sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Vilnius

Flyg Vilnius tur och retur

På andra sidan Östersjön ligger Litauen och med SAS kan du flyga till Vilnius – landets huvudstad. SAS erbjuder billiga priser på flyg till Vilnius och har flera avgångar varje vecka. Flygplatsen ligger bara en dryg halvmil utanför Vilnius centrum med goda kommunikationer in till stadskärnan vilket gör staden till en perfekt destination för en härlig weekendresa. Boka flyg Vilnius tur och retur med SAS redan idag!
 

Boka flyg till Vilnius med SAS lågpriskalender

Du kan snabbt och enkelt boka flyg till Vilnius med hjälp av vår lågpriskalender. Lågpriskalendern erbjuder marknadens bästa priser och uppdateras kontinuerligt för att erbjuda dig så bra priser som möjligt. Har du möjlighet att vara ute i god tid eller flexibel med ditt avresedatum så ökar alltså dina chanser att hitta ett flyg till Vilnius för ett riktigt plånboksvänligt pris. Som SAS-kund har du alltid 24 timmars öppet köp på dina flygbiljetter. Det möjliggör att du kan slå till direkt när du hittar ett passande flyg till Vilnius för att efteråt dubbelkolla med dina medresenärer att biljetterna passar även dem. På så vis missar du aldrig en bra deal! Boka Vilnius tur och retur för att uppleva Litauens häftiga huvudstad.

Hitta din resa med vår lågpriskalender
 

Museum i Vilnius

Vilnius är en stad med en tung historia. Under andra världskriget var staden ockuperad av soldater och nästan samtliga judar som bodde i staden mördades. Som en påminnelse av den mörka perioden efter andra världskriget finns det kända KGB-museet. Det viktiga museet som ligger i KGB:s gamla lokaler är väl värt ett besök. Som besökare får man ta del av hemska historier och bilder samt gå in i gamla avrättningsrum och celler. Inga besökare lämnar detta museum utan att bli djupt berörd.

Ett annat sevärt museum är av helt annan karaktär och heter Vilnius Museum of Illusions. Här får du ta del av LED-shower och se världen ur olika dimensioner. Den enda förklaringen detta museum egentligen behöver är att det är fascinerande och helt klart fullt med överraskningar!

Ytterligare ett museum att planera in i reseschemat är Nationalmuseet. Nationalmuseet bjuder på vacker konst och olika typer av inspirerande event. Är du någon som älskar museum så är det kort och gott helt rätt för dig att boka flyg till Vilnius! 
 

Flyg till Vilnius för kyrkor och klocktorn

Vilnius är känt för att vara en stad med många vackra kyrkor och klocktorn. För de som uppskattar vacker byggkonst är därför ett flyg till Vilnius en given succé. St Johns kyrka stoltserar med sitt pampiga klocktorn. Från maj till oktober kan du ta hissen upp till kyrktornet för att komma till den lilla trappan som tar dig allra högst upp. Där bjuds du på en enastående utsikt över gröna kullar och Gamla Stan. Kyrkan ligger i universitetsområdet så när du besöker St John kan du även besöka Vilnius Universitet där du möts av intellekt, gotisk arkitektur och ett supermodernt bibliotek. Tillhörande universitetet finns även en botanisk trädgård, som inte bara är den största trädgården i Litauen utan även häpnadsväckande vacker.

En annan kyrka som är värd ett besök är St Peter och Paul. Den romersk-katolska kyrkan har en imponerande interiör som med sina 2 000 detaljer har kommit att bli den mest studerade kyrkan i Litauen. Den kända skulptören Giovanni Pietro Perti står bakom hundratals av de statyer som finns inuti kyrkan. Håll extra utkik för statyn av Saint Mary Magdelene. Rykten säger att det är ett porträtt av Pertis litauiska fru Magdelena.

I Gamla Stan finns hela 28 kyrkor, varav en av de mest kända är Vilnius domkyrka som heter S:t Ladilaus Basilika. Domkyrkan är ett av stadens främsta landmärken och den är belägen på Katedralstorget. Kyrkan består av elva olika kapell varav det populäraste att besöka är tillägnat Sankt Casimir. När du besöker domkyrkan kan du närvara vid en av de många gudstjänster som hålls varje dag eller ta en guidad tur genom gravvalven där ett flertal kungligheter ligger begravda. 
 

Vilnius matkultur

Att boka flyg till Vilnius passar även dig med en tight resebudget. Vilnius är ett av de billigaste resmålen i Europa och en måltid kostar ungefär en tredjedel av vad den gör hemma i Sverige. Populär husmanskost i Litauen är rödbetssoppa, rågbröd, vilda svampar och nationalrätten Cepelinai. Cepelinai är en rätt på kroppkakor som är gjorda på bland annat potatis och mört kött. Litauen är känt för sina svamprätter och är du sugen på att prova på bör du besöka restaurang Gaspar’s. En annan populär restaurang i Vilnius är Sweet Root. På Sweet Root blir du serverad lokala delikatesser som är anpassade efter varje årstid. Det innebär att menyn kontinuerligt ändras utefter vilka råvaror som finns tillgängliga. I Gamla Stan hittar du Hales Food Market som är både den största och äldsta marknaden i Vilnius. De 8 400 kvadratmeter som marknaden består utav bjuder på färsk fisk, grönsaker och andra bra råvaror. 
 

Alltid inkluderat i ditt flyg till Vilnius

Trots den korta restiden vill vi att ditt flyg till Vilnius ska vara så bekvämt som möjligt. Därför erbjuder vi på SAS alltid vissa förmåner för samtliga resenärer. Detta ingår därför alltid i din flygbiljett:

 

Barnrabatt på flyg Vilnius tur och retur

Låt dina barn uppleva Litauen med vår barnrabatt! Om dina barn är yngre än 2 år så kan du ta del av vår barnrabatt där barn under 2 år får upp till 90% rabatt om de sitter i knät hos en vuxen under ert flyg till Vilnius. Är era barn mellan 2 och 11 år så får ni upp till 25% rabatt på flyg till Vilnius. Om du vill ha en egen sittplats till ditt barn som är under 2 år är priset detsamma som för barn som är mellan 2 och 11 år. Unna hela familjen en kulturell upplevelse och boka flyg Vilnius tur och retur med SAS barnrabatt! 

Mer om att resa med barn  
 

Kom igång med EuroBonus 

Med vårt lojalitets- och frequent flyer-program EuroBonus kan du tjäna poäng på dina flygresor, hotellvistelser och hyrbilar. Ladda ner SAS App på din mobil och få tillgång till kartan ”Where to earn points”. Där kan du se alla ställen där du tjänar extrapoäng på dina inköp. Medlemskapet är självklart helt gratis och flyger du med SAS mer frekvent så får du tillgång till ännu mer förmåner. När du blir Guld- eller Diamantmedlem får du bland annat tillgång till SAS Lounge på flygplatsen. SAS Lounge ger dig en bekväm start på resan och bjuder på en god buffé, ett stort urval drycker och fritt WiFi. Bli EuroBonus-medlem före du bokar flyg till Vilnius för att kunna utnyttja SAS förmånliga lojalitetsprogram!

Bli medlem i EuroBonus