÖRMÅNER OCH FINA ERBJUDANDEN

  Med EuroBonus är du garanterad en rad förmåner på din flygresa, så bli medlem i EuroBonus gratis redan idag.

  Du tjänar poäng varje gång du reser med SAS. Du kan även tjäna poäng på bl.a. hotellbokning, hyrbil, bensin, taxiresor och shopping, som du kan använda till många olika förmåner och rabatter.  

  EuroBonus ger dig en bekvämare, förmånligare och enklare resa – så använd ditt kort redan idag och tjäna poäng.

  Alla förmåner med Eurobonus

   

  CHARLES DE GAULLE-FLYGPLATSEN I PARIS

  Charles de Gaulle-flygplatsen strax utanför Paris är Frankrikes största och viktigaste flygplats. Det är också en av världens mest hektiska flygplatser med upp mot 60 miljoner passagerare om året som reser antingen till eller från flygplatsen.

  Transporten till och från flygplatsen kan ske med kollektivtrafik eller hyrbil. Båda delarna finns precis utanför flygplatsens entré.

   

  Kontakt:

  Charles De Gaulle Airport (Roissy)

  95700 Roissy-en-France, France

  Telefon: +33 1 70 36 39 50

  Webbplats: http://www.parisaeroport.fr/

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN CHARLES DE GAULLE-FLYGPLATSEN

  Det finns olika möjligheter att ta sig från flygplatsen och in till Paris. Regionaltåglinjen RER B kan ta dig direkt från flygplatsen till Paris centrum.

  Tåg

  På flygplatsen finns det en RER-station både vid terminal 2 och terminal 3. Tågresan från Charles de Gaulle till Châtelet-Les Halles i centrala Paris tar omkring 50 minuter. 

  Buss

  En annan transportmöjlighet från flygplatsen och in till Paris är buss. Det finns flera olika busslinjer som går mellan Charles de Gaulle och centrum av Paris. Du kan även välja att åka med en pendelbuss som går direkt från flygplatsen och in till centrum av Paris. Bussresan tar mellan 45 och 60 minuter beroende på tidpunkt på dagen samt trafik. 

  Taxi

  Ett sista alternativ är en taxi. Taxibilar stannar utanför alla terminaler på Charles de Gaulle-flygplatsen och priset är ca 50 euro för resan. Under rusningstid kan det förekomma högre priser.
   

  BILUTHYRNING VID FLYGPLATSEN I PARIS 

  Om du behöver ha en bil under din semester hittar du olika biluthyrningsfirmor vid terminal 1. Det är bra skyltat på flygplatsen så det är enkelt att hitta.  

  Det är nödvändigt att boka hyrbil hemifrån då det ger dig möjlighet att hämta bilen på avvikande tider på dygnet vilket kan vara aktuellt i samband med flygresor. 

  Sök via SAS webbplats
  . Här får du en komplett översikt över priser och tillgänglighet hos olika uthyrningsfirmor.

   

  Hitta billiga flygbiljetter till Paris

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.


  TRANSPORT I PARIS

  I Paris har man en bra infrastruktur vilket innebär att kollektivtrafiken är väl utvecklad. Det gör det mycket enkelt för turister att ta sig runt i storstaden. Det går att ta sig runt med tunnelbana eller buss.

  De flesta föredrar dock tunnelbanesystemet eftersom det är anpassat för att hantera många människor dagligen och är lätt att använda.
   

  TUNNELBANA

  Tunnelbanesystemet i Paris täcker hela staden vilket gör det enkelt för turister att ta sig från den ena sevärdheten till den andra. Det finns gott om tunnelbanestationer och när du väl har bekantat dig med systemet tar det inte lång tid att ta sig runt.

  Biljetter kan köpas i automater eller biljettkiosker som finns vid alla tunnelbanestationer. Läs mer om tunnelbanesystemet i Paris, så att du har koll på det praktiska kring transport innan din vistelse i Paris.


  TÅG

  Om du behöver resa längre sträckor i och omkring Paris är regionaltågen den bästa lösningen. Det här tågsystemet kallas RER.

  Om du har funderat på att ge dig iväg och uppleva områdena utanför Paris är det också bra att åka med RER. De går nämligen även i förstäderna och området kring Paris. 


  BUSS

  Bussystemet i Paris är förhållandevis komplext vilket kan göra det både invecklat och tidskrävande att använda för turister. Vi rekommenderar därför turister att använda tunnelbana istället för buss. Systemet har dock förbättrats markant under senare år, och det framgår tydligt på de enskilda hållplatserna vart bussen går.

  Om du ändå behöver kunna åka buss runt staden finns det olika busslinjer som du kan använda – beroende på vart du ska åka.

  Bussystemet går enligt samma zonsystem som tunnelbanan i Paris vilket gör det enklare att använda.

  Busslinjerna 20, 38, 42 och 69 är några av de mest populära linjerna då de går runt i centrala Paris. Dessutom går de nära de största sevärdheterna och populära områden i Paris. Det gör linjerna attraktiva för både lokalbefolkning och turister.

  Biljetterna är samma som dem som används på tunnelbanan. Därför kan du även köpa biljetter på biljettkontor och i automater, men det går också bra att köpa biljett på bussen – det är dock både dyrare och krångligare. 


  DUBBELDÄCKARE

  Paris är en stad där turister har hög prioritet. Därför har staden gjort det enkelt för turister att transportera sig mellan alla olika sevärdheter.

  En perfekt möjlighet är därför att åka med en dubbeldäckare runt staden för att se de olika sevärdheterna. Det är ett bra sätt att få sig en snabb överblick över staden och de mest attraktiva sevärdheterna.

  Du kan gå av och på som det passar dig, och du kan därför åka runt i ditt eget tempo. 


  BLI MEDLEM I EUROBONUS

  - Kostnadsfritt medlemskap
  - Tjäna poäng på allt från flygresor till kläder
  - Använd intjänade poäng till nya flygresor


  Fakta Paris

  Valuta: euro

  Tidsskillnad: ingen

  Språk: Franska

  Svenska Ambassaden: Den danske ambassade, 77 Avenue Marceau, 75116 Paris

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy