ENKEL FRÅN
Prag

Flyg till Prag

FLYG TILL PRAG MED NÅGON AV ALLA VÅRA DAGLIGA AVGÅNGAR

Flyg från Stockholm till Prag och upplev en europeisk huvudstad i snabb förändring. Vi har många direkta avgångar från Stockholm samt från/via Köpenhamn varje vecka. 

Vi flyger till och från Václav Havel Airport Prague – Prags flygplats. Flygplatsen ligger 17 km från Prags centrum. Det är enkelt att ta sig till och från flygplatsen med kollektivtrafik, hyrbil och taxi.

Hitta din avgång

Hitta billiga flygbiljetter till Prag

I vår lågpriskalender är det enkelt och överskådligt att hitta billiga flygbiljetter. Om du är ute i god tid och om du är flexibel med datum ökar du dina chanser att hitta ett bra erbjudande. Vi erbjuder dessutom alltid 24 timmars öppet köp. Därför kan du känna dig fri att boka flygbiljetter direkt när du ser ett bra pris och fråga övrigt ressällskap i efterhand.

Boka din nästa resa i vår lågpriskalender

UPP TILL 7 DIREKTFLYG DAGLIGEN FRÅN STOCKHOLM

Du kan flyga direkt till Prag från Stockholm. Välj bland flera avgångar dagligen till Tjeckiens huvudstad. Med direktflyg blir din resa ännu mer behaglig och bekväm. 

Alla våra avgångar gör det enkelt att uppfylla dina behov både när det gäller affärsresor och semester. Så luta dig bara tillbaka och koppla av på ditt direktflyg medan vi tar dig till Prag. SAS tar hand om dig under hela din resa.

Hitta direktflyg till Prag

INGÅR  I DIN FLYGBILJETT

När du flyger med SAS är det mycket som ingår i din flygbiljett (SAS Go) utan extra kostnad. I din flygbiljett ingår alltid:

Ladda ned vår app och hitta avgångar, hotell och tidningar på din mobil. Välj mellan SAS Go Light, SAS Go och SAS Plus beroende på vilket behov du har av bekvämlighet och flexibilitet under din resa.

Mer om SAS Go Light, SAS Go och SAS Plus

 

BARNRABATT PÅ UPP TILL 90 %

Du kan alltid få barnrabatt när du flyger med SAS till Prag. Vi erbjuder rabatter på upp till 90 % beroende på barnets ålder.

Barn under 2 år (0–23 månader) får 90 % rabatt när de delar sittplats med en förälder. Om barnet behöver en egen sittplats blir rabatten 25 %. 

Om ditt barn är mellan 2–11 år får de en egen sittplats och 25 % rabatt.

Bra att veta när du reser med barnSpara pengar och se mer med EuroBonus

Gå inte miste om poäng när du flyger med SAS, poäng som du kan tjäna genom gratis medlemskap i EuroBonus och som ger dig möjlighet att upptäcka ännu mer av världen. Du kan bland annat tjäna poäng när du köper flygbiljetter, hyr bil, bor på hotell. Använd sedan dina intjänade poäng till nya flygbiljetter, hyrbil och mycket mer. 

Läs mer och bli medlem i EuroBonus

Flyg med SAS och upplev fördelarna 

Oavsett vilken reseklass du väljer att flyga i finns det massor av fördelar när du flyger med SAS. Vi vet att din resa börjar innan du når din slutdestination och vi ser det som vår viktigaste uppgift att ge dig en god upplevelse från början till slut.

Mer om våra olika reseklasser

Prag flygplats – Václav Havel Airport Prague

Prag flygplats ligger omkring 17 km nordväst om Prags centrum och resan mellan flygplatsen och staden tar cirka 25 minuter med bil och upp till en timme med kollektivtrafik. Flygplatsen öppnade 1937 och år 2012 fick den sitt nya namn efter Tjeckiens första president efter Sammetsrevolutionen, Václav Havel.

Kontakt:

Letiště Praha, a. s.

K Letišti 6/1019, 160 08 Praha 6

Telefonnummer: +420 220 111 888

Epost: complaint@prg.aero

WebbplatsHitta billiga flygbiljetter till Aberdeen

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.Transport till och från Prag Flygplats

När du anländer till Prag flygplats finns det olika transportmöjligheter in till centrum av Prag. Från flygplatsen går det många olika bussar in till staden. Bussarna är mycket billiga att resa med, men om du anländer under högtrafik så bör du vara medveten om att bussarna oftast är fullsatta och att det därför kan vara svårt att få plats med ett stort bagage.

Det finns också olika taxibolag på flygplatsen eller möjlighet att hyra en bil. På bottenvåningen hittar du alla stora biluthyrningsfirmor. Om du vet i förväg att du vill hyra en bil, rekommenderar vi att du bokar den i god tid. På det sättet kan du vara säker på att den är klar när du anländer, och att biluthyrningskontoret har öppet, även om du skulle anlända utanför deras normala öppettider.

Boka hyrbil

Transport i Prag

Prag är en stad med ett välutvecklat kollektivtrafiknät som är under konstant utveckling. Här hittar du tunnelbana, spårvagn och buss som kan ta dig runt i staden och vidare till de omgivande områdena. Det är snabbt, enkelt och billigt att ta sig runt i hela staden. Det är naturligtvis också möjligt att ta taxi.

Om du vill uppleva Prag på ett helt annat sätt, men fortfarande ta dig snabbare fram än till fots, kan du överväga att hyra en cykel. Det finns många guidade cykelturer samt cykelturer som du själv kan ge dig ut på, både i och kring staden, där du kan uppleva mer av intressant historia och vacker natur. 
 

Upplev Prag

Prag är en gammal stad i konstant utveckling. Gå inte miste av de vackra utsiktspunkterna, de spektakulära art-deco-byggnaderna och det traditionella tjeckiska köket, som precis som det nordiska köket har utvecklat sig enormt under de senaste åren.

Ta en promenad uppe på Petřín-kullen, som är placerad centralt i staden, där du kan njuta av stillheten och den vackra utsikten. Kullen är 327 meter hög och från utsiktstornet kan du uppleva fin utsikt över Prags röda tak.  

Prag är en gammal stad fylld med historia vilket tydligt kan ses på de detaljrika utsmyckningarna som finns på många av byggnaderna. När du går runt i staden kan du inte undvika att bli påverkad av den vackra arkitekturen.  

Du kan dessutom äta gott och billigt i Prag. Upptäck de moderna kaffebarerna, de goda matställena med lokala rätter och det lokala ölet – det kommer du inte att ångra.

Boka en weekend till Prag

FAKTA PRAG

Valuta: Tjeckiska koruna

Tidsskillnad: Ingen

Landsnummer: +420

Språk: tjeckiska  
 

Tjeckiens Ambassad i Sverige: 

Villagatan 21

 114 32 Stockholm

Telefonnummer: 08-440 42 10

Epost: stockholm@embassy.mzv.cz

Webbplats 
 

Den svenska ambassaden i Prag: 

Úvoz 13

118 00 Praha 1-Hradčany

Tjeckien

Telefonnummer: +420 220 313 240

Epost: ambassaden.prag@gov.se

Webbplats

ÖVRIGT

Flyg till Tjeckien
Reseförsäkring

 

Fler SAS destinationer