Resmål


Svenska
Change

Flyg till Malta

Längst ner i Europa ligger lilla Malta i Medelhavet, ett utmärkt resmål för weekendresor, golfresor och semesterresor. Flyg till Malta med SAS direktflyg. Billigt flyg bokar du här på sas.se!

Malta är en karg och klippig ö, där de varma vindarna från Nordafrika garanterar ett behagligt, milt klimat året runt. Många tar flyg till Malta mellan april och oktober, då det är som bäst väder. Mellan november och februari kan vädret vara lite nyckfullt med större risk för regn och vindar.

På grund av att ön är så liten finns det mesta inom räckhåll. Med hyrbil - som är relativt billigt på Malta - når du snabbt och enkelt alla utflyktsmål. Vägarna är också av god kvalitet. Eftersom ön har ett förflutet som brittiskt protektorat pratar praktiskt taget alla engelska och vänstertrafik gäller.

En charmig ö med många sevärdheter – flyg till Malta

Malta har ett varierat utbud av sevärdheter och upplevelser. Huvudstaden Valletta, grundad av Johanniterriddarna under Medeltiden, bär spår av både Medelhavet och Mellanöstern. De väldiga murarna som omgärdar staden gjorde den nästintill ointaglig under flera århundraden, och Valletta är en mäktig syn för den som nalkas sjövägen. Med sina trånga gränder, skuggiga torg, utsmyckade kyrkor och pietetsfulla innergårdar ger den tillfälle till flera timmars promenerande.

Passa på och flyg till Malta och prova på matkulturen som självklart är väldigt inspirerad av råvarorna från havet, och det går bra att kalasa på både bläckfisk och svärdfisk. Boka billiga flygresor med direktflyg här på sas.se!


Sevärdheter och aktiviteter på Malta

Hyr en cykel och ge dig ut på vägen! Malta är ett litet land med en mestadels öppen och väldigt vacker terräng. Det finns agenturer som ordnar gruppturer runt ön, men det går alldeles utmärkt att ge sig ut på egen hand för att utforska. Håll dig till kusten eller ge dig ut på en lite tuffare tur inåt land. Stanna i en by för lunch eller ta med egen picknick. Glöm inte badkläderna så att du kan stanna och svalka dig i havet efter en lång tur!

Europas kanske bästa snorkling och dykning

Blue Lagoon är en utmärkt plats för nybörjaren att prova på snorkling trots dess stora popularitet under högsäsongen för turister. Qawra Point är en annan mycket bra lämpad plats för snorkling och dykning tack vare dess skyddade, lugna vatten. Den som är ute efter något riktigt unikt kan besöka Tuna Park strax norr om Qawra Point. Under sommarmånaderna är det parningssäsong för den enorma blåfenade tonfisken som då kan beskådas från havsytan.

Vinprovning på Malta

Precis som många andra länder runt medelhavet så har Malta en väldigt lång historia av vinproduktion. Idag så finns det flera olika leverantörer på Malta som kan erbjuda vinprovning och guidade turer i dess många vinkällare. Under augusti så hålls Delicata Classic Wine Festival i Valletta. Här får besökare smaka på inhemska viner från öns äldsta vinproducent med samma namn.

Malta flygplats

Malta International Airport är Maltas enda flygplats, belägen endast 5 km från huvudstaden Valletta. Från Malta flygplats når du snabbt samtliga delar av ön. Flygplatsen har en terminal som är uppdelad i avgångar och ankomster.

Biluthyrning på Malta flygplats

Du kan hyra bil i förväg via internet eller telefon (se uppgifter nedan) – alternativt genom officiella representanter på plats.

Hertz telefon - (+356) 2131 4636
SIXT telefon - (+356) 2149 0400
Avis telefon - (+356) 2567 7110

Butiker och restauranger på Malta flygplats

På Malta flygplats finner du ett relativt stort utbud av restauranger och taxfree-butiker från mer eller mindre internationellt kända varumärken, samt ett par utspridda stationer med gratis WiFi. Det mesta av utbudet är samlat på plan 1 i avgångshallen. Besök flygplatsens webbplats för en fullständig karta.

Bagage/Hittegods

Se incheckningsdiskarnas öppettider för respektive flygbolag. Efter incheckningen passeras säkerhetskontrollen där allt handbagage röntgas. Alla resenärer passerar genom en metalldetektor. Hittegods

Upphittat och förlorat gods bör lämnas in/rapporteras till en informationsdisk. Dessa finns i incheckningshallen och passagerarhallen. Telefon: (+356) 2369 6495 E-postadress för förfrågningar: info@maltairport.com

Parkering

Malta flygplats erbjuder både lång- och korttidsparkering. Priserna ligger på ungefär 25 till 60 SEK beroende på om du bara ska stå i några få timmar eller en hel dag. Motorcyklar parkerar gratis på utvalda platser.

Handikappanpassning på Malta flygplats

Enligt en EU-förordning som trädde i kraft den 26 juli 2008 ska flygpassagerare med nedsatt rörlighet så långt det är möjligt ha samma möjligheter att nyttja flyget som andra passagerare. Förordningen innebär att flygplatsen är skyldig att bistå med assistans.

För att försäkra dig om att dina behov blir effektivt mötta är det högst rekommenderat att du redan i förväg bokar flygplatsens specialtjänst för personer med rörelsehinder. Bokningen bör ske minst 48 timmar i förväg via det bolag som biljetten bokades med. För bokningsbekräftelse eller övriga frågor bör du kontakta Malta flygplats kundservice genom specserv@maltairport.com.

Transport till och från Malta flygplats

Med buss eller taxi tar du dig enkelt runt hela Malta. Det avgår fyra expressbussar från flygplatsen, dessa är markerade med X1, X2, X3 och X4.
Taxi kostar ungefär €10.00 - €30.00 beroende var på ön du ska åka.

Kontakt

Malta International Airport (MLA),Luqa LQA 4000, Malta Flygplatskod: MLA Telefon: (+356) 21249 600 Webbplats: http://www.maltairport.com/

Kort om Malta

Invånare: 385 300
Religion: katoliker
Statskick: republik
Huvudstad: Valletta
Valuta: euro (EUR)
Yta: 316 km2
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 356
Språk: maltesiska, engelska

Ambassad: kontakta Maltas ambassad i Köpenhamn, Danmark (ansvarar för Sverige). Tel: +45 33-15 30 90

Svensk ambassad: Sveriges generalkonsulat, 19 Zachary Street, Valletta, +356 (0)25 691 790

Turistinformation: Freedom Square, Valletta, Tel: (+356) 21237747
 
 
Boka SAS Plus

 

 

 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance