sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Madeira

Flyg till madeira

Flyg till Madeira mellan den 26 oktober–16 maj 2020

Vi startar flyga till Madeira på lördagar i perioden 26 oktober 2019 – 16 maj 2020 (flygs ej december 2019 och januari 2020) med direktflyg från Stockholm.

Boka dina billiga flygbiljetter tidigt, få upp till 90% barnrabatt och mycket mer när du flyger med SAS. Det är det perfekta sättet att möta dina affärs- och fritidsbehov. 

Våra flyg ankommer till och avgår från Cristiano Ronaldos Internationella Flygplats (Madeiras Flygplats). Flygplatsen ligger 13 km nordost om den regionala huvudstaden – Funchal – och det är lätt att ta sig till och från flygplatsen.

Hitta din avgång

 

Billiga flygbiljetter till Madeira – boka i förväg

Var ute i god tid och öka dina chanser att hitta billiga flygbiljetter till Madeira med SAS i vår lågpriskalender. I vår lågpriskalender hittar du alltid de billigaste flygbiljetterna tillgängliga från Stockholm till Madeira. 

Vi uppdaterar priser och tillgänglighet varje gång du gör en sökning, så att du alltid ser våra bästa priser. Notera att prisvariationer kan inträffa när du går vidare till bokning.  

Till lågpriskalendern
 

Inkluderat i din flygbiljett till Madeira 

När du bokar en flygbiljett med SAS, ingår flera fördelar – utan extra kostnad. Vi gör vårt bästa för att göra din flygresa till Madeira till bästa möjliga upplevelse. Du får följande fördelar: 

• 1 x 23 kg bagage (SAS Go)

24 timmars öppet köp

Online check-in

• Val av sittplats 22 timmar innan avgång

• Kaffe och te

• Tidningar i SAS App

 

Barnrabatt på upp till 90%

Du får alltid generös barnrabatt när du flyger med SAS. Beroende på barnets ålder, kan du få upp till 90% rabatt på flygbiljetter till Madeira. Är ditt barn under 2 år (0–23 månader), har de rabatt på upp till 90 % på flygbiljetten. Barn som inte har fyllt 12 (2–11 år) kan få rabatt på upp till 25%. 

Mer om barnrabatt

 

Få specialerbjudanden och rabatter 

Bli medlem i vårt lojalitets- och bonusprogram, EuroBonus. Som medlem tjänar du poäng på alla dina flygresor, med SAS och våra partner i Star Alliance, som du sedan kan lösa in hos oss eller våra många partner. Du tjänar också poäng på hotellvistelser och bilhyra. 

EuroBonus gör din resa ännu enklare och bekvämare. Som medlem får du desto fler fördelar, ju mer du flyger med oss.

Bli medlem i EuroBonus kostnadsfritt

 

Koppla av före din flygresa i SAS Lounge

Koppla av innan du flyger i SAS Lounge på Arlanda. Du får tillgång till SAS Lounge antingen med en SAS Plus-biljett eller beroende på vilken medlemsnivå du har i EuroBonus och Star Alliance. Du kan också uppgradera din nuvarande biljett och få tillgång till loungen. 

I SAS Lounge har du gratis tillgång till te, kaffe, vin, öl och en utsökt buffé. Om du vill jobba i lugn och ro eller vila går det också bra.

Mer om SAS Lounge

 

Cristiano Ronaldo Madeiras Internationella flygplats FNC – Madeiras flygplats

Vi flyger till Cristiano Ronaldos Internationella flygplats. Flygplatsen hette tidigare Madeiras Flygplats. Den är också informellt känd som Funchal Flygplats. Från flygplatsen kan du lätt ta dig till din slutdestination, antingen med bil eller kollektivtrafik. 

Flygplatsen har bara en terminal som ligger mestadels under jord. Du kan både shoppa eller ta en bit mat på flygplatsen. År 2016 öppnades ett helt nytt shoppingområde på flygplatsen, där det finns bland annat Tax Free butiker om du vill shoppa. Flygplatsen har gratis WiFi som du kan använda obegränsat överallt på flygplatsen. 

Landningsbanan på flygplatsen är ganska speciell eftersom den är omgiven av klippor och Atlantiska Oceanen. Längden på banan är 2781 meter.

 

Transport till och från Cristiano Ronaldo Madeira Internationella flygplats 

Du kan enkelt ta dig till och från flygplatsen och ditt hotell med kollektivtrafik eller bil. Taxibilar finns på bottenvåningen i avgångsområdet. Ett tips är att be om ett fast pris innan du kliver in i taxin.

Flygbussen (Aerobus) som avgår från avgångsområdet tar dig till den kända Formosa stranden och den stannar vid flera hotell på vägen dit. Du kan sedan ta en anslutningsbuss till Funchal från Formosa stranden – resan tar lite över en timme. 

Det finns också flera regelbundna bussar varje dag (förutom den 25 december) som tar dig till olika platser på ön. 

 

Biluthyrning på Cristiano Ronaldo Madeira Internationella flygplats 

När du är på semester, kan de vara en bra idé att hyra en bil så du får ut mest tänkbara av din vistelse på denna vackra ö. Upptäck alla små och mysiga byar samt andra intressanta ställen. 

Om du vill hyra en bil, är det lätt att göra det redan på flygplatsen. Då slipper du vänta på bussen eller stå i kö. Boka hyrbil här och tjäna EuroBonus-poäng på din hyrbil.

 

Kontaktuppgifter

Cristiano Ronaldo Madeira International Airport 

9100-105 Santa Cruz, 

Madeira, Portugal

Telefon: +351 291 520 700

Webbplats

BLI MEDLEM I EUROBONUS

- Kostnadsfritt medlemskap
- Tjäna poäng på allt från flygresor till kläder
- Använd intjänade poäng till nya flygresor

Transport på Madeira

När du besöker Madeira, är bussar ofta det bästa valet när det gäller transport. De är mycket förmånliga, tillförlitliga och de flesta av bussarna är rätt nya. Var uppmärksam på att vissa turer endast körs en gång om dagen och att det finns olika bussbolag på ön. Den viktigaste staden, Funchal, har en omfattande kollektivtrafik.  

Horários do Funchal har en reseplanerare och en karta med huvuddestinationer som gör det enkelt och lätt att få överblick över bussförbindelserna på Madeira. Det finns flera olika typer av biljetter du kan köpa, så se till att du väljer rätt – lokalbefolkningen och personalen på biljettbyrån är mycket hjälpsam. Vill du besöka de andra öarna i ö-gruppen, kan du göra det antingen med färja eller flyg. 

Om du vill utforska ön på cykel, kan du ta med dig cykeln ombord på några bussar, max två cyklar per buss.  

Ta dig runt på ön
 

Madeira – det portugisiska paradiset med vacker natur

Madeira är både namnet på den portugisiska ö-gruppen i östra Atlanten – Madeira öar – och på själva huvudön. Madeira ligger cirka 400 km norr om Teneriffa och öarna utgör en självstyrande portugisisk region. Huvudstaden Funchal är belägen på Madeiras sydkust.

Tack vare det varma medelhavsklimatet, är Madeira ett populärt resmål året runt för över 1 miljoner turister årligen. Ö-gruppen Madeira är känd för vin, gastronomi, kultur, historia samt sitt växt-och djurliv. Madeira är ungefär i samma storlek som Bornholm i Danmark, men har en mer omväxlande natur och är känd för sina vilda blommor. Laurelskogen är med på Unescos världsarvslista. 

Madeira är ett mångsidigt resmål. Slappna av på stranden, vandra i den vackra naturen, shoppa i de trendiga butikerna eller utforska små byar och smaka på delikatesser. Det är också lätt att kombinera olika aktiviteter som du älskar på Madeira eftersom ön är liten till storlek men stor i mångfald.
 

Madeiras historia

Madeira upptäcktes av de portugisiska sjömännen João Gonçalves Zarco ochTristão Vaz Teixeira år 1419. De kallade det Porto Santo – “Den heliga hamnen”. En expedition skickades till ön ett år senare i ett försök att befolka ön.

Inte länge efter att expeditionen bosatte sig på ön, började en blomstrande sockerindustri att växa fram. Madeira med sitt varma klimat, omgivet av hav och vind var som perfekt för väderkvarnar.

Den berömda upptäckaren Christopher Columbus gifte sig med dottern till en plantageägare i Porto Santo och några av hans resor utgick från Madeira. Det brittiska imperiet ockuperade ön under en kort period på grund utav Napoleonkrigen, men ön lämnades tillbaka till Portugal år 1814. År 1891 hade Madeira en befolkning på ca 132 000 invånare.

Socker var länge den huvudsakliga exportprodukten på Madeira och ön var känd för det. Det förändrades under 1700-talet när madeiravin blev absolut den viktigaste produkten samtidigt som sockerproduktionen flyttades till Brasilien. Madeiravin var faktiskt en av de mest populära lyxdryckerna på det koloniala västra halvklotet under både 1700- och 1800-talet. 

Portugal beviljade politisk autonomi till Madeira den 1 juli 1976 – dagen som nu är känd som Madeiras dag. Politisk autonomi betyder att regionen har sin egen regering.

Sevärdheter och attraktioner

Det finns många saker att se och göra på Madeira. Många turister väljer att besöka huvudstaden Funchal. Om du stannar i Funchal, kan du ta en linbana nere i hamnen upp till på toppen av berget Monte. Du kan också ta en 2 km lång promenad ner till Vereda do Calhau och ta en linbana därifrån – den Botaniska trädgården ligger längs linbanan.

Om du är intresserad av museer, kan du besöka Columbus Museet. Det lilla museet ligger strax intill det charmiga hus där Christopher Columbus bodde i sina ungdomsdagar. Det sägs att han fick idén att resa västerut eftersom han fann fröer och virke vid stranden som inte var inhemska i Europa.
 

Utforska den vackra naturen på Madeira 

Du kan utforska djurlivet och den vackra naturen på Madeira genom att promenera och vandra på öns sydkust. Kustområdet fungerar som ett naturligt växthus och är fyllt av vackra blommor, agaver och ormbunkar som är lika höga som träd. Det spelar ingen roll vilken tid på året du besöker ön – det finns alltid blommande växter.

En annan imponerande del av Madeiras blomstrande natur är Paul de Serra. Det är en stor platå som omfattar cirka 24 kvadratkilometer och ligger på ca 1500 meters höjd. Därifrån är det en fantastisk utsikt över Madeiras södra och norra kust. Upplev även det helt fantastiska vattenfallet Cascada do Risco på Rabacal som har en fallhöjd på mer än 100 meter. 
 

Slappna av med vattenaktiviteter

Då Madeira ju är omgivet av vatten finns det många olika vattenaktiviteter att pröva på. Gör en båttur och se valar och delfiner, eller varför inte dyka ner i världen som finns under vattenytan. Segla till Garajau från Camacha som ligger på öns östkust, från Ponta do Garajau har du en fantastisk utsikt och platsen är ideal för dykning.

Slappna av i naturliga simbassänger i Porto Moniz – staden som förr i tiden var känd för sin valfångst. Staden ligger på nordvästra delen av Madeira och dess många naturliga simbassänger är resultatet av vind och vågor som har format lavabassänger genom århundraden. Det är en idealistisk plats att koppla av på och njuta av ett glas gott lokalproducerat vin. 
 

Shopping på Madeira 

Det finns gott om shoppingmöjligheter på Madeira. De flesta shoppingcentren och shoppinggatorna ligger dock i huvudstaden Funchal. Där kan du hitta många butiker som du kan finna i vilken storstad som helst. De huvudsakliga shoppinggatorna är Avendida Ariga, Avenida Zarco och Rua Fernão Ornelas.

Dolce Vita ligger endast 2 minuter från småbåtshamnen. Det stora shoppingcentret i regionen har 70-talet butiker och en food court, så att du kan koppla av mellan shoppandet. Gatorna kring shoppingcentret är också intressanta shoppingstråk. Där hittar du flera mysiga butiker och designerbutiker.

Shoppingcentret Forum Madeira erbjuder ett brett utbud av matställen utöver sina många butiker. Det ligger på den västra delen av Funchal (Lido/Ajuda). De många butikerna, terrassgården och restaurangerna erbjuder en trevlig shoppingupplevelse för hela familjen.

Om du gillar mindre shoppingcenter eller gallerior, kan du besöka Marina Shopping som ligger mittemot småbåtshamnen. Det finns också många intressanta småbutiker på Funchals bakgator. 

Många turister köper blommor när de besöker Madeira. Blommor som orkidéer och flamingo är bland favoriterna som klassiska Madeira souvenirer. 
 

Konst och kultur på Madeira 

Om du är intresserad av klassiska museer, vackra monument och intressanta kulturella center, hittar du allt detta på Madeira. Du kan bekanta dig med ö-gruppens rika historia varsomhelst på huvudön, men Madeira Story Centret är det perfekta stället att börja med. Det moderna museet är centrerat kring Madeiras historia och kultur.

Öarnas egen berömda son, Cristiano Ronaldo, har sitt eget museum. CR7-museet visar upp fotbollsspelares troféer och priser.

Madeira erbjuder många intressanta och mångsidiga museer, så du kan säkert hitta någonting i din smak. Det finns både klassiska museer, specialmuseer samt även små och stora monument utspridda på öarna. Vissa är hela byggnader och andra är skulpturer på offentliga platser. De många intressanta kulturcentren på ön är också värda ett besök. 

Festivaler och speciella evenemang äger rum nästan varje månad. De mest populära evenemangen är Karneval i februari och Vin Festival i september. De är värda ett besök, om du är på Madeira under festivalerna. 
 

Restauranger och nattliv på Madeira 

Vill du uppleva nattpulsen när du är i Funchal? Huvudstaden har många bra ställen som garanterar en rolig utekväll och natt. Många restauranger, barer, kaféer och klubbar finns och alla erbjuder de en fantastisk underhållning. När du går ut, försök beställa lokalproducerat madeiravin.

Om du bor på ett av hotellen på Madeira, kommer du troligtvis att uppleva traditionell musik och folklore utförd av lokala konstnärer. Många restauranger spelar lokal musik under måltider. 

• Kaféer, barer & pubar

• Nattklubbar

• Disco


Madeiras kasino (Casino da Madeira) erbjuder traditionella spel som Fransk Roulette och Black Jack liksom många olika shower.  

 

Fakta

Valuta: EUR

Tidsskillnad: +1

Språk: Portugisiska

 

Portugals Ambassad i Stockholm: Närvavägen 31, 11522 Stockholm, Sverige

Sveriges Konsulat i Funchal: The Cliff Bay Hotel Estrada Monumental, 147 9004-532 Funchal, Madeira, Portugal