LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Madeira

  Flyg till madeira

  Flyg till Madeira varje lördag mellan den 28 oktober – 28 april. Vi flyger från Stockholm Arlanda flygplats. Boka dina billiga flygbiljetter tidigt, få upp till 90% barnrabatt och mycket mer när du flyger med SAS. 

   

  FLYG TILL MADEIRA MELLAN DEN 28 OkTOBER – 28 APRIL

  Du kan flyga till Madeira med SAS från den 28 oktober till den 28 april. Vi flyger från Stockholm Arlanda flygplats och från andra städer i Sverige med en snabb transfer in Stockholm. Det är det perfekta sättet att möta dina affärs- och fritidsbehov. 

  Våra flyg ankommer till och avgår från Cristiano Ronaldos Internationella Flygplats (Madeiras Flygplats). Flygplatsen ligger 13km nordost om den regionala huvudstaden – Funchal – och det är lätt att ta sig till och från flygplatsen.

  Hitta din avgång

   

  BILLIGA FLYGBILJETTER TILL MADEIRA – SPARA PENGAR NÄR DU BOKAR I FÖRVÄG

  Det är lätt att hitta billiga flygbiljetter till Madeira med SAS om du använder vår lågpriskalender. I SAS lågpriskalender kan du hitta de billigaste flygbiljetterna från Stockholm till Madeira. 

  Vi uppdaterar priser och tillgänglighet varje gång du utför en sökning, så att du alltid kan få uppdaterade priser och flyg. Notera att prisvariationer kan inträffa när du går vidare till bokningen.  

  Se vår lågpriskalender

   

  FLYG TILL MADEIRA FRÅN STOCKHOLM

  Du kan flyga till den vackra ön Madeira varje lördag från 28 oktober till 28 april med SAS. Våra flyg varje vecka gör det lätt att utforska det populära portugisiska turistmål. 

  Vi flyger från Stockholm Arlanda flygplats och från andra städer i Sverige med en kort anslutning – det är lätt att boka. Vi strävar alltid efter att göra ditt flyg så bekvämt och mysigt som möjligt.

  Hitta din avgång

   

  ALLTID MED SAS – 23KG BAGAGE, GRATIS FÖRVAL AV SÄTE OCH MYCKET MER

  När du bokar en flygbiljett med SAS, ingår automatiskt flera fördelar – utan extra kostnad. Vi gör vårt bästa för att göra din flygresa till Madeira till den bästa möjliga upplevelsen. Du får följande fördelar: 

   

  • 23kg bagage (SAS Go och SAS Plus)

  24 timmars öppet köp

  Online check-in

  • Förval av säte utan kostnad

  • Te och kaffe

  • Tidningar i vår app

  Barnrabatt upp till 90%

  Vår SAS app ger dig möjlighet att hitta de bästa priserna och avgångarna – som du också kan hitta här på sas.se. Ytterligare kan du hitta ditt flyg direkt på din smartphone och du kan även njuta av olika dagstidningar i appen.

  Checka in snabbt och enkelt

   

  BARNRABATT PÅ UPP TILL 90%

  Du får alltid generös barnrabatt när du flyger med SAS. Beroende på barnets ålder, kan du få upp till 90% rabatt på flygbiljetter till Madeira. 

  Är ditt barn under 2 år (0-23 månader), har de rabatt på upp till 90% på flygbiljetten

  Barn som inte har fyllt 12 (2-11 år) kan få rabatt på upp till 25%. 

  Läs mer om vår barnrabatt

   

  BLI MEDLEM I EUROBONUS OCH FÅ SPECIALERBJUDANDEN OCH RABATT 

  Bli medlem i vårt lojalitets- och bonusprogram, EuroBonus. Som medlem tjänar du poäng på alla dina SAS flyg som du sedan kan lösa in hos SAS eller våra många partner. Du tjänar också poäng på hotellvistelser och bilhyra.  

  EuroBonus gör din resa ännu enklare och bekvämare. Som medlem får du desto fler fördelar, ju mer du flyger med oss – så enkelt är det! 

  Bli medlem i Eurobonus kostnadsfritt

   

  KOPPLA AV FÖRE DITT FLYG I VÅR SAS LOUNGE

  Du kan koppla av innan du flyger i vår SAS lounge i Stockholm. Du får tillgång till SAS lounge antingen med en SAS Plus biljett eller olika EuroBonus och Star Alliance kort. Du kan också uppgradera din nuvarande biljett och få tillgång till loungen. 

  I SAS Lounge, har du gratis te och kaffe, vin, öl och en utsökt buffé. Om du vill jobba i lugn or ro eller vila, kan du göra det.

  Läs mer om hur du kan koppla av i vår lounge

   

  CRISTIANO RONALDO MADEIRAS INTERNATIONELLA FLYGPLATS FNC – MADEIRAS FLYGPLATS

  Våra flyg till Madeira ankommer till och avgår alltid från Cristiano Ronaldos Internationella Flygplats. Flygplatsen hette tidigare Madeiras Flygplats – namnet ändrades den 29 mars 2017.  Den är också informellt känd som Funchal Flygplats. Från flygplatsen kan du lätt ta dig till din slutdestination antingen med bil eller kollektivtrafik. 

  Flygplatsen har bara en terminal som ligger mestadels under jord. Du kan både shoppa eller ta en bit mat på flygplatsen. I 2016 öppnades ett helt nytt shoppingområde på flygplatsen, där det finns bland annat Tax Free butiker om du vill göra Tax Free shopping. Flygplatsen har gratis WiFi som du kan använda obegränsat överallt på flygplatsen. 

  Landningsbanan på flygplatsen är ganska speciell eftersom den är omgivet av klippor och Atlantiska oceanen. Längden på banan är 2 781 meter.

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN CRISTIANO RONALDO MADEIRA INTERNATIONELLA FLYGPLATS 

  Du kan ta dig enkelt till och från flygplatsen och ditt hotell med kollektivtrafik eller bil. Det finns taxibilar på bottenvåningen i avgångsområdet. Kom ihåg att be om ett fast pris innan du kliver in i taxin.

  Flygbussen (Aerobus) som avgår från avgångsområdet tar dig till den kända Formosa stranden och den stannar vidd flera hotell på vägen dit. Du kan ta en anslutningsbuss till Funchal från Formosa stranden – resan tar lite över en timme. 

  Det finns också flera regelbundna bussar varje dag (förutom den 25 december). De tar dig till olika platser på ön. 

   

  BILUTHYRNING PÅ CRISTIANO RONALDO MADEIRA INTERNATIONELLA FLYGPLATS 

  När du är på semester, kan de vara en bra idé att hyra en bil så du får mest ut av din vistelse på den vackra ön. Här kan du upptäcka de många små och mysiga byar samt de många intressanta ställen som du kan finna på Madeira. 

  Om du vill hyra en bil, är det lätt att hämta ut och lämna den tillbaka. Det kan du göra på flygplatsen så du slipper vänta på bussen eller stå i kö under din semester. Sök på vår hemsida och tjäna EuroBonus poäng på din hyrbil.

   

  Kontaktuppgifter

  Cristiano Ronaldo Madeira International Airport 

  9100-105 Santa Cruz, 

  Madeira, Portugal

  Telefon: +351 291 520 700

  Websida: https://www.aeroportomadeira.pt/en/fnc/home

  BLI MEDLEM I EUROBONUS

  - Kostnadsfritt medlemskap
  - Tjäna poäng på allt från flygresor till kläder
  - Använd intjänade poäng till nya flygresor


  TRANSPORT PÅ MADEIRA

  När du besöker Madeira, är bussar ofta det bästa valet när det gäller transporten. De är mycket förmånliga, tillförlitliga och de flesta av bussarna är rätt nya. Var uppmärksam på att vissa turer kör endast en gång om dagen och att det finns olika bussbolag på ön. Den viktigaste staden, Funchal, har en omfattande kollektivtrafik.  

  Horários do Funchal har en reseplanerare (och en karta med huvuddestinationer) som gör det enkelt och lätt att få en överblick över bussförbindelser på Madeira. Det finns flera olika typer av biljetter du kan köpa, så se till att du väljer den rätta – lokalbefolkningen och personalen på biljettbyrån är mycket hjälpsam. Vill du besöka de andra öarna i ögruppen, kan du göra det antingen på färja eller med flyg. 

  Om du vill utforska ön på cykel, kan du ta cykeln med dig ombord på några bussar. Det är tillåtet max två cyklar per bus.  

  Ta dig runt på ön

   

  MADEIRA – DEN PORTUGISISKA PARADISEN MED VACKER NATUR

  Madeira är både namnet på den portugisiska ögruppen i östra Atlanten – Madeira öar – och på själva huvudön. Madeira ligger cirka 400km norr om Tenerife och öarna är en självstyrande portugisisk region. Huvudstaden Funchal är belägen på Madeiras sydkust. 

  Tack vare det varma medelhavsklimatet, är Madeira ett populärt resmål året om för över 1 miljoner turister årligen. Ögruppen Madeira är känd för Madeira vin, gastronomi, sin kultur och historia samt växt-och djurliv. Madeira är ungefär av samma storlek som Bornholm i Danmark men har en mer omväxlande natur och är känd för sina vilda blommor. Laurel skogen är Unescos Världsarv.  

  Madeira är ett mångsidigt resmål. Du kan slappna av på stranden, vandra i den vackra naturen, shoppa i de trendiga butikerna eller utforska små byar och smaka på delikatesser. Det är också lätt att kombinera olika aktiviteter som du älskar på Madeira eftersom ön kan vara liten i storlek men den är stor i mångfald.

   

  MADEIRAS HISTORIA

  Madeira upptäcktes av de portugisiska sjömännen João Gonçalves Zarco ochTristão Vaz Teixeira i 1419. De kallade det Porto Santo – “Den heliga hamnen”. En expedition skickades till ön ett år senare i ett försök att befolka ön. 

  Inte länge efter expeditionen bosatte sig på ön, började en blomstrande sockerindustri att växa fram. Madeira hade ett varmt klimat, var omgivet av havet och vindar som var perfekta att köra väderkvarnar. 

  Den berömda explorer Christopher Columbus gifte sig med dottern till en plantageägare i Porto Santo och några av hans resor började från den lilla ön Madeira. Det brittiska imperiet ockuperade ön för en liten period på grund av Napoleonkrigen men ön lämnades tillbaka till Portugal i 1814. Vid 1891 hade Madeira en befolkning på 132 223.

  Socker var länge den huvudsakliga exportprodukten på Madeira och ön var känd för det. Det förändrades under 17-talet när madeiravin blev absolut den viktigaste produkten samtidigt som sockerproduktionen flyttades till Brasilien. Madeiravin var faktiskt ett av de mest populära lyx drycker i det koloniala västra halvklotet under både 17- och 18-talet.  

  Portugal beviljade politisk autonomi till Madeira den 1 juli 1976 – dagen som ny är känd som Madeira dag. Politisk autonomi betyder att regionen har sin egen regering.


  SEVÄRDHETER OCH ATTRAKTIONER

  Det finns många saker att se och göra på Madeira. Många turister väljer att besöka huvudstaden Funchal. Om du stannar i Funchal, kan du ta en linbana ner i hamnen upp till på toppen av berget Monte. Du kan också ta en 2km lång promenad ner till Vereda do Calhau och ta en linbana därifrån – den botaniska trädgården ligger längs linbanan.

  Om du är intresserad av museer, kan du besöka Columbus Museet. Det lilla museet ligger strax intill det charmiga hus där Christopher Columbus bodde i sina ungdomsdagar. Det sägs att han fick idén att resa västerut eftersom han fann fröer och virke vid stranden som inte var inhemska i Europa.

   

  UTFORSKA DEN VACKRA NATUREN PÅ MADEIRA 

  Du kan utforska djurlivet och den vackra naturen på Madeira genom att promenera och vandra på öns sydkust. Kustområdet fungerar som ett naturligt växthus, och det är fyllt med vackra blommor, agaver och ormbunkar som är lika höga som trä. Det spelar ingen roll vilken tid på året du besöker ön – det finns alltid blommande växter. 

  En annan imponerande del av den blomstrande Madeiras natur är Paul de Serra. Den är en stor platå som omfattar cirka 24 kvadratkilometer och ligger på 1 500 meters höjd. Där är det en fantastisk utsikt över Madeiras södra och norra kust. Du kan uppleva ett helt fantastiskt vattenfall Cascada do Risco på Rabacal som har en fallhöjd på mer än 100 meter.  

   

  SLAPPNA AV OVANPÅ OCH UNDER VATTNET 

  Madeira är omgivet av vatten. Därför finns det också många vattenaktiviteter där. Du kan se valar och delfiner från båten och du kan simma med dem. Du kan också dyka in i världen som finns under vattenytan. Segla till Garajau från Camacha som ligger på öns östkust. Från Ponta do Garajau har du en fantastisk utsikt och platsen är ideal för dykning. 

  Du kan slappna av i naturliga simbassänger i Porto Moniz – staden som förr i tiden var känd för sin valfångst. Staden ligger på nordvästra delen av Madeira och dess många naturliga simbassänger är resultatet av vind och vågor som har format lavabassänger genom århundradena. Det är en idealistisk plats att koppla av och njuta av ett glas goda lokala vin. 

   

  SHOPPING PÅ MADEIRA 

  Det finns gott om möjligheter att shoppa på Madeira. De flesta shoppingcentren och shoppinggatorna ligger dock i huvudstaden Funchal. Där kan du finna många samma butiker som du kan finna i vilken storstad som helst. De huvudsakliga shoppinggatorna är Avendida Ariga, Avenida Zarco and Rua Fernão Ornelas.

  Dolce Vita ligger endast 2 minuter från småbåtshamnen. Det stora shoppingcentret i regionen har 70 butiker och en food court, så du kan koppla av mellan shopping. Gatorna kring shoppingcentret är också intressanta för shoppare. Där hittar du flera mysiga butiker och designer butiker. 

  Shoppingcentret Forum Madeira erbjuder ett brett utbud av matställen utöver sina många butiker. Det ligger på den västra delen av Funchal (Lido/Ajuda). De många butikerna, terrassgården och restaurangerna erbjuder en trevlig shoppingupplevelse till hela familjen. 

  Om du gillar mindre shoppingcenter eller gallerior, kan du besöka Marina Shopping som ligger mittemot småbåtshamnen. Det finns också många intressanta småbutiker i Funchals bakgator.  

  Många turister köper blommor när de besöker Madeira. Blommor som orkidéer och Flamingoblommor är bland favoriterna som klassisk Madeira suvenir. 

   

  KONST OCH KULTUR PÅ MADEIRA 

  Om du är intresserad av klassiska museer, vackra monumenten och intressanta kulturella centren, kan du hitta allt detta på Madeira. Du kan bekanta dig med ögruppens rika historia varsomhelst på huvudön men Madeira Story Centret är det perfekta stället att börja. Det moderna museet är centrerat kring Madeiras historia och kultur. 

  Öarnas egen berömda son, Cristiano Ronaldo, har sitt eget museum. CR7-museet visar upp fotbollsspelares flera troféer och pris och det ger också en interaktiv tidslinje och upplevelse. 

  Madeira erbjuder många intressanta och mångsidiga museer, så du kan säkert hitta någonting för din smak. Det finns både klassiska museer och specialmuseer. Det finns små och stora monumenten utspridda runt öarna. Vissa är hela byggnader och andra är skulpturer i offentliga platser. De många intressanta kulturcentren på ön är också värda att besöka. 

  Festivaler och speciella evenemang äger rum nästan varje månad. De mest populära evenemangen är Karneval i februari och Vin Festival i september. De är värda ett besök, om du är på Madeira under festivalerna. 

   

  RESTAURANGER OCH NATTLIV PÅ MADEIRA 

  Vill du ha en rolig kväll ute när du är i Funchal? Huvudstaden har många bra ställen som garanterar en rolig utekväll och natt. Många restauranger, barer, kaféer och klubbar finnas där och de alla erbjuder fantastisk underhållning. När du går ut, försök beställa lokalt madeiravin. 

  Om du stannar på ett av hotellen på Madeira, kommer du vanligtvis uppleva traditionell musik och folklore utförd av lokala konstnärer. Många restauranger spelar lokal musik under måltider. 

  • Kaféer, barer & pubar

  • Nattklubbar

  • Disco

  Madeiras kasino (Casino da Madeira) erbjuder traditionella spel som Fransk Roulette och Black Jack liksom många olika show.  

   

  FAKTA OM: MADEIRA 

  Befolkning: 289 000

  Religion: Romersk-katolska

  Valuta: Euro

  Tidsskillnad: +1

  Landskod: +351

  Språk: Portugisisk

   

  Portugals Ambassad i Stockholm: Närvavägen 31, 11522 Stockholm, Sverige

  Sveriges Konsulat i Funchal: The Clifff Bay Hotel Estrada Monumental, 147 9004-532 Funchal, Madeira, Portugal

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy