sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Tjeckien

Flyg till Tjeckien

Flyg med SAS till Tjeckien

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Tjeckien är ett omtyckt resmål – dels på grund av sin vackra natur, och dels på grund av sina många kulturella möjligheter. De flesta känner till Prag, men Tjeckien förtjänar att bli närmare bekant – lär känna landet med SAS.

När du bokar din flygresa med SAS får du automatiskt öppet köp i 24 timmar, incheckning online 22 timmar före avgång och fritt val av sittplats.

 

Flyg till Tjeckien

Boka din flygresa till Tjeckien med SAS och få gratis kaffe eller te ombord tillsammans med dagens tidning via vår app. SAS flyger direkt från Stockholm till Prag med flera avgångar dagligen.

 

Upp till 90% rabatt för barn

Om du reser med barn under 2 år (utan egen sittplats) flyger de antingen gratis eller med 90% rabatt på flygdelen av biljetten beroende på resmålet. Rabatter gäller inte på skatter och avgifter. 

 

Prag: idylliska byggnader och ett shoppingmecka

Tjeckiens huvudstad, Prag, är en väl underhållen metropol med unika byggnader och områden från många olika epoker. Här hittar du det största universitetet i centrala Europa, färgglada hus på Gyllene gatan, Franz Kafkas hem samt den gamla judiska begravningsplatsen. Du får inte heller missa en tur över Prags populära bro, Karlsbron, som binder ihop Prags två delar. Prag är också ett fantastiskt ställe för shopping – du kan hitta allt ifrån kläder till kristall och smycken. Om du är intresserad av att handla second hand är området Zizkov värt ett besök, och om du föredrar stora affärer och butikskedjor är Wenceslas Square det rätta stället. Dessutom finns det många små och stora marknader som säljer allt möjligt till låga priser.

 

Upplev naturen i Tjeckien

Tjeckien har även fantastisk natur som erbjuder allt ifrån forsränning till fotvandring. Särskilt Bohemian Switzerland Natural Park rekommenderas för hela familjen. Nationalparken ligger i norra Tjeckien och kan skryta med vackra berg, klippor, dalar och kristallklara floder och åar. Här finns också den unika klippbron som lockar tusentals turister.

 

Utmärkta restauranger och storstadsliv i Olomouc

Olomouc är Tjeckiens sjätte största stad och den ligger inte särskilt långt från Prag. Olomouc är definitivt värd ett besök med alla sina vackra kyrkor och kloster som omedelbart får dig att känna det som om du är tillbaka i forna dagars Tjeckien. Det är en universitetsstad och därför en pulserande plats med surrande nattliv och många bra restauranger med priser långt under de svenska. Om du är i Prag rekommenderar vi verkligen att du tar vägen om Olomouc. Resan tar bara 35 minuter med buss.

 

Mer än 1100 resmål

Med SAS och våra partner kan du boka resor till mer än 1100 resmål.