ENKEL FRÅN
Irland

Flyg till Irland

Det frodiga och grönskande Irland inbjuder till en aktiv semester i den fantastiska naturen. Besök huvudstaden Dublin också, berömd för sin musikscen och sina barer. SAS flyger direkt från Stockholm till Irland (Dublin), och med flera avgångar dagligen är det stor chans att du hittar ett flyg som passar dina resplaner perfekt. 

 

BILA GENOM IRLAND

Det bästa sättet att få uppleva Irlands vackra och charmiga kultur är att köra runt med bil. Om du bilar får du ett smakprov på det äkta Irland som bjuder på unik natur och små mysiga byar med lokala pubar där det spelas traditionell irländsk folkmusik. Välj mellan att bo på ett lokalt Bed and Breakfast eller skäm bort dig själv med en vistelse på ett slottshotell omgivet av vild, irländsk natur. 

 

PÅ FOTVANDRING I IRLANDS VILDA NATUR

Den vackra och frodiga irländska naturen gör en aktiv semester med fotvandring till det självklara valet. Om du besöker Irlands sydvästra kust får du uppleva sandstränder, subtropiska vikar och steniga klippor. Den södra delen av Irland är mer bergig, men överstiger inte 1 000 meter på den högsta punkten. Runt de centrala slätterna finns det många sjöar och floder. 

 

ÖLPROVNING OCH MUSIK I DUBLIN

I Irlands huvudstad Dublin finner du ett rikt kulturliv med oändligt många musikställen, pubar och restauranger. Om du besöker Irland kommer du också att få ta till dig en kultur där öl bryggs i enorma kvantiteter. Om du är ölälskare är Guinness Storehouse i St. James Gate Brewery väl värt ett besök. Här kan du lära dig allt om ölframställning och därefter få provsmaka. 

Kom också ihåg att ta vägen om den vackra katedralen St. Patrick’s Cathedral, och att besöka Dublin Writers’ Museum, tillägnat stora litterära ikoner som James Joyce, George Bernard Shaw och William Butler Yeats. 

När det börjar närma sig kväll i Dublin måste du besöka något av stadens många konsertställen där lokala band spelar och drömmer om att bli nästa U2. 

 

IRLANDS GÄSTVÄNLIGA BEFOLKNING

Om du besöker Irland upptäcker du snabbt att befolkningen är gästvänliga och glada, varför det är ett måste att besöka en irländsk pub. Ett berömt irländskt talesätt lyder “En främling är en vän du inte har träffat ännu” och med det i åtanke finns det ingen anledning att hålla igen när det gäller att umgås med lokalbefolkningen. 

 

BESÖK DEN POPULÄRA STALAKTITGROTTAN

På Irland finns en av Europas finaste stalaktitgrottor, Doolin Cave. Om du besöker Irland och befinner dig i närheten av County Clare, är det en upplevelse att få se det karakteristiska naturfenomenet i verkligheten. 

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.