sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Kiruna

Flyg till Kiruna

Hitta billiga flygbiljetter till Kiruna

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris.
Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Dagliga flygavgångar till Kiruna

Vi flyger direkt från Stockholm till Kiruna flera gånger om dagen året om. Antalet avgångar varierar från dag till dag, och om du kan komma iväg på daglig basis har vi sannolikt en avgång som passar in i dina resplaner.

Kiruna Flygplats ligger cirka 9 km utanför Kiruna centrum och restiden mellan flygplatsen och staden är cirka 10 minuter.

Hitta den avgång som passar dig bäst

EuroBonus – tjäna poäng när du köper flygbiljetter

Som medlem i SAS EuroBonus har du möjlighet att tjäna poäng bland annat på näthandel, dagliga inköp och köp av flygbiljetter – poäng som du kan använda till din nästa resa för att finansiera din flygbiljett, hyrbil eller ditt hotell.

Du kan spara pengar till din drömresa enkelt genom att resa på andra resor. Kort sagt kan du uppleva mer av världen med EuroBonus. Dessutom är medlemskapet gratis.

Bli medlem i EuroBonus och upplev alla fördelar

SAS förenar Skandinavien 

Hos oss kan du hitta billiga flygbiljetter till Kiruna. På så sätt gör vi det enkelt för dig att uppleva en av Skandinaviens pärlor.

När du beställer flygbiljetter hos oss har du 24 timmars öppet köp. Därför kan du känna dig fri att boka biljetter när du hittar ett bra erbjudande i vår lågpriskalender. Om datumet ändå inte passar dina medresenärer, avbeställer ni bara bokningen och hittar ett nytt datum.  

Sök i vår lågpriskalender och boka biljetter

 

Få upp till 90 % rabatt på flygbiljetter till barn

Barn älskar äventyr och roliga upplevelser. SAS välkomnar våra yngsta resenärer ombord med rabatter på upp till 90 %. Rabatten gäller för barn under 2 år som inte har en egen sittplats, men istället sitter i knäet hos en vuxnen medresenär. Barn mellan 2 och 11 år får upp till 25 % rabatt på flygbiljetter.

Mer om barn och flygresor

Upplev fördelarna med att flyga i SAS Plus

Vi vet att din resa börjar redan innan du tar dig iväg. Därför har vi inkluderat ett antal fördelar i biljettpriset så att du kan luta dig tillbaka och njuta av resan från start.
 

När du flyger i SAS Plus ingår bland annat följande fördelar i biljettpriset:

  • 2 x 23 kg incheckat bagage
  • 1 x 8 kg handbagage 
  • Fast Track
  • SAS Lounge
  • Mat och dryck ombord
     

Mer om SAS Plus

 

Kiruna flygplats

Kiruna Flygplats är, med sitt läge långt norr om polarcirkeln, Sveriges nordligaste flygplats. De extrema väderförhållandena har gett anledning till att bland annat kyltesta Airbus- och Boeing flygplan. Flygplatsen invigdes 1960 och den är en viktig del av den nordliga stadens infrastruktur. Varje år passerar omkring 260 000 passagerare flygplatsen därifrån det finns flyg till sju olika destinationer.

Notera: Det finns ingen bankomat på Kiruna flygplats, så det är en bra idé att ta kontanter med hemifrån.
 

Kontakt: 

Kiruna Flygplats

Flygfältsvägen 11

981 28 Kiruna 

Sverige

Tfn.: +46 10 109 46 00

Webbplats

Transport till och från flygplatsen

Kiruna flygplats ligger bara cirka 9 km från Kiruna centrum och resan med buss eller bil tar cirka 10 minuter.

När du åker till och från Kiruna flygplats, kan du även ta flygbussen som drivs av Hörvalls Buss och som kör varje halvtimme från flygplatsen till centrala Kiruna. Busstidtabellen beror på flygavgångar och ankomster, och du kan betala resan med kontanter eller de flesta kreditkort direkt på bussen.

Du kan också ta en taxi från flygplatsen. Taxibilarna kan beställas via telefon eller på nätet.

När du anländer till Kiruna flygplats kan du hyra en bil via en av de tre biluthyrningsfirmor som finns på flygplatsen. Flygplatsen och staden har en god förbindelse, så de 9 km som du ska köra går snabbt.
 

Ta sig runt

Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier. Boka hyrbil

Kiruna centrum lämpar sig väl för att ta sig runt till fots. Om sommaren kommer även en cykel väl till pass. När du tar dig fram med något av de lugnare alternativen kan du passa på att njuta av vidderna som breder ut sig runt var och vartannat gathörn. När du ska till utkanterna av centrum kan det dock vara skönt att ta sig fram på större hjul. Lokaltrafiken i Kiruna sköts av Hörvalls Buss, 0980-81311.
 

Transport i och runt Kiruna

Eftersom Kiruna är en rätt liten stad med en areal på bara 16,5 km2 är behovet för stadsbussar inte särskilt stort. Många som reser till Kiruna vill ut och besöka de angränsande områden. Lyckligtvis finns det goda transportmöjligheter dit. 

Kiruna – svenska Lappland

Som en del av svenska Lappland erbjuder Kiruna många upplevelser både kulturellt och naturmässigt.

Den samiska kulturen är något helt särskilt. Den nomadiska folken, som lever av renskötsel, sprider tvärs över landsgränserna mellan Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Renarna föds upp primärt på grund av sitt kött och skinn, men också horn och mjölk används. I Kiruna har du möjlighet att besöka samer och se hur de lever.  

I Kiruna med omnejd väntar naturupplevelser på dig. Oavsett årstid erbjuder staden längst upp i norr spektakulära utsikter. Under sommaren är det möjligt att se midnattssol, medan vinterperioden erbjuder möjligheten att se norrsken. Beroende på årstid finns det goda möjligheter till att ge sig ut på en vandringstur, hundspannstur, åka skidor, rida på häst och mycket mer.

Planera en weekend till Kiruna nu

Reseförsäkring

SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring


Övrigt

Flyg till Sverige


Fler SAS destinationer