sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Kalmar

Flyg till Kalmar

Alltid inkluderat i flygbiljetten till och från Kalmar

Att flyga från Stockholm till Kalmar tar inte mer än en timme. Men även om resan är kort vill vi att du ska uppleva den som avkopplande och bekväm. Därför serverar vi alltid kaffe och te ombord och som underhållning kan du ladda ner dagens tidning i vår app. Naturligtvis är allt utan extra kostnad.

När du flyger till Kalmar med oss är detta inkluderat i din flygbiljett:   Flyg direkt till Kalmar med SAS

Vi har flera avgångar till Kalmar och med oss kan du boka ett direktflyg till Kalmar från Stockholm. Från Kalmar flygplats tar du dig enkelt in till centrum med lokalbuss på cirka tio minuter.
 

Var ute i god tid och hitta en billig flygbiljett till Kalmar

Om du är ute i god tid har du en bättre chans att hitta billiga flygbiljetter till Kalmar, en perfekt sommarstad med närheten till havet, Öland och glasriket. 

Bokar du en resa via oss har du dessutom alltid 24 timmars öppet köp. När du hittar ett flyg som passar kan du därför boka din resa direkt, för att ta reda på om avgången passar ditt resesällskap efter att bokningen är gjord.
 

Ett kostnadsfritt förmånsprogram med exklusiva erbjudanden

Gå med i vårt kostnadsfria förmånsprogram EuroBonus och tjäna poäng varje gång du flyger med SAS. Som medlem får du en mängd förmånliga exklusiva erbjudanden och sms-tjänster med användbar information om flygavgången.

De poäng du tjänar ihop kan du spendera på allt från nya flygresor och hotell till att köpa varor ombord eller i vår online shop. Tjäna poäng på din flygresa till Kalmar – gå med i EuroBonus.

Historia

Det äldsta tecknet Kalmar lämnat till eftervärlden är en nästan tusen år gammal runsten. Stenen berättar om hur en man kastades i havet utanför Kalmar och dog. En otrevlig början på en stads liv, men Kalmar hade bättre saker framför sig. Staden växte till en blomstrande handelsstad och en av landets viktigaste platser.

I Kalmar slott skrev kungligheter från Sverige, Norge och Danmark på ett papper som gjorde deras länder till ett enda rike. Året var 1397. Kalmarunionen var bildad. Under de 200 år som den varade växte sig unionen stark och mäktig. Under de följande århundradena utsattes Kalmar för flera angrepp. Därför byggdes en stabil ringmur runt staden. Rester av muren finns fortfarande kvar idag.

Efter 1800-talet gick det bara neråt för den tidigare så briljanta handelsstaden. Industrialiseringen var sen och svag. Hamnen med sin sjöfart och handel fortsatte att vara viktig för Kalmar, men inte för Sverige i stort. Kalmar förvandlades till en före detta stjärna, till ännu en småstad i ett land fyllt av småstäder.
 

Ta sig från flygplatsen

Lokalbuss 402 tar dig från Kalmar flygplats till stadskärnan på tio minuter.
 

Ta sig runt

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Boka hyrbil

I Kalmar kan du utan problem utforska stadskärnan till fots. Lokalbussarna tar dig till stadens ytterkanter. De körs av Kalmar Läns Trafik AB, tel 0491-76 12 00, www.klt.se

Om du önskar bli visad runt kan sightseeingbåten Flundran vara en god idé. Båten kör dig runt Kvarnholmen, som är den holme som utgör centrala Kalmar. Flundran är i bruk på sommardagar från småbåtshamnen.
 

Shopping

Baronen, Skeppsbrogatan 12, tel 0480-239 20, www.baronen.se. Köpcentrum vid hamnen med butiker, biograf och restauranger. Köpcentret är öppet även på söndagar.

Giraffens köpcentrum, Polhemsgatan/Verkstadsgatan, tel 0480-44 27 74, www.giraffen.se. Södra Sveriges största köpcentrum ligger en kilometer från stadskärnan. Här blandas elektronikaffärer och supermarkets med exklusiva modebutiker och större sportaffärer.

Kvasten, Storgatan 23, tel 0480-49 31 25. Galleria mitt i centrum med klädbutiker och mysiga kaféer. På gatorna utanför gallerian är det tätt mellan butikerna.

Mer om shoppingresor
 

Nattliv och nöjen

Lilla Puben, Larmgatan 24, 0480-42 24 22, www.lillapuben.com. Populär bar mitt i staden, som har imponerande långa whisky- och öllistor.

O'Learys Sportsbar, Larmtorget 6, tel 0480-49 37 76, www.olearys.se Den perfekta baren för sportälskaren. På onsdagar ordnas karaoke och på helger blåser DJ:s liv i dansgolvet.

Saga, Södra vägen 12, tel 0480-106 85. Sveriges äldsta biograf som fortfarande är i drift har underhållit människor i över 100 år.

Kalmar Superbowl, Polhemsgatan 6, tel 0480-230 07, www.kalmarsuperbowl.se. På lördagskvällar frestar Kalmars bowlinghall med cosmic bowling – bowling i diskoljus och rökmaskin till hög musik. Övriga dagar är det vanlig traditionell bowling som gäller.

Äventyrsbadet, Smålandsgatan 21, tel 0480-45 27 00, www.aventyrsbadet.se Badhus med vågmaskin, hopptorn och vattenrutschbana med specialeffekter. Det finns också en bubbelpool och bassänger för motionssim.
 

Restauranger

Café Ströget, Storgatan 24. Mysigt matställe som serverar pastarätter, sallader och smörgåsar. Det finns också ett stort utbud av desserter och bakverk. Ströget är älskat för sin baklava. Prisläge: Billigt

SoYa Express, Skeppsbrogatan 12. Asiatisk snabbmat, wok och sushi. Stora fönster ger en vacker utsikt över småbåtshamnen. Prisläge: Billigt.

Krögers, Larmgatan 7, www.krogers.se. Utsökta kötträtter i mysig miljö med skinnbeklädda soffor och mönstrade glasrutor. De saftiga hamburgarbiffarna är de bästa i Kalmar. På sommaren upprättas en populär uteavdelning. Prisläge: Mellan.

Restaurang Larmgatan 10, www.larmgatan10.se. Stilfull restaurang inredd i eleganta krämnyanser. De många gröna växterna ger en djungellik atmosfär. Restaurangen serverar fisk-, pasta- och kötträtter. Prisläge: Dyrt.
 

Sevärdheter

Kalmar slott, Kungsgatan 1, www.kalmarslott.kalmar.se. Detta bastanta, orangefärgade medeltidsslott är stadens stolthet. Det var här Kalmarunionen, som gjorde Sverige till ett mäktigt rike, undertecknades. Slottet ordnar vandringsturer och tillfälliga utställningar.

Kalmar Läns Museum, Skeppsbrogatan 52, www.kalmarlansmuseum.se. Kalmars svar på Regalskeppet Wasa heter Regalskeppet Kronan. Skeppet sjönk utanför Kalmar när det fajtades mot den dansk-holländska flottan för 400 år sedan.

Krusenstiernska gården, Stora Dammgatan 11. Har du alltid drivits av en brinnande lust att se hur aristokratin levde för 200 år sedan? Krusenstiernska gården är ett förvånansvärt välbevarat gårdshus från 1800-talet.

Kalmar sjöfartsmuseum, Södra Långgatan 81. Litet museum med havsdoft av salt och tång. Här kan du titta på skeppsmodeller och föremål som hittats i gamla vrak.

Kalmar konstmuseum, Stadsparken, www.kalmarkonstmuseum.se. Museum som visar samtidskonst av internationell klass.
 

Stränder

Kattrumpan. Badstrand mitt i centrala Kalmar. Sanden är grovkornig, men det vägs upp av en välgjord brygga, lekplats och en gräsplan för sport. Utomhusdusch och toalett finns.

Kalmarsundsparkens badplats. En kilometer söder om centrum finner du denna badstrand i en grönskande park. En kort sandremsa finns precis intill vattenkanten, men i övrigt omges badplatsen av gräs. Det finns brygga, utomhusdusch och toalett.

Långviken. Sandstrand som bjuder på ett hisnande högt hopptorn (10 m), volleybollplan och vedeldad bastu. Dusch och toalett finns. Långvikens badplats ligger 1,5 kilometer söder om centrum.

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Övrigt

Flyg inrikes