sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Luleå

Flyg till Luleå

Det tar bara 1 timme och 15 minuter att flyga från Stockholm till Luleå, men vare sig du är ombord på en kort- eller en långdistansflygning vill vi att du ska få en sådan bekväm flygresa som möjligt. Vi serverar kaffe och te ombord och det finns alltid gratis dagstidningar att läsa i vår app.
 

Inkluderat i din flygbiljett till Luleå

Mycket är inkluderat när du flyger till Luleå med oss:Vid mynningen av den mäktiga Luleälven ligger Luleå – Norrbottens residensstad. Staden låg tidigare vid nuvarande Gammelstad, en mil upp längs älven. Men den kraftiga landhöjningen gjorde att man 1649 flyttade hela staden närmare älvens utlopp. Luleå har genomgått flera genomgripande förändringar under det senaste seklet. Industristaden, med stort stålverk och malmhamn finns kvar, men ersätts i allt högre grad av en modern universitetsstad med ett brett utbud av kultur.

Luleå är idag en trevlig och livlig mellanstor stad, omgiven av vatten och med mängder av parker, restauranger och butiker. Senaste tillskottet är Kulturhuset mitt i city. Här finns utställningar, konserter och andra evenemang alla dagar i veckan. Norrbottens museum är ett annat ställe att besöka, om man vill veta mer om regionens historia.

Flyg till Luleå och upplev av naturen

En bit utanför staden finns Unesco-skyddade Gammelstads kyrkstad, och barnvänliga Teknikens hus som är ett av Norrbottens populäraste utflyktsmål. Det är ett science center där får upptäcka spännande teknik. Gör ditt eget papper i pappersmaskinen eller styr de radiostyrda båtarna. Perfekt för en utflykt med familjen.

Men den största sevärdheten är trots allt naturen. Luleå skärgård, med sina flera tusen öar är en mäktig upplevelse, som man upplever bäst en stilla sommardag, då vattnet ligger blankt som en spegel. På sommaren har stadsparken vackra planteringar och under vintertid ersätts de med isskulpturer. Flyg till Luleå, boka billiga flygbiljetter här på sas.se!

SAS har många avgångar till Luleå

SAS har flera flygningar till och från Luleå. Flygplatsen ligger cirka en mil utanför centrum, och flygbussar trafikerar sträckan mellan city och flygplatsen i samband med varje avgång och ankommande flyg.

Billiga flyg till Luleå – boka tidigt

Vi rekommenderar att du bokar din flygbiljett i god tid – på det sättet ökar du dina chanser till att hitta flygbiljetter till bästa pris. Dessutom erbjuder vi 24 timmars öppet köp. Det innebär att du kan boka direkt om du hittar ett bra erbjudande – för att ta reda på om datum, tid för avgång och pris passar ditt resesällskap efter att bokningen är klar.

Boka din resa i lågpriskalendern

Belöningar och fördelar

Gå med i vårt kostnadsfria lojalitets- och bonusprogram, EuroBonus, och tjäna poäng varje gång du flyger med SAS eller våra partner i Star Alliance. Som medlem får du också en hel del fördelar så som exklusiva erbjudanden via e-post och mobila tjänster med praktisk flyginformation.

Du kan även tjäna poäng när du gör reservationer för hotellrum och hyrbil hos våra partner över hela världen. Spendera dina poäng för att få rabatt på allt från flyg och hotell till att handla ombord eller i vår online shop.

Tjäna poäng inför din flygresa till Luleå – gå med i EuroBonus.  

Ta sig från flygplatsen

Luleå Airport ligger en mil utanför centrum. Från flygplatsen tar du dig vidare till stan med flygbuss (buss avgår i anslutning till varje ankommande flyg) eller taxi. Delad flygtaxi är billigare än Taxi men bör förbokas, 0920-23 23 44.

Ta sig runt

Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Boka hyrbil

Luleå centrum är litet och du tar dig enkelt runt till fots. Staden är även mycket cykelvänlig. Cykel kan hyras på ett par ställen i city, fråga på turistbyrån. Lokalbussar körs av Luleå lokaltrafik. Se www.llt.lulea.se för tidtabeller.
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

Övrigt

Flyg inrikes