LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL RESA FRÅN

  Flyg till Paris

  SAS har flera avgångar dagligen från Stockholm direkt till Paris. Flygresan från Stockholm till Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris tar bara ca 3 timmar vilket gör staden till det perfekta resmålet för en kort tripp.

   

  VÄLJ BLAND MINST 6 DAGLIGA AVGÅNGAR TILL PARIS

  Vi har 6 olika avgångar till Paris varje dag och det finns säkert en avgång som matchar dina resplaner. 

  Vår flygrutt går direkt från Arlanda till Charles de Gaulle-flygplatsen som ligger 22 km nordost om Paris. Här finns det goda möjligheter till transport direkt in till huvudstadens centrum. 

  Se våra avgångar

   

  BOKA FLYGBILJETTER TILL PARIS REDAN IDAG OCH SPAR PENGAR

  Om du beställer dina flygbiljetter till den populära, romantiska, franska huvudstaden i god tid garanterar vi att det finns pengar att spara på biljetten. Vill du ha flygbiljetter till de bästa priserna ska du därför vara ute i god tid. 

  Hos SAS erbjuder vi öppet köp i 24 timmar på alla våra biljetter. Det gör det möjligt för dig att boka biljetter meddetsamma. Då kan du därefter se om datum, avgångstid och pris passar med vad dina medresenärer är intresserade av. 

  Hitta biljetter i lågpriskalendern

   

  ÅK DIREKT TILL PARIS PÅ 3 TIMMAR MED SAS

  Paris är en av Europas största metropoler och lockar många turister varje år. SAS ger dig möjlighet att flyga direkt till städernas stad från Stockholm. Det innebär att du på mycket kort tid kan stå mitt på den berömda avenyn Champs-Élysées i stadens centrum.

  Den korta flygdistansen gör Paris till den perfekta staden att resa till på en kort weekendtripp. Boka dina biljetter på sas.se så kan du se fram emot din storstadssemester redan idag. 

  Se våra avgångar

   

  I SAS GO-FLYGBILJETTER INGÅR 23 KG BAGAGE OCH FRITT VAL AV SITTPLATS

  Med SAS Go-flygbiljetter är du garanterad en behaglig flygresa. Vi tar hand om våra passagerare under hela resan – både före, under och efter. Med flygbiljetterna från SAS får du bl.a. 23 kg bagage och fritt val av sittplats inkluderat i biljettpriset. 

  Under flygresan serveras kalla och varma drycker samt lättare snacks. Om du vill läsa dagens tidning kan du ladda ned den i vår app. 

  När du reser med SAS garanterar vi dig alltid en behaglig resa. 

  Läs mer om SAS Go-flygbiljetter

   

  SPAR PENGAR PÅ FLYGBILJETTER TILL BARNEN

  Med SAS finns det goda möjligheter att spara pengar på flygbiljetterna till barnen. 

  Om du reser med barn under två år som du kan dela sittplats med kan du spara upp till 100 % på flygbiljetten till ditt barn. Om du bokar en sittplats till ditt barn kan du spara 25 % på flygbiljetten. 

  Barn i åldern 2–11 år får upp till 25 % rabatt på sin biljett och de har en egen sittplats ombord på flyget. 

  Rabatt på flygbiljetter till barn 

   

  EUROBONUS – FÅ EXKLUSIVA FÖRMÅNER OCH FINA ERBJUDANDEN

  Med EuroBonus är du garanterad en rad förmåner på din flygresa, så bli medlem i EuroBonus gratis redan idag. 

  Du tjänar poäng varje gång du reser med SAS. Du kan även tjäna poäng på bl.a. hotellbokning, hyrbil, bensin, taxiresor och shopping, som du kan använda till många olika förmåner och rabatter.  

  EuroBonus ger dig en bekvämare, förmånligare och enklare resa – så använd ditt kort redan idag och tjäna poäng.

  Läs om alla förmåner med Eurobonus

   

  CHARLES DE GAULLE-FLYGPLATSEN I PARIS (CDG)

  Charles de Gaulle-flygplatsen strax utanför Paris är Frankrikes största och viktigaste flygplats. Det är också en av världens mest hektiska flygplatser med upp mot 60 miljoner passagerare om året som reser antingen till eller från flygplatsen. 

  Transporten till och från flygplatsen kan ske med kollektivtrafik eller hyrbil. Båda delarna finns precis utanför flygplatsens entré.

   

  Kontakt:

  Charles De Gaulle Airport (Roissy)

  95700 Roissy-en-France, France

   

  Telefon: +33 1 70 36 39 50

  Webbplats: http://www.parisaeroport.fr/ 

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN CHARLES DE GAULLE-FLYGPLATSEN

  Det finns olika möjligheter att ta sig från flygplatsen och in till Paris. Regionaltåglinjen RER B kan ta dig direkt från flygplatsen till Paris centrum. 

  På flygplatsen finns det en RER-station både vid terminal 2 och terminal 3. Tågresan från Charles de Gaulle till Châtelet-Les Halles i centrala Paris tar omkring 50 minuter. 

  En annan transportmöjlighet från flygplatsen och in till Paris är buss. Det finns flera olika busslinjer som går mellan Charles de Gaulle och centrum av Paris. Du kan även välja att åka med en pendelbuss som går direkt från flygplatsen och in till centrum av Paris. 

  Bussresan tar mellan 45 och 60 minuter beroende på tidpunkt på dagen samt trafik. 

  Ett sista alternativ är en taxi. Taxibilar stannar utanför alla terminaler på Charles de Gaulle-flygplatsen och priset är ca 50 euro för resan. Under rusningstid kan det förekomma högre priser.

   

  BILUTHYRNING VID FLYGPLATSEN I PARIS 

  Om du behöver ha en bil under din semester hittar du olika biluthyrningsfirmor vid terminal 1. Det är bra skyltat på flygplatsen så det är enkelt att hitta.  

  Det är nödvändigt att boka hyrbil hemifrån då det ger dig möjlighet att hämta bilen på avvikande tider på dygnet vilket kan vara aktuellt i samband med flygresor. 

  Sök via SAS webbplats. Här får du en komplett översikt över priser och tillgänglighet hos olika uthyrningsfirmor. 

   

  TRANSPORT I PARIS

  I Paris har man en bra infrastruktur vilket innebär att kollektivtrafiken är väl utvecklad. Det gör det mycket enkelt för turister att ta sig runt i storstaden. Det går att ta sig runt med tunnelbana eller buss. 

  De flesta föredrar dock tunnelbanesystemet eftersom det är anpassat för att hantera många människor dagligen och är lätt att använda.

   

  TUNNELBANA

  Tunnelbanesystemet i Paris täcker hela staden vilket gör det enkelt för turister att ta sig från den ena sevärdheten till den andra. Det finns gott om tunnelbanestationer och när du väl har bekantat dig med systemet tar det inte lång tid att ta sig runt.

  Biljetter kan köpas i automater eller biljettkiosker som finns vid alla tunnelbanestationer. Läs mer om tunnelbanesystemet i Paris, så att du har koll på det praktiska kring transport innan din vistelse i Paris.

   

  TÅG

  Om du behöver resa längre sträckor i och omkring Paris är regionaltågen den bästa lösningen. Det här tågsystemet kallas RER. 

  Om du har funderat på att ge dig iväg och uppleva områdena utanför Paris är det också bra att åka med RER. De går nämligen även i förstäderna och området kring Paris. 

   

  BUSSYSTEMET

  Bussystemet i Paris är förhållandevis komplext vilket kan göra det både invecklat och tidskrävande att använda för turister. Vi rekommenderar därför turister att använda tunnelbana istället för buss. Systemet har dock förbättrats markant under senare år, och det framgår tydligt på de enskilda hållplatserna vart bussen går. 

  Om du ändå behöver kunna åka buss runt staden finns det olika busslinjer som du kan använda – beroende på vart du ska åka. 

  Bussystemet går enligt samma zonsystem som tunnelbanan i Paris vilket gör det enklare att använda. 

  Busslinjerna 20, 38, 42 och 69 är några av de mest populära linjerna då de går runt i centrala Paris. Dessutom går de nära de största sevärdheterna och populära områden i Paris. Det gör linjerna attraktiva för både lokalbefolkning och turister. 

  Biljetterna är samma som dem som används på tunnelbanan. Därför kan du även köpa biljetter på biljettkontor och i automater, men det går också bra att köpa biljett på bussen – det är dock både dyrare och krångligare. 

   

  DUBBELDÄCKARE

  Paris är en stad där turister har hög prioritet. Därför har staden gjort det enkelt för turister att transportera sig mellan alla olika sevärdheter. 

  En perfekt möjlighet är därför att åka med en dubbeldäckare runt staden för att se de olika sevärdheterna. Det är ett bra sätt att få sig en snabb överblick över staden och de mest attraktiva sevärdheterna. 

  Du kan gå av och på som det passar dig, och du kan därför åka runt i ditt eget tempo. 

   

  PARIS ÄR STÄDERNAS STAD OCH EN AV EUROPAS METROPOLER 

  Paris är städernas stad och utan jämförelse en av de mest populära storstäderna. Därför är den utan tvekan också värd ett besök. 

  Det är en vacker stad som inbjuder till allt från långa promenader läns Seine till mysiga cafébesök och fashionabla möjligheter till shopping. 

   

  PARIS OCH STADENS HISTORIA

  Frankrike har en lång och brokig historia och detsamma gäller Paris. Paris är en gammal stad vars komplexa historik avspeglas i de olika byggnaderna och monumenten som finns överallt i staden. 

  Det är en stad som alltid har varit centrum för Frankrikes historia. Det är tydligt att flera olika historiska faktorer har haft en avgörande betydelse för det Paris vi känner till idag.   

   

  KONST OCH ARKITEKTUR I PARIS

  Den franska huvudstaden sjuder av kultur, arkitektur, monument och museer. En stad med en lång historia som Paris har naturligtvis en lång rad fascinerande byggnader som är fantastiska att uppleva. 

  På så vis får turister en blixtsnabb insikt i den rika franska kulturen som är en stor del av landets varumärke.  

   

  SHOPPING OCH MODE I PARIS

  Paris är ett modemecka och den franska huvudstaden lockar modeintresserade människor från hela världen. Därför finns det också gott om möjligheter till shopping i Paris, oavsett om du gillar highstreet-fashion eller mer plånboksvänlig shopping. 

   

  CHAMPS-ÉLYSÉES

  På Champs-Élysées ligger lyxiga butiker sida vid sida med restauranger, teatrar och gröna parker. 

  Atmosfären på den fascinerande avenyn sjuder av exklusivitet. De lyxiga butikerna är också värda ett besök eftersom fasaderna och inte minst storleken på de exklusiva designbutikerna är en upplevelse i sig själv. 

  Champs-Élysées är alltså både en shoppinggata och en kulturell sevärdhet som är värd att uppleva.  

   

  SHOPPINGCENTER OCH VARUHUS

  Den lite mer plånboksvänliga shoppingen hittar du i några av Paris varuhus som det finns en mängd av i staden. 

  Här finns shopping på alla prisnivåer. Det kan vara en god idé att utforska lite innan du ger dig ut och shoppar, i synnerhet om du letar efter något särskilt. Då undviker du att gå förgäves och inte hitta det du egentligen ville ha. 

   

  HIPP OCH TRENDIG SHOPPING 

  Om du föredrar trendig shopping i små specialbutiker ska du bege dig en bit bort från de stora shoppinggatorna och köpcentren. Istället ska du hitta de små gatorna. Följ de lokala fransmännen som känner till de unika, små och speciella butikerna som inte heller är stora turistmagneter. 

   

  KULTURELLA SEVÄRDHETER I PARIS

  Paris är en stad med en lång historia och det syns också på stadens vackra, kulturella och historiska byggnader. De många 

  fascinerande byggnaderna i Paris är resultatet av stadens inspirerande historia. 

  Under ditt besök i staden är det viktigt att du tar god tid på dig för att besöka stadens alla kulturella sevärdheter då det är en unik upplevelse som ger dig bättre insikt i stadens historia. 

   

  EIFFELTORNET

  Det ikoniska tornet är utan tvekan stadens kännetecken. För många människor är Eiffeltornet också synonymt med Paris och till och med en symbol för Frankrike. Därför är Eiffeltornet ett absolut “måste” när du besöker staden. 

  Eiffeltornet var till att börja med en tillfällig byggnad som byggdes till världsutställningen 1889. Med tiden har tornet blivit ett permanent inslag i Paris berömda skyline.

   

  TRIUMFBÅGEN

  Den vackra triumfbågen är placerad i änden av Champs Élysées. Den är ett ikoniskt byggnadsverk som har formen av en monumental valvbåge. Triumfbågen är en historisk sevärdhet som blev färdigbyggd år 1836. 

  Den symboliserar att Frankrike kämpade sig igenom revolutionens kaos och därefter blev en av Europas dominerande stormakter. 

   

  NOTRE DAME

  Den katolska katedralen har en lång historia som går mer än 800 år tillbaka. Kyrkan är därmed en av de äldsta byggnaderna i staden. Notre Dame är berömd för sin storlek, antikvitet och arkitektoniska design. 

  Den har med tiden blivit en av de mest berömda katedralerna i världen och byggnaden definieras av många som ett mästerverk.

  Notre Dame ligger i centrala Paris precis intill Seine. Den är därför även en kulturell sevärdhet som är lätt att ta sig till både med kollektivtrafik och till fots. 

   

  LOUVREN

  Louvren är ett historiskt monument som har status som världens största museum. Museet är en mycket viktig del av stadens kulturhistoria. Byggnaden uppfördes som en fästning för att försvara staden mot angrepp från norr och har senare byggts till flera gånger. 

  På Louvren kan du se många olika historiska konstsamlingar där den mest berömda är Leonardo da Vincis målning Mona Lisa. Det gör Louvren till en av de stora och mest välbesökta kulturella sevärdheterna i Paris. 

  Museet bjuder också på många andra fina och unika konstverk och samlingar. Louvren är utan tvekan en punkt som bör finnas med på din att göra-lista när du besöker Paris. 

   

  MAT OCH NATTLIV I PARIS

  Den franska matkulturen är något alldeles särskilt. Fransmännen älskar att laga mat och det franska köket är en integrerad del av fransk kultur. 

  Fransmännens passion för mat avspeglas också i den höga nivån på kvalitetsrestauranger som du hittar överallt i Frankrike. 

  Det har skett en förändring av den franska matkulturen med tiden och idag skiljer det i första hand mellan det traditionella och det moderna franska köket. Det omfattar gastronomi på allra högsta nivå, men det kan också vara god mat på det lokala brasseriet. 

   

  DE BÄSTA RESTAURANGERNA OCH CAFÉERNA I PARIS

  Paris har många fina matställen och det finns garanterat något för alla smaker – och något som passar alla plånböcker. 

  Det franska köket kännetecknas av att det är inspirerat av många olika områden i Frankrike som har sina helt egna, typiska specialiteter. Det kännetecknas därför också av stora variationer. 

  Staden har en fantastisk matkultur vilket också hänger samman med att fransmännen älskar att äta ute. Man kan både uppleva fransk gastronomi på en exklusiv restaurang eller mat från ett litet lokalt, franskt café. 

  Det finns alltså en uppsjö av möjligheter att äta kvalitetsmat i Paris. Därför ska du göra dig själv tjänsten att försöka leta efter de rätta ställena då det utan tvekan kommer att ge dig en utsökt matupplevelse. 

  Översikt över bra restauranger och caféer i Paris.

   

  UPPLEV PARIS BY NIGHT

  Om du vill uppleva Paris by night finns det också många möjligheter. Det är alltid full fart på nattlivet i Paris och det sjuder över hela staden från midnatt och fram på småtimmarna. 

  Nattlivet i staden kännetecknas av att det är pulserande och trendigt, och möjligheterna är många, oavsett om du föredrar en bar, pub eller ett diskotek.  

   

  Om PARIS

  Invånare: 2,25 miljoner

  Religion: protestanter, katoliker och muslimer. 

  Valuta: euro

  Tidsskillnad: ingen

  Landsnummer: +33

  Språk: franska

  Den svenska ambassaden: Den danske ambassade, 77 Avenue Marceau, 75116 Paris

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy