sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa

ENKEL FRÅN
Vilnius

Flyg till Vilnius

Hitta billiga flygbiljetter till Vilnius

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

SAS erbjuder dirketflyg till Vilnius från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo. 
 

Vilnius, Litauen

På andra sidan Östersjön ligger Litauen och med SAS kan du flyga till huvudstaden Vilnius. Flygplatsen ligger bara en dryg halvmil utanför Vilnius med goda kommunikationer in till stadskärnan.
 

Sevärdheter i Vilnius

I sydöstra Litauen där floderna Neris och Vilnia möts lades grunden till den stad som vi nu känner till vid namn Vilnius. Den anrika staden växte snabbt till en viktig hamnstad och trots att staden varit med om en hel del förstörelse i olika krig, bland annat med Sverige under 1700-talet, finns det mycket historia att hämta som turist.

Den långa historien har satt sina spår i staden med framträdande arkitektur från flera hundra år tillbaka. Gamla stan i Vilnius är en av de absolut mest framträdande i hela Europa och har tagit en plats på UNESCOs världsarvslista. Förut fanns det ett utbrett försvarssystem i Vilnius, men stora delar har förstörts eller rivits. Längst upp i staden finns dock Gediminastornet kvar. Hit kan du gå eller åka linbana för att skåda staden från ovan i all sin prakt.

En resa till Vilnius är inte fulländad utan att besöka några av stadens alla kyrkor. Det är inte för intet som staden har kallats för Litauens Jerusalem. Katedraltorget har varit en viktig samlingsplats genom tiderna. Det vackra torget kännetecknas inte minst av det över 50 meter höga klocktornet.

För den som är mer intresserad av nutidshistoria finns det framför allt ett museum värt att besöka, KGB-muséet eller Genocidemuséet. Här får man ta del av den sovjetiska ockupationen av landet som pågick i femtio år och mynnade ut i den blodiga sammandrabbningen vid det 320 meter höga TV-tornet.
 

Storstadsresa till Vilnius

Baltisk kultur, storslagna kyrkor och spännande historia. Vilnius har allt du kan önska på din storstadsresa. Boka din flygresa till Litauen och flyg med SAS till Vilnius!