Flyg till Tjeckien

Flyg med SAS till Tjeckiens vackra huvudstad Prag. Vandra genom de smala gränderna i Gamla stan, se det berömda astronomiska uret i det gamla Rådhuset och promenera över den gotiska Karlsbron, stadens äldsta bro. Visste du att Pragborgen är det största sammanhängande slottskomplexet i världen?

*Obligatoriska uppgifter
Ange en stad, flygplats eller ett land
Ange en stad, flygplats eller ett land

Ange en stad, flygplats eller ett land
Välj ett datum för utresa Välj ett datum för hemresa

Betala med:

SAS flyger till Tjeckien från/via Oslo, Köpenhamn eller Stockholm och erbjuder flyg till Prag.

Vi flyger från alla våra destinationer i Europa, USA (Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco och Washington DC), Kanada (Toronto) och Asien (Bangkok, Tokyo och Shanghai).

Flyg till Tjeckien – besök John Lennon-muren i Prag

När John Lennon mördades 1980 målade en okänd konstnär sångarens ansikte och en del sångtexter på en mur i Prag. Det var så John Lennon-muren började. I stadsdelen Mala Strana, nära den franska ambassaden, finns en lång mur täckt med graffiti, citat och dekorationer till John Lennons ära. Ny konst läggs kontinuerligt till på muren, så den förändras från den ena månaden till den andra.

Lennon-muren används också till att sprida politiska budskap. 2014 målades den till exempel helt vit som minne av sammetsrevolutionen. 2019 fylldes den med meddelanden om klimatförändringarna.

Det berömda tjeckiska ölet

Tjeckien är berömt för sitt öl, och du kan hitta många bryggerier i och runt Prag. Bara i Prag finns det mer än 30 bryggerier, både gamla och nya. Tjeckiens näst största öltillverkare är Staropramen. Deras bryggeri ligger i stadsdelen Smichov.

Om du vill se var det hela började, besök Břevnov-klostret. Där har det bryggts öl sedan 993, och det är det äldsta dokumenterade bryggeriet i Tjeckien.

Du kan också hitta många mikrobryggerier i Prag, så ta chansen att smaka det lokalbryggda ölet medan du är där.

Flyg till <em>Tjeckien</em>

SAS App kommer att vara din resekompis. Boka, uppdatera, uppgradera, checka in och spara ditt boardingkort i appen. Mer om SAS App

Upplev Prag med barnen. SAS erbjuder upp till 90 % barnrabatt för att göra det mer prisvärt att ta med barnen på resan till Tjeckien.

Vill du se världen? Med SAS och våra partner i Star Alliance kan du flyga till nästan alla länder i världen. Våra resmål

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt

EuroBonus ger dig mer av världen

Som medlem i vårt lojalitetsprogram EuroBonus tjänar du poäng på dina flygningar med oss och våra partnerflygbolag i Star Alliance.