sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Frankfurt

Flyg till frankfurt

Direktflyg till Frankfurt

SAS erbjuder direktflyg från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo till Frankfurt och Tyskland.

Alltid inkluderat i flygbiljetten till och från Frankfurt

Flygresan mellan Stockholm och Frankfurt tar inte mer än lite drygt två timmar. Men även om resan är kort vill vi att du ska ha en så bekväm flygresa som möjligt, därför ingår alltid vissa förmåner när du flyger till Frankfurt med oss:


Frankfurt är kanske mest känt som Tysklands ekonomiska centrum men det är även en stad med mycket kultur och nöjen.

Flera hundra banker har sitt huvudkontor här, bland annat Europeiska centralbanken. Idag drar Frankfurts branschmässor miljontals människor varje år. Gäster som är livsviktiga för stadens hotell, restauranger och butiker. Men även om staden främst förknippas med affärsresor så är Frankfurt ett utmärkt val för en weekendresa eller storstadsresa. Frankfurts flygplats är Europas största, och en av världens viktigaste knutpunkter för flygtrafik. Flyg till Frankfurt med SAS – billiga flygbiljetter bokar du här på sas.se!

Flyg till Frankfurt – upplev floden Main

Frankfurt am Main är det fullständiga namnet och det kommer sig av att Frankfurt ligger vid just floden Main som på vägen från öst till väst skär staden i två delar.

Vid flodens norra sida ligger stadskärnan och stadshjärtat - de gamla kvarteren som efter andra världskrigets massiva bombningar till slut återfördes till sitt originalutseende men med förnyad glans. Bland de modernare sevärdheterna finns skyskrapan Main Tower (stans bästa utsiktsplats). Vill man få lite inblick i historien rekommenderas ett besök på Goethehaus, där författaren Johann Wolfgang von Goethe föddes, eller kanske Paulskyrkan och Rådhuset Römerberg.

På kulturområdet är det inte sämre ställt. Flyg till Frankfurt och upplev över 60 museer. Frankfurt har dessutom gett plats för flera större konstgallerier, som Städel Museum, med historisk världskonst av bland andra Renoir, Rubens och Rembrandt. Frankfurt är även välkänt för sin blomstrande musik- och klubbscen.

Många flygavgångar till Frankfurt

Med SAS kan du flyga direkt från Stockholm och från/via Köpenhamn och Oslo. Frankfurts flygplats ligger ungefär en mil från stadskärnan och du tar dig snabbt till och från flygplatsen med tåg, buss eller taxi.

 

Billiga flyg till Frankfurt – boka tidigt

Du kan enkelt hitta billiga flygbiljetter till Frankfurt. Om du bokar din resa i god tid ökar du dina chanser att hitta en så billig resa som möjligt.

SAS erbjuder alltid 24 timmars öppet köp. Det kan vara bra att komma ihåg när du hittar flygbiljetter till bra pris i vår bokning. Då kan du slå till med en gång för att se om avgången passar ditt resesällskap efter att bokningen redan är gjord.

Gillar du en bra affär? Hitta billiga flygbiljetter till Frankfurt
 

Tjäna poäng på din resa

Det är gratis att gå med i vårt förmånsprogram EuroBonus. Som medlem får du exklusiva erbjudanden och rabatter och även praktiska sms-tjänster med information om din flygavgång. Med EuroBonus tjänar du poäng varje gång du flyger med oss. Poängen kan du sedan spendera på allt från flygresor och hotell till shopping ombord eller i vår online shop.

Tjäna poäng på din flygresa till Frankfurt – gå med kostnadsfritt i EuroBonus.
 

Kort om Frankfurt

Valuta: EUR
Tidsskillnad: ingen
Språk: tyska
Turistinformation: Hauptbahnhof, tel +49-69-21 23 88 00

Frankfurt flygplats

Frankfurt flygplats är den största och modernaste flygplatsen i Tyskland och ligger 9 kilometer sydväst om Frankfurt. Från flygplatsen når man fler destinationer än från London Heathrow Airport men sett till antalet passagerare ligger Frankfurt flygplats på tredje plats i Europa, efter London Heathrow och Paris Charles de Gaulle Airport.
 

Hotell i närheten av Frankfurt flygplats

På Frankfurt flygplats kan du få hjälp med hotellbokningar vid bokningsdiskar i alla terminaler. Här följer ett urval av närliggande hotell:

Steigenberger Airport Hotel, e-post: airporthotel@steigenberger.de

Sheraton Frankfurt Hotel & Towers Conference Center, e-post: salesfrankfurt@sheraton.com

InterCity Hotel Frankfurt Airport, e-post: frankfurt-airport@intercity-hotel.de
 

Biluthyrning på Frankfurt flygplats

På Frankfurt flygplats finns kontor för biluthyrning vid ankomsthallen i terminal 1 och terminal 2.

Eurocar Frankfurt Rhein-Main Airport, telefon: +49 069 697970.

Avis Frankfurt Rhein-Main Airport, telefon: +49 069 69027771.
 

Butiker och restauranger

Upplev shopping med en exklusiv internationell stämning som bara en av världens största flygplatser kan ge. På Frankfurt flygplats hittar du ett unikt sortiment av varumärken, mode och andra produkter från hela världen till attraktiva priser. När du behöver en paus kan du koppla av med en drink i en bar eller utsökt mat i en av de många restaurangerna på Frankfurt flygplats. Här finns också en väl utbyggd service med t.ex. kemtvätt, frisörer, mataffärer, florister och mycket annat för resenärernas olika behov.
 

Bagage/hittegods

På Frankfurt flygplats finns effektförvaring och förvaringsboxar. I Terminal 1 finns en avdelning för borttappat gods, öppet dagligen från 08.00 till 18.00, e-post: fundbuero@fraport.de.

På flyget är det vanligtvis tillåtet att medföra bagage upp till 1 x 23 kg per passagerare utan extra kostnad. Särskilda regler gäller för flygningar till USA och Kanada. Vänligen fråga i förväg eftersom den tillåtna vikten varierar mellan flygbolagen. Kontakta ditt flygbolag eller resebyrå för information.
 

Service för affärsresenärer på Frankfurt flygplats

The Airport Club är till för affärsresenärer som vill kunna jobba mellan sina flighter. Många företag förlägger möten och konferenser i business-centret på Frankfurt flygplats för att spara tid. Här finns 36 mötesrum för mellan 2–180 personer med moderna kommunikationssystem för presentationer och videokonferenser. Med Concierge Service kan du få hjälp med utrustning, förtäring och annan service du behöver. Öppettider måndag - fredag 07.00 till 22.00, e-post: info@airportclub.de.

Tjänsten HotSpot som finns tillgänglig i Frankfurt flygplats allmänna utrymmen ger resenärer möjlighet att surfa trådlöst på internet. Denna WiFi kräver internet levererat av T-Mobile och T-Com. Om du har ett avtal med annan operatör du kan använda ditt kreditkort för att köpa en HotSpot Pass för en, tre eller 24 timmar.
 

Handikappanpassning

Frankfurt flygplast har en väl utbyggd service för handikappade och på hemsidan kan du läsa mer om assistans som finns att få. Passagerarassistans bör begäras minst 48 timmar före avresa genom att kontakta flygbolaget eller resebyrån. Passenger Support Service finns på anvisade platser i terminal 1 och 2. Resenärer med nedsatt rörlighet kan använda dem för att begära hjälp på flygplatsen. Om du tar med egen rullstol måste du anmäla det i förväg till flygbolaget och ange mått samt ev. typ av batteri som den drivs med (av säkerhetsskäl).
 

Transport till/från Frankfurt flygplats

Tåg

Tåget är det mest effektiva sättet att ta sig till Frankfurt centrum. Stationen ligger en kort promenad från nybyggda A-området i terminal 1. S-Bahn-tåg avgår varje kvart och går till Hauptbahnhof. Resan tar cirka 10 minuter och tåget har gott om bagageutrymme. Intercity och ICE (Intercity Europe Express) avgår också från Frankfurt flygplats för resor till övriga städer i Tyskland.

Buss

Ett stort antal bussförbindelser finns tillgängliga för att ta sig till och från flygplatsen. Du hittar busshållplatser utanför terminal 1 och terminal 2.

Taxi

Taxibilar är tillgängliga dygnet runt från båda terminalerna på Frankfurt flygplats. Körtiden varierar mellan 20 och 30 minuter beroende på trafiken. Under rusningstid kan det vara klokt att be chauffören ge dig ett fast pris från Frankfurt flygplats till er destination.
 

Valutaväxling

För valutaväxling finns International Currency Exchange på flera aviserade platser på Frankfurt flygplats. Öppettider – Måndag till söndag 06.00 – 22.00. Godkända kreditkort: Visa och Euro/Mastercard.

Guide till frankfurt

Frankfurt är känt som Tysklands ekonomiska center, men låt dig inte luras av detta – här finns det mycket spännande att se och göra för hela familjen! Utöver den ekonomiska sidan är Frankfurt en väldigt kulturell stad – faktum är att det är staden med flest museer i hela Tyskland. Värt att nämna är också den årliga bokmässan som är den största av sitt slag i hela världen.

Frankfurt passar perfekt för dig som bara vill komma bort under en vecka eller några dagar!
 

Att se och göra i Frankfurt

Den kejserliga Katedralen – denna fantastiskt vackra byggnad (som rent tekniskt sett egentligen inte är en katedral) upprättades så tidigt som 1253 och är ett populärt turistmål. Det var här som totalt 10 kejsare från det romerska imperiet kröntes för att regera i Tyskland. Titta gärna förbi museet som rymmer flera skatter från förr. Om du antar utmaningen att bestiga de drygt 320 stegen i tornet möts du av en fantastisk panoramautsikt över staden.

Frankfurt Zoo – mitt i Frankfurts hjärta kan du skåda en mängd olika djur från när och fjärran. Här hittar du lejon, krokodiler, flodhästar, apor och mycket mer! Frankfurt Zoo grundades för lite drygt 150 år sedan och är därmed en av världens äldsta djurparker.

Johann von Goethes museum – den världsberömde poeten Johann von Goethe föddes och växte upp i Frankfurt. Hit vallfärdar besökare från hela världen. Huset han bodde i blev bombat under andra världskriget men har restaurerats för att efterlikna originalet. Inredningen som matchar den barocka epoken sveper dig lätt bort till en svunnen tid.
 

Ta sig runt i Frankfurt

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Lokaltrafiken och infrastrukturen i Frankfurt och Tyskland överlag är mycket bra. Här finns tunnelbana, bussar och spårvagn till ditt förfogande. Boka hyrbil
 

Shopping i Frankfurt

Shoppingen i Frankfurt är som bäst i centrum. Invånarna i Frankfurt kallar stadens största shoppinggata för "Ziel". Här hittar du ett antal köpcentra, stormarknader och internationella designers. Mer om shoppingresor
 

Äta i Frankfurt

Det tyska köket erbjuder spännande smaker och stor variation. Landet är särskilt känt för sina korvar – wurst, men även högklassig fläsk, biff, bröd och godsaker. Samtliga regioner i Tyskland har sina egna ölbryggartraditioner och i ölens hemland är det sällan svårt att finna riktigt god öl. Utöver öl är Tyskland dessutom en stor producent av vita viner. Typiskt för dessa är Reissling med dess söta karaktär.
 

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring