sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Malta

Flyg till Malta

Malta är en underbar medelhavsö som bjuder på allt ifrån strandsemester till en aktiv semester. SAS erbjuder direktflyg till Malta från Stockholm samt från/via Köpenhamn.

Besök Malta och upplev gyllene stränder, azurblått hav och livfulla städer med historiska monument från medeltiden. Boka din flygresa till Malta med SAS och påbörja din resa i bekväm miljö med ett besök i SAS Lounge som antingen ingår i biljettpriset eller kan köpas till mot en extra avgift. 

 

Exotisk familjesemester med rabatt

Om du reser med barn under 2 år (utan egen sittplats) är deras biljett antingen gratis eller med 90% rabatt på flygdelen av biljetten beroende på resmål. Barn i åldern 2–11 år får 25% rabatt. Observera att rabatten inte gäller på skatter och avgifter. 

 

Mysig ö med ett underbart klimat

Malta är en klippig ö i Medelhavet med varma vindar från Nordafrika som garanterar ett milt och behagligt klimat året runt. Malta är en liten och mysig ö med både stränder och sevärdheter inom räckhåll. Om du besöker Malta rekommenderar vi att du hyr en bil så att du kan ta dig runt ön snabbt och lätt för att uppleva den vackra naturen, blåa laguner och mysiga byar med mycket historia. 

 

Långa vita sandstränder och välbevarade medeltidsstäder 

Även om Malta är en liten ö har den mycket att bjuda på. Oavsett om du föredrar en strandsemester eller en aktiv semester är Malta absolut värd ett besök.

Besök bland annat den 800 meter långa och barnvänliga stranden längst ned i Mellieha Bay och njut av utsikten över riddarborgen från din solstol. Här finns även gott om tillfällen att utöva olika former av vattensport, alltifrån en avkopplande tur med trampbåt till vattenskidåkning från racerbåt och skärmflygning med utsikt över hela bukten.

Utöver sol och stränder har Malta även många museer, kyrkor, fästningar, gravvalv och tempel. Besök exempelvis den medeltida staden Mdina, som tidigare var landets huvudstad. Mdinas många historiska sevärdheter från medeltiden tar dig tillbaka till det gamla Malta.
 

Inspiration till din resa

Upplev Malta på cykel

Maltas vackra natur är perfekt för en aktiv semester där du får använda kroppen. Därför rekommenderar vi att du utforskar öns charm och vilda terräng på cykel. Se det verkliga Malta där du passerar små och mysiga byar, historiska monument och orörda naturområden. Det finns många guidade cykelturer på ön, men det går också bra att utforska den vackra ön på egen hand. Kom ihåg badkläder så att du kan svalka dig i havet efter en lång cykeltur. 
 

Dykning och snorkling i det klaraste vattnet i Europa 

Vattnet kring Malta är kristallklart och det är därför en idealisk plats för dykare och snorkelentusiaster. Med en sikt på upp till 30 meter kan du dyka ned i fantastisk undervattensnatur med allt ifrån färgglada fiskar till spännande underjordiska grottor. 
 

Valletta – historiska byggnader och mysiga butiker

Valletta är Maltas huvudstad, och imponerande nog ser staden nästan ut som när den ritades som en fästningsstad 1566. I staden finns allt ifrån historiska byggnader till mysiga butiker och caféer, och en promenad på gågatan Republic Street, där butiker, caféer och gamla byggnader ligger sida vid sida kan verkligen rekommenderas.

Besök VisitMalta för mer inspiration och information om aktuella evenemang

Övrigt

Reseförsäkring

 

Fler SAS destinationer