sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Bryssel

Flyg till Bryssel

SAS har dagliga avgångar till Bryssel och vi erbjuder direktflyg från Stockholm samt från/via Köpenhamn och Oslo

Belgiens huvudstad Bryssel är ett populärt resmål för de som uppskattar kultur, god mat och inte minst choklad. Bryssel ger bilden av en urtypisk europeisk stad då den nästan rinner över av kultur och historia samt på grund av dess nära avstånd till hjärtat av kontinenten. Bryssel är rent ut sagt sprängfyllt med fantastiska promenadstråk, museer, parker, restauranger och barer.

Bryssel är staden som gått från en oansenlig tillvaro på den internationella scenen till att bli ett veritabelt europeiskt maktcentrum. Här ligger NATO:s och EU:s högkvarter, och tunga spelare inom storfinans och politik rör sig hemtamt på stadens exklusivare restauranger. Nära 250 000 utländska medborgare är verksamma inom någon av ovan nämnda områden, och de utgör nästan en fjärdedel av Bryssels alla invånare. Flyg till Bryssel och Belgien med SAS, vi har billiga flygbiljetter för en perfekt weekendresa!


Alltid inkluderat i din flygbiljett till Bryssel

Det tar cirka två timmar att flyga från Stockholm till Belgiens huvudstad Bryssel, men oavsett om du är ombord på en kort- eller långdistansflygning vill vi att du ska få en sådan bekväm flygresa som möjligt. Vi bjuder på kaffe och te ombord och det finns alltid gratis dagstidningar som du kan läsa via SAS App.

Mycket ingår i din flygbiljett när du flyger till Bryssel med oss:Billiga flyg till Bryssel – boka tidigt 

Det är möjligt för dig att spara både tid och pengar när du flyger till Bryssel. Vi rekommenderar att du bokar din flygbiljett i god tid – på det sättet ökar du dina chanser till att få flygbiljetter till bästa pris. Kom ihåg att vi erbjuder 24 timmars öppet köp. Detta innebär att du kan känna dig fri att boka direkt om du hittar ett bra erbjudande – för att sedan ta reda på om datum, tid för avgång och pris passar din familj eller dina vänner.

Håll koll på våra aktuella erbjudanden


Dra nytta av belöningar och fördelar

Gå med i vårt kostnadsfria lojalitets- och bonusprogram, SAS EuroBonus, och tjäna poäng varje gång du flyger med oss och våra partner i Star Alliance. Du får också en hel del fördelar så som exklusiva erbjudanden för medlemmar via e-post och mobila tjänster med praktisk flyginformation.

Du kan också tjäna poäng när du gör reservationer för hotellrum och hyrbil hos våra partner över hela världen. Använd dina poäng för att få rabatt på allt från flyg och hotell till att handla ombord eller i vår online shop.

Tjäna poäng inför din flygresa till Bryssel – gå med kostnadsfritt i EuroBonus.

Information om Bryssels flygplats

Brussels Airport – på svenska Bryssel flygplats, är belägen i stadsdelen Zaventem, strax nordost om stadskärnan i Bryssel. Flygplatsens har sitt ursprung i tyskarnas ockupation av Bryssel under andra världskriget. Det var just den tyska armén som påbörjade bygget av Bryssels flygplats, däribland de tre landningsbanor som används än idag.

 

Biluthyrning

I ankomsthallen finner du samtliga representanter för de biluthyrningsföretag som finns etablerade på Bryssel flygplats.

Avis tel: +32 (0)2 720 09 44
Europcar tel: +32 (0)2 721 05 92
Sixt tel: +32 (0)2 753 25 60
Hertz tel: +32 (0)2 720 60 44

 

WiFi och annan service

WiFi är inte gratis men finns i stort sett tillgängligt i samtliga av flygplatsens offentliga utrymmen för en viss avgift. 

 

Transport till och från Bryssels flygplats

SAS flyger till Bryssels flygplats som ligger lite drygt 1,4 mil nordost om city. Du kan ta tåget in till staden på ungefär 20 minuter. Flygplatståget hittar du under terminalen. Från flygplatsen avgår upp till fyra tåg i timmen. Dessa tåg stannar bland annat vid Bryssel norra och Bryssel centralstation. För resande till övriga delar av Belgien, se följande alternativ:

Gent - Wetteren - Aalst - Denderleeuw - Bryssel - Bryssel flygplats
De Panne - Diksmuide - Lichtervelde - Deinze - Gent - Bryssel - Bryssel flygplats
Quévy/Quiévrain - Mons - Braine-le-Comte - Halle - Bryssel - Schaarbeek - Bryssel flygplats
Antwerp -Mechelen - Bryssel flygplats Landen - Leuven - Bryssel flygplats

Tåget till centrala Bryssel tar ca 20 minuter. Buss Bussar avgår en våning under ankomsthallen och nås lättast via hissen. Vissa hotell erbjuder även gratis busstransfer. Hör med ditt hotell om de erbjuder denna tjänst. Taxi Taxibilar finns tillgängliga dygnet runt framför ankomsthallen. Licenserade bilar känns lättast igen genom deras blå-gula takskyltar.

 

Handikappanpassning

Passagerarterminalen på Bryssel flygplats är fullkomligt anpassad för personer med begränsad rörlighet. Rörelsehindrade personer som reser ensamma har rätt att söka särskild hjälp att ta sig runt flygplatsen. Dessa typer av förfrågningar måste göras minst 48 timmar innan avgång via flygbolaget eller researrangören. 

Ta sig runt i Bryssel

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Bryssels lokaltrafik har vad man kan förvänta sig av en modern stad. Du tar dig enkelt fram med antingen buss, tunnelbana eller spårvagn. 
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Inspiration till din resa