LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL RESA FRÅN
  Berlin

  Flyg till berlin

  SAS flyger Stockholm-Berlin flera gånger dagligen. Med en flygtid på mindre än två timmar till Berlins flygplats Tegel är det ett perfekt ställe för en långhelg eller minisemester.


  Berlin är idag en mycket modern stad som dock i väldigt hög grad är präglad av sin historia. Både den högkulturella perioden under 1920-talet, krigstiden under andra världskriget och tiden som delad stad som varade fram till Berlinmurens fall 1989, har satt djupa spår i stadens identitet. Om du vill insupa atmosfären från hur staden var före murens fall är Checkpoint Charlie värt ett besök. Checkpoint Charlie var nog den mest kända av gränsövergångarna mellan Öst- och Västberlin på den tiden då staden var delad.

  Området runt Alexanderplatz ger intryck av det tidigare Östberlin. Åk till exempel upp i det 368 m höga Fernsehturm och njut av utsikten över Berlin i det roterande caféet.

  Det bästa sättet att uppleva Berlin på är att strosa runt i staden. Staden är full av överraskningar och annorlunda inslag och det upplevs bäst till fots. Staden är dock för stor för att man ska kunna nå allt till fots. Utnyttja därför Berlins välfungerande tunnelbana som snabbt och lätt kan ta dig från den ena änden av staden till den andra. 
   

  UPP TILL 3 DAGLIGA AVGÅNGAR TILL TEGELS FLYGPLATS I BERLIN

  Vi flyger till flygplatsen Tegel i Berlin morgon, middag och kväll så att du alltid kan hitta ett flyg som passar dina resplaner.

  Välj bland upp till 5 dagliga avgångar till Tegel-flygplatsen som ligger endast 8 km från Berlins centrum.

  Hitta avgång
   

  BILLIGA FLYGBILJETTER TILL BERLIN – BOKA I GOD TID OCH SPAR PENGAR

  Det är lätt att resa billigt till den tyska huvudstaden med oss. Allt du behöver göra är att beställa dina biljetter i god tid – då har du större chans att lägga vantarna på flygbiljetterna till de bästa priserna. Kom ihåg att du alltid har öppet köp i 24 timmar när du beställer biljetter hos oss. Det innebär att du lugnt kan slå till om du hittar ett bra pris i vårt bokningssystem. Boka direkt och fråga sedan efteråt vad din älskling, äkta hälft eller vänner säger om datum och avgångstid.

  Till lågpriskalendern

   

  FLYG DIREKT STOCKHOLM–BERLIN MED SAS  

  Berlin är en häftig storstad med massor av atmosfär, och med SAS kan du flyga direkt Stockholm-Berlin. Med en flygresa på mindre än två timmar kan du snabbt stå i Berlins centrum.

  Den korta flygtiden gör Berlin till ett perfekt resmål för en minisemester eller en weekendresa. Boka dina flygbiljetter till Berlin på sas.se och din resa kan börja så snart du önskar.

  Hitta avgång

   

  INGÅR ALLTID I DIN FLYGBILJETT MED SAS GO: 23 KG BAGAGE, VAL AV SITTPLATS OCH MYCKET MER

  Du har bara hunnit sätta dig på din plats så är vi framme i Berlin. Det tar nämligen mindre än två timmar att flyga till Berlin från Stockholm. Under tiden hinner du att dricka en kopp kaffe eller te som vi serverar ombord, eller kan du bläddra i dagens tidning som du kan ladda ned i SAS App ända upp till 22 timmar före avgång – alltihop utan extra kostnad, naturligtvis. 

  Faktiskt är det mesta inkluderat i din flygbiljett när du flyger med oss till Berlin:

  • 23 kg bagage ingår i SAS Go 

  • Val av sittplats 22 h innan avgång

  Incheckning online

  • Ladda ned dagens tidning i SAS App

  • Upp till 90% barnrabatt

  Hitta avgång och pris meddetsamma här på sidan eller ladda ner vår App – då kan du alltid enkelt hitta ditt flyg till Berlin direkt på mobilen.

  Mer om våra reseklasser

   

  UPP TILL 90% RABATT PÅ BARNBILJETTER

  Barn under två år (0–23 månader) som delar sittplats med en förälder (ingen egen sittplats) reser gratis eller med 90% rabatt på flygbiljettens pris. Du kan även boka en sittplats till barnet och då blir rabatten 25%.

  Barn 2–11 år (som ännu inte har fyllt 12 år) har sin egen sittplats ombord. I Europa samt på våra låndistanslinjer är rabatten för det mesta 25%.

  Mer om att resa med barn

   

  BRA ERBJUDANDEN OCH RABATTER MED EUROBONUS

  Bli medlem i EuroBonus (det är gratis!) och tjäna poäng varje gång du flyger med oss. Dessutom får du en mängd förmåner – bl.a. exklusiva medlemserbjudanden via e-post och sms-tjänster med praktisk information om din flygresa.

  Dina poäng kan du använda på allt från flygresor till varor ombord och shopping online. 

  Tjäna poäng på din resa till Berlin – bli medlem i Eurobonus gratis

   

  BERLINS FLYGPLATS (TEGEL)

  Flyg till Berlin med SAS och landa på Berlins centrala huvudflygplats Tegel (TXL) som ligger endast 8 km från Berlins centrum.

  Tegels flygplats är en av Tysklands mest trafikerade och bjuder på många moderna faciliteter, restauranger/caféer och taxfreebutiker. Tegels flygplats kan dessutom erbjuda snabbt och billigt internet via trådlöst WLAN som finns på hela flygplatsen.

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN TEGELS FLYGPLATS

  Flygplatsen har bra transportförbindelser till Berlins centrum så att det går snabbt och lätt att ta sig från flygplatsen till centrum med antingen buss, tåg eller taxi.

  Bussen TXL Express avgår från flygplatsen mot centrum varje kvart.

  Taxi från Tegels flygplats till centrum av Berlin finns precis utanför flygplatsens terminal 1. Kom ihåg kontanter om du ska åka taxi i Berlin. Det går inte att betala med kort hos Berlins taxibilar.

   

  BILUTHYRNING PÅ BERLINS FLYGPLATS TEGEL

  Det är enkelt och bekvämt att hyra bil på Berlins flygplats Tegel hos någon av de biluthyrningsfirmor som finns på flygplatsen. Beställ bilen i förväg antingen över internet eller per telefon. 

  Avis tel. +49 30 6091 5710 

  Budget tel. +49 30 6091 5710 

  Europcar tel. +49 30 6349 160 

  Hertz/ADAC tel. +49 30 6091 5730 

  National car rental/Alamo tel. +49 1805 002738 

  SIXT +49 1805 25252

   

  Kontakt

  Flughafen Tegel (TXL)

  13405 Berlin Germany 

  Telefon: +49 1805 000186 

  Webbplats: http://www.berlin-airport.de/

   

  Hitta billiga flygbiljetter till Berlin

  Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.


  TRANSPORT I BERLIN 

  Det är enkelt att ta sig fram i Berlin eftersom kollektivtrafiken omfattar hela staden och förbinder de yttre förstäderna med centrum. Kollektivtrafiken i Berlin är indelad i tre zoner – A, B och C.

  Berlins tunnelbana (U-Bahn) går över hela Berlins centrum med totalt 170 stationer och 9 linjer. Biljetter kan köpas på alla stationer, i automater eller på biljettkontor.

  Det finns olika biljettyper och därmed varierar även priserna. Sent på nätterna går det tåg och tunnelbana i Berlins centrum. Läs mer om de olika biljettyperna.

  Spårvagn är ett snabbt och bekvämt sätt att ta sig fram i staden på. Den kör på gatorna och har 28 linjer på dagarna och 5 på nätterna. S-Bahn är ett tåg som påminner om S-tåg i Köpenhamn.

  Det finns 16 linjer och de går var 10:e minut. Du kan använda samma biljetter på alla transportmedel om de bara har stämplats i början av resan.

   

  TURISTKORT

  Det finns två slags turistkort i Berlin. Båda två ger tillgång till kollektivtrafiken och en lång rad rabatter i Berlins centrum.

  Berlin WelcomeCard
   ger dig möjlighet att utnyttja kollektivtrafiken i upp till 72 timmar efter att det har stämplats, och 50 % rabatt på 130 turistattraktioner och kulturella upplevelser.

  CityTourCard
   heter ett annat turistkort och här kan du också utnyttja kollektivtrafiken i upp till 72 timmar efter att kortet har stämplats, och du får även 50 % rabatt på en rad utvalda sevärdheter i Berlin.


  BLI MEDLEM I EUROBONUS

  - Kostnadsfritt medlemskap
  - Tjäna poäng på allt från flygresor till kläder
  - Använd intjänade poäng till nya flygresor


  Fakta Berlin

  Valuta: euro 

  Tidsskillnad: ingen

  Språk: tyska

  Sveriges Ambassad: Kongelig Dansk Ambassade, Rauchstraße 1, D-10787 Berlin

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy