sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Japan

Flyg till Japan

Flyg med SAS till Japan

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Japan är lika med fasader med neonskyltar, symmetriska stenträdgårdar och gamla byar med bondgårdar med halmtak. Boka en resa till Japan med SAS och upplev ett land där modern teknik går hand i hand med tusenåriga traditioner.

Om du reser med SAS får du öppet köp i 24 timmar när du bokar flygbiljett, incheckning 22 timmar före avgång och WiFi på våra långdistansflygningar. 

 

Flygresor till Japan från Stockholm

Flygrutten Stockholm-Tokyo är SAS längsta direktrutt. Resan tar ca 12 timmar. Därför är det en fördel att ha sin egen skärm till underhållningen ombord. När du landar på Tokyo Narita Airport är det enkelt och billigt att ta tåget till Tokyos station, och härifrån kan du byta till tunnelbana eller tåg och resa vidare till många andra fascinerande platser i Japan.

 

Upplev det unika Tokyo

Om du besöker Japan är huvudstaden Tokyo ett måste att se. Den väldiga staden överträffar alla västerlänningars vildaste fantasi och det finns nästan ingenting som inte går att hitta här. Även om staden är enorm har den ett väl fungerande tunnelbanesystem som gör det enkelt att besöka alla intressanta delar av Tokyo. Tokyo är även ett utmärkt ställe för shopping och går faktiskt att jämföra med både New York och London. Varje stadsdel i Tokyo har sitt eget stora köpcentrum med alla de största internationella märkena, och stadsdelarna Ginza, Shinjuku och Shibuya är perfekta för shopping utöver det vanliga. Vidare finns det många gamla traditioner i metropolen som måste upplevas som till exempel sumobrottning och karaoke.

 

Sushi, sashimi och tempura

När du är i Japan bör du prova “kaiten sushi”: sushi serverad på löpande band varifrån gästerna kan plocka vad de vill ha. I övrigt är sashimi och tempura delikata och typiskt japanska rätter som måste provas. I Japan går det att hitta matställen i alla prisklasser från dyra sushirestauranger till dygnet runt-öppna snabbköp där du kan köpa överraskande god mat att ta med dig. Det är inte ovanligt att se en japan köpa mat i snabbköpet för att ta med sig och äta i någon av Tokyos vackra parker. 

 

Resa runt i Japan

Japan har mycket att erbjuda och vi rekommenderar att du reser runt för att verkligen få uppleva den japanska kulturen och livsstilen. Under dina resor i Japan rekommenderar vi särskilt att du besöker Fuji goko (de fem Fuji-sjöarna), berömda för sin skönhet. Det finns gott om möjligheter att utöva vattensport på sjöarna. Besök även Hiroshima Castle, som inte är äldre än 55 år, men som ändå uppfyller alla förväntningar på ett gammalt, japanskt, medeltida slott. Slutligen är det en fantastisk upplevelse att lämna fastlandet och resa runt bland de japanska öarna. 

 

Priser i Japan

Japan har rykte om sig att vara ett dyrt land att resa i, men så är faktiskt inte fallet. Ja, Tokyo är en av de dyrare städerna i Fjärran Östern, men jämfört med Europa är priserna på mat och transport exempelvis relativt låga. Det är också enkelt att hitta hotell med hög standard för runt 500-600 kronor per natt. 

 

Mer än 1100 resmål

Med SAS och våra partner kan du boka resor till mer än 1100 resmål.