LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL RESA FRÅN

  Flyg till Berlin

  SAS flyger Stockholm-Berlin flera gånger dagligen. Med en flygtid på mindre än två timmar till Berlins flygplats Tegel är det ett perfekt ställe för en långhelg eller minisemester.

   

  UPP TILL 3 DAGLIGA AVGÅNGAR TILL TEGELS FLYGPLATS I BERLIN

  Vi flyger till flygplatsen Tegel (TXL) i Berlin morgon, middag och kväll så att du alltid kan hitta ett flyg som passar dina resplaner.

  Välj bland upp till 5 dagliga avgångar till Tegel-flygplatsen (TXL) som ligger endast 8 km från Berlins centrum.

  Hitta avgång

   

  BILLIGA FLYGBILJETTER TILL BERLIN – BOKA I GOD TID OCH SPAR PENGAR

  Det är lätt att resa billigt till den tyska huvudstaden med oss. Allt du behöver göra är att beställa dina biljetter i god tid – då kan du lägga vantarna på flygbiljetterna till de bästa priserna. Kom ihåg att du alltid har öppet köp i 24 timmar när du beställer biljetter hos oss. Det innebär att du lugnt kan slå till om du hittar ett bra pris i vårt bokningssystem. Bara boka och fråga sedan vad din älskling, äkta hälft eller vänner säger om datum, avgångstid och pris.

  Se lågpriskalender

   

  FLYG DIREKT STOCKHOLM-BERLIN MED SAS  

  Berlin är en häftig storstad med massor av atmosfär, och med SAS kan du flyga direkt Stockholm-Berlin. Med en flygresa på mindre än två timmar kan du snabbt stå i Berlins centrum. 

  Den korta flygtiden gör Berlin till ett perfekt resmål för en minisemester eller en weekendresa. Boka dina flygbiljetter till Berlin på sas.se och din resa kan börja så snart du önskar.

  Hitta avgång

   

  INGÅR ALLTID I DIN FLYGBILJETT MED SAS GO: 23 KG BAGAGE, VAL AV SITTPLATS OCH MYCKET MER

  Du har bara hunnit sätta dig på din plats så är vi framme i Berlin. Det tar nämligen mindre än två timmar att flyga till Berlin från Stockholm. Under tiden hinner du att dricka en kopp kaffe eller te som vi serverar ombord, eller kan du bläddra i dagens tidning som du kan ladda ned i SAS-appen ända upp till 22 timmar före avgång – alltihop utan extra kostnad, naturligtvis. 

  Faktiskt är allt inkluderat i din flygbiljett när du flyger med oss till Berlin. Vi har tänkt på allt både före, under och efter din resa:

  • 23 kg bagage ingår på SAS Go (1 st. bagage)

  • Val av sittplats när du checkar in

  Incheckning online

  • Ladda ned dagens tidning i appen

  • Upp till 90 % barnrabatt

  Hitta avgång och pris meddetsamma här på sas.se eller hämta vår app – då kan du alltid enkelt hitta ditt flyg till Berlin direkt på mobilen.

  Läs mer om SAS Go

   

  UPP TILL 100 % RABATT PÅ BARNBILJETTER

  Barn under två år (0–23 månader) som delar sittplats med en förälder (ingen egen sittplats) reser gratis eller med 90 % rabatt på flygbiljettens pris. 

  Du kan även boka en sittplats till barnet och då blir rabatten 25 %.

  Barn 2–11 år (som ännu inte har fyllt 12 år) har sin egen sittplats ombord. I Europa samt på våra interkontinentala rutter är rabatten för det mesta 25 % (på vissa specialpriser till/från USA lämnas ingen barnrabatt)

  Läs mer om att resa med barn

   

  BRA ERBJUDANDEN OCH RABATTER MED EUROBONUS

  Bli medlem i EuroBonus (det är gratis!) och tjäna poäng varje gång du flyger med oss. Dessutom får du en mängd förmåner – bl.a. exklusiva medlemserbjudanden via e-post och sms-tjänster med praktisk information under din flygresa.

  Dina poäng kan du använda på allt från flygresor till varor ombord och shopping online. 

  Tjäna poäng på din resa till Berlin - Bli medlem i Eurobonus gratis

   

  BERLINS FLYGPLATS (TEGEL)

  Flyg till Berlin med SAS och landa på Berlins centrala huvudflygplats Tegel (TXL) som ligger endast 8 km från Berlins centrum. 

  Tegels flygplats är en av Tysklands mest trafikerade och bjuder på många moderna faciliteter, restauranger/caféer och taxfreebutiker.  

  Tegels flygplats kan dessutom erbjuda snabbt och billigt internet via trådlöst WLAN som finns på hela flygplatsen.

   

  TRANSPORT TILL OCH FRÅN TEGELS FLYGPLATS

  Flygplatsen har bra transportförbindelser till Berlins centrum så att det går snabbt och lätt att ta sig från flygplatsen till centrum med antingen buss, tåg eller taxi. 

  Bussen TXL Express avgår från flygplatsen mot centrum varje kvart och kostar ca 2,30 euro. 

  En taxi från Tegels flygplats till centrum av Berlin kostar ca 20 euro och finns precis utanför flygplatsens terminal 1. 

  Det går även att hyra bil direkt på Tegels flygplats. Kom ihåg kontanter om du ska åka taxi i Berlin. Det går inte att betala med kort hos Berlins taxibilar.

   

  BILUTHYRNING PÅ BERLINS FLYGPLATS TEGEL

  Det är enkelt och bekvämt att hyra bil på Berlins flygplats Tegel hos någon av de biluthyrningsfirmor som finns på flygplatsen. 

  Beställ bilen i förväg antingen över internet eller per telefon. 

  Avis tel. +49 30 6091 5710 

  Budget tel. +49 30 6091 5710 

  Europcar tel. +49 30 6349 160 

  Hertz/ADAC tel. +49 30 6091 5730 

  National car rental/Alamo tel. +49 1805 002738 

  SIXT +49 1805 25252

   

  Kontakt

  Flughafen Tegel (TXL)

  13405 Berlin Germany 

  Telefon: +49 1805 000186 

  Webbplats: http://www.berlin-airport.de/

   

  TRANSPORT I BERLIN 

  Det är enkelt att ta sig fram i Berlin eftersom kollektivtrafiken omfattar hela staden och förbinder de yttre förstäderna med centrum. Kollektivtrafiken i Berlin är indelad i tre zoner – A, B och C.

  Berlins tunnelbana (U-Bahn) går över hela Berlins centrum med totalt 170 stationer och 9 linjer. Biljetter kan köpas på alla stationer, i automater eller på biljettkontor. 

  Det finns olika biljettyper och därmed varierar även priserna. Sent på nätterna går det tåg och tunnelbana i Berlins centrum. Läs mer om de olika biljettyperna.

  Spårvagn är ett snabbt och bekvämt sätt att ta sig fram i staden på. Den kör på gatorna och har 28 linjer på dagarna och 5 på nätterna. S-Bahn är ett tåg som påminner om S-tåg i Köpenhamn. 

  Det finns 16 linjer och de går var 10:e minut. Du kan använda samma biljetter på alla transportmedel om de bara har stämplats i början av resan.

   

  TURISTKORT

  Det finns två slags turistkort i Berlin. Båda två ger tillgång till kollektivtrafiken och en lång rad rabatter i Berlins centrum.

  Berlin WelcomeCard ger dig möjlighet att utnyttja kollektivtrafiken i upp till 72 timmar efter att det har stämplats, och 50 % rabatt på 130 turistattraktioner och kulturella upplevelser.

  CityTourCard heter ett annat turistkort och här kan du också utnyttja kollektivtrafiken i upp till 72 timmar efter att kortet har stämplats, och du får även 50 % rabatt på en rad utvalda sevärdheter i Berlin.

   

  BERLIN – DEN DELADE STADEN 

  Det bästa sättet att uppleva Berlin på är helt enkelt att strosa runt i staden. Staden är full av överraskningar och annorlunda inslag och det upplevs bäst till fots. 

  Staden är dock för stor för att man ska kunna nå allt till fots. Utnyttja därför Berlins välfungerande tunnelbana som snabbt och lätt kan ta dig från den ena änden av staden till den andra. 

  Området runt Alexanderplatz ger intryck av det tidigare Östberlin. Åk till exempel upp i det 368 m höga Fernsehturm och njut av utsikten över Berlin i det roterande caféet.

  Om du vill insupa atmosfären från hur staden var före murens fall är Checkpoint Charlie värt ett besök. Checkpoint Charlie var nog den mest kända av gränsövergångarna mellan Öst- och Västberlin på den tiden då staden var delad. 

  Idag har det, vid den gamla Checkpoint Charlie på Friedrichstrasse, uppförts ett museum över Berlins tid som delad stad.

   

  STADEN MED PERSONLIGHET 

  Efter att det gamla Östberlin har renoverats och återuppbyggts efter kriget finns det nu flera stadsdelar med stor personlighet. 

  Prezlauer Berg, är den trivsamma, gröna konstnärsstadsdelen där nästan alla gator är alléer och där byggnaderna är målade i vackra färger. Här är det Kastanienallee och Schönhauser Allee som binder ihop alltsammans. 

  Mitte är den hippa stadsdelen med sushibarer och modebutiker. Här ligger även Oranienburger Straße med den vackra Neue synagoga. 

  Stadsdelen Kreuzberg (som ligger i det gamla Västberlin) sprudlar av liv och här finns många restauranger och barer. Slutligen finns Friedrichshain som på sitt eget charmiga sätt påminner om det tidigare DDR.

   

  STORSTADSLIV

  Berlin har kallats “fattig men sexig”, och är en tvättäkta storstad med allt som hör till. 

  På Deutsche Oper eller Staatsoper kan de största operorna avnjutas och när det gäller elektronisk musik är Berlins klubbscen en av världens bästa. 

  Staden är ofrånkomligen förknippad med musik, och artister som Lou Reed och David Bowie har haft nära anknytning till Berlin. 

  Stadens status som kulturell storstad framhävs också av stora evenemang som Love Parade och Berlin Marathon.

   

  BERLINS HISTORIA 

  Berlin har en lång historia och de senaste 80 åren är nog de mest kända. Efter andra världskriget delades staden upp i zoner, och 1948 blockerades Västberlin så att en luftbro under en period var den enda möjligheten att försörja stadsdelen. 

  Brandenburger Tor är en av Berlins gamla stadsportar men den har även historiskt varit symbolen för en delad stad då Berlinmuren gick tätt förbi. 

  När muren fanns var Checkpoint Charlie det enda stället där utvalda kunde passera mellan Öst- och Västberlin i bil. Berlinmurens fall 1989 markerade början på en ny era.

  Berlins historia är mycket mer än muren: exempelvis står, mitt i Tiergarten, Siegessäule som symbol för slaget om Schleswig-Holstein 1864. 

  Ett annat historiskt område är Museumsinsel, som ligger mitt i floden Spree, och som under århundraden har varit hemvist för domkyrkan Berliner Dom, och för konst och kultur i allmänhet.

   

  SEVÄRDHETER I BERLIN

  En av de mest synliga sevärdheterna i Berlin är det 368 meter höga Fernsehturm mitt på Alexanderplatz. Från utsiktsplattformen i tornet kan man betrakta hela Berlin. 

  Under jorden är Berlins U-bahn en attraktion i sig – som en av världens mest punktliga och överskådliga tunnelbanor. 

  På Potsdamer Platz glittrar nya skyskrapor ikapp med glaskupolen på riksdagen (som i verkligheten heter Bundestag) som ligger i början av den världsberömda avenyn, Unter den Linden.  Mitt emellan ligger Förintelsemonumentet som består av flera tusen betongpelare i olika höjder. 

  Berlin bjuder på konst i alla skiftningar och är särskilt känt för fascinerande gatukonst i form av skulpturer, väggmålningar och installationer.

   

  BERLINMUREN

  Berlin är idag en av Europas mest dynamiska och intressanta städer. Staden sprudlar av liv och utvecklas hela tiden i form av ny arkitektur och nya kvarter. 

  Staden har dock en dyster historia som inte låter sig förnekas, och det är bara 20 år sedan muren som delade staden föll. 

  Efter andra världskriget delades Tyskland upp i fyra zoner: den amerikanska, den brittiska, den franska och den sovjetiska zonen. 

  1949 delades landet i två skilda nationer: BRD (Förbundsrepubliken Tyskland) i de västra zonerna och DDR (Tyska demokratiska republiken) i den sovjetiska zonen. 

  Samarbetet mellan Öst- och Västtyskland kollapsade på grund av de stora ideologiska skillnaderna mellan de västliga allierade och Sovjetunionen, och det ledde 1961 till uppförandet av “Järnridån”.  

  Den hårt bevakade gränsen mellan Öst- och Västtyskland, som även gick genom Berlin, blev den tydligaste symbolen för det delade landet. 

  Muren stod kvar fram till den 9 november 1989, och Tyskland blev officiellt återförenat den 3 oktober 1990.

  Besök Berlin och upplev en viktig del av världshistorien – beställ din biljett till Berlin online idag på sas.se

   

  BESÖK RESTEN AV BERLINMUREN

  Trots Berlins brokiga historia som en delad stad är det idag en modern och välmående stad. Man kan dock fortfarande se spåren efter Berlinmuren – besök till exempel East Side Gallery öster om den inre stadskärnan. 

  Här har en lång del av den ursprungliga muren bevarats och dekorerats med graffiti. Det finns även mindre delar av muren bevarade runt omkring i staden bland annat på Potsdamer Platz.

   

  BRANDENBURGER TOR

  Brandenburger Tor är en av Berlins tre bevarade stadsportar. Den första Brandenburger Tor uppfördes 1731 men fick först i slutet av 1700-talet sin nuvarande nyklassicistiska stil. 

  Brandenburger Tor skulle ursprungligen ha hetat “Fredsporten”, men freden varade inte länge och när Napoleon intog Berlin 1806 tog han statyn som stod överst på Brandenburger Tor med sig till Paris som krigsbyte. 

  Under det kalla kriget när Berlin var delat av Berlinmuren stod Brandenburger Tor mycket nära muren och den har idag i synnerhet blivit en symbol för den delade staden.

   

  SHOPPING I BERLIN

  Berlin erbjuder mängder av möjligheter till shopping – här kan man hitta både internationella, exklusiva märken och små, lovande Berlin-baserade designer. 

  Berlin är en metropol som sjuder av alternativ livsstil och detta avspeglas tydligt i berlinsk design som ofta är annorlunda, lustig och mycket charmig. 

  Berlin har inte ett särskilt shoppingdistrikt utan är liksom många andra storstäder uppdelad i kvarter med olika särprägel.

   

  KURFÜRSTENDAMM

  Området runt Kurfürstendamm (i folkmun kallat Ku’damm) ligger i det gamla Västberlin och var fram till 1989 en symbol för allt som hade med väst att göra. 

  Idag är området relativt kommersiellt med neonskyltar, McDonalds och Starbucks utspritt över området, men det är också på Ku’damm man kan hitta stora internationella märken och varuhuset KaDeWe, som bjuder på ett stort sortiment inom kläder och parfym.

   

  MITTE

  I området Mitte, inte långt från Alexanderplatz, kan man hitta en mängd spännande butiker. 

  Här finns både äkta tysk och berlinsk design som underklädesmärket Schiesser, som efterhand har uppnått kultstatus, och det berlinska märket Lala Berlin, som gör designerkläder för kvinnor. 

  I Mitte ligger också varuhuset Departmentstore Quartier 206, som handlar med exklusiva tyska och internationella märken som Jimmy Choo och Marc Jacobs. 

  I Mitte hittar man också en mängd gallerier som visar experimenterande samtida konst. KW (Kunst Werke) Institute for Contemporary Art ligger i en gammal fabriksbyggnad och bjuder på fem våningar fyllda av skiftande utställningar med samtida konst av både tyska och internationella konstnärer.

   

  KREUZBERG OCH PRENZLAUER BERG

  Kreuzberg och Prenzlauer Berg är Berlins mest alternativa kvarter. Det är här man kan hitta second hand-butiker med kläder från DDR-tiden, roliga vintage-klänningar och annorlunda smyckesbutiker. 

  Utforska området och ta eventuellt en paus på det trivsamma och gröna torget, Helmholtzplatz.

   

  KONST OCH KULTUR I BERLIN

  Berlin är på många vis en stad som andas kultur och historia. 

  På 1920-talet var Berlin ett av Europas kulturcentrum där de konstnärliga miljöerna för litteratur, film, teater, konst och arkitektur, musik, filosofi och psykologi blomstrade. 

  Många konstnärer verkade under den här perioden i Berlin och påverkade staden och resten av Europa med banbrytande modernistisk konst och tankesätt.

  Berlin är idag en mycket modern stad som dock i väldigt hög grad är präglad av sin historia. Både den högkulturella perioden under 1920-talet, krigstiden under andra världskriget och tiden som delad stad som varade fram till Berlinmurens fall 1989, har satt djupa spår i stadens identitet. 

  Överallt i staden finns erinringar av andra världskriget och det efterföljande kalla kriget.

  Påminnelser om Berlins tid som europeisk högborg för kultur döljer sig också runt omkring i stadskärnan, men man måste leta mer för att hitta dem. 

  Alexanderplatz i Östberlin var tillsammans med Kurfürstendamm i väst under 1920-talet stadens centrum – platserna sjöd av liv med kabaréer, revyer, biografer och frikostigt utspridda krogar.

  Idag är Alexanderplatz hem för Europas tredje högsta torn - Fernsehturm, som bjuder på en fantastisk utsikt över staden, och Kurfürstendamm är stadens mest kända shoppinggata.

  Utforska området och ta eventuellt en paus på det trivsamma och gröna torget, Helmholtzplatz.

   

  KONST OCH KULTUR I BERLIN

  Berlin är på många vis en stad som andas kultur och historia. 

  På 1920-talet var Berlin ett av Europas kulturcentrum där de konstnärliga miljöerna för litteratur, film, teater, konst och arkitektur, musik, filosofi och psykologi blomstrade. 

  Många konstnärer verkade under den här perioden i Berlin och påverkade staden och resten av Europa med banbrytande modernistisk konst och tankesätt.

  Berlin är idag en mycket modern stad som dock i väldigt hög grad är präglad av sin historia. Både den högkulturella perioden under 1920-talet, krigstiden under andra världskriget och tiden som delad stad som varade fram till Berlinmurens fall 1989, har satt djupa spår i stadens identitet. 

  Överallt i staden finns erinringar av andra världskriget och det efterföljande kalla kriget.

  Påminnelser om Berlins tid som europeisk högborg för kultur döljer sig också runt omkring i stadskärnan, men man måste leta mer för att hitta dem. 

  Alexanderplatz i Östberlin var tillsammans med Kurfürstendamm i väst under 1920-talet stadens centrum – platserna sjöd av liv med kabaréer, revyer, biografer och frikostigt utspridda krogar.

  Idag är Alexanderplatz hem för Europas tredje högsta torn - Fernsehturm, som bjuder på en fantastisk utsikt över staden, och Kurfürstendamm är stadens mest kända shoppinggata. 

   

  ÅRSTIDERNA I BERLIN

  Berlin är en storstad full av spännande evenemang året runt, och här beskriver vi ett urval av sommarens, höstens, vinterns och vårens bästa upplevelser i Berlin.

   

  VÅR I BERLIN 

  Karneval i stadsdelen Kreuzberg

  Vid pingst varje år förvandlas gatorna i Kreuzberg av den färgglada och populära “Karneval der Kulturen” som är ett firande av Berlins etniska och kulturella mångfald. 

  Karnevalen är en publikmagnet, och de livliga paraderna och alla musiker skapar en mycket speciell stämning på Berlins gator.

  Teaterträff i särklass

  Teaterintresserade strömmar till Berlin i maj när “Theatertreffen” går av stapeln. 

  Festivalen kännetecknas av att en jury handplockar 10 av de mest innovativa och kontroversiella teaterpjäserna från teatrar i Tyskland, Österrike och Schweiz – och de bästa av dem spelas sedan på teaterfestivalen på Berlins gator.

  Fotboll: Traditionsrik fotbollscup på Olympiastadion

  När finalen av tyska fotbollscupen spelas går Berlin i fotbollens tecken. Mer än 60 000 fotbollsfans är närvarande under finalen som har spelats på Olympiastadion sedan 1985.

  Om du är ett fotbollsfan är det en upplevelse i sig att se staden och alla fans som utgör stadsbilden i slutet av april/början av maj när finalmatchen spelas.

   

  SOMMAR I BERLIN

  Besök Berlins museer på natten

  Två gånger om året – sista augusti och sista januari – håller ca 100 av Berlins museer öppet på natten. 

  Museerna sjuder av liv långt in på kvällen och museer, arkiv och utställningshallar gör kvällen extra speciell genom att arrangera en mängd konserter, uppläsningar, föredrag och föreställningar för de besökande. 

  Evenemangen heter “Lange Nacht der Museen” och när du har köpt en biljett kan du åka gratis med kollektivtrafiken.

  Yoga-festival

  I juni kan du bli en del av “Yoga-Festival Berlin” där du kan delta i träningssessioner i olika yogaformer. 

  Yogalärarna kommer från hela världen och festivalen äger rum i Shanti-Park. Utöver yoga finns det även musik, en marknad och speciella arrangemang för barn.

   

  HÖST I BERLIN

  Erkänd mässa för modern konst

  Sedan 1996 har “Art Forum Berlin” samlat galleriägare och konstnärer till denna ambitiösa mässa för modern konst. 

  Evenemanget lockar många av Europas ledande gallerier och tusentals konstintresserade, och den hålls i slutet av oktober/början av november. 

  Är du intresserad av mer sammanfaller mässan med “Berliner Liste” och “Preview Berlin” som fokuserar på nyare gallerier och konstnärer. 

  Berlin Marathon

  I slutet av september hålls “Berlin Marathon”. Maratonloppet är ett av världens största och det är uppdelat på två dagar för att ta hänsyn till de olika deltagarna: löpare, rullstolsbundna och folk på rullskridskor. 

  Om du inte är intresserad av ett helt maraton kan du prova krafterna i “Berlin Half-Marathon” i början av april, eller kasta dig ut i 10 km trav upp och ned längs Ku’damm på “City Night” i augusti.

   

  VINTER I BERLIN

  Julmarknader i Berlin

  Julmarknaderna i Berlin har efterhand blivit en eftertraktad turistattraktion som varje år lockar tusentals besökare. 

  En av de största ligger vid kyrkan Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, där du kan köpa julpynt och njuta av glögg och honungskakor. 

  Julstämningen är i särklass och de första marknaderna öppnar i slutet av november.

  Berlinale – den internationella filmfestivalen

  I februari delas de attraktiva Guldbjörnen-statyetterna ut till årets bästa film på filmfestivalen “Berlinale”. Festivalen kallas även “Berlin International Film Festival” och den är en av världens största filmfestivaler med mer än 300 filmer från alla fem kontinenterna. 

  Festivalen är centrerad vid biografen på Potsdamer Platz och bjuder på en mängd internationella stjärnor på röda mattan.

   

  JULMARKNADER I BERLIN

  Det är i Berlin det händer när det handlar om julmarknader. Staden har nämligen några av Europas bästa i sitt slag och här får du vår guide till hur du hittar äkta julstämning i Berlin. 

  Två av Europas bästa julmarknader ligger mindre än två timmar från Sverige. Du hittar dem vid Kaiser Wilhelm-kyrkan och slottet Charlottenburg. 

  De ligger båda centralt i staden och vill man verkligen komma i julstämning är de två marknaderna definitivt värda ett besök.

   

  4 MILJONER BESÖKARE VARJE ÅR KAN INTE HA FEL

  Doften av glögg, glaserade äpplen och brända mandlar välkomnar dig när du anländer till den traditionsrika julmarknaden vid Kaiser-Wilhelm-kyrkan.

  I de många bodarna hittar du allt från juldekorationer, julpynt och leksaker till all världens roliga prydnader och grannlåt. 

  Marknaden består av mer än 170 bodar så kom ihåg att ta god tid på dig för att uppleva den mysiga julstämningen bland ljusgirlanger och alla besökare. 

  Kaiser-Wilhelm-kyrkan ligger vid Kurfürstendamm och den är ett av Berlins mest berömda kännetecken. Kyrkan bombades under andra världskriget och den 63 meter höga tornruinen är i dag inbyggd i en modern kyrka som utgör en uppseendeväckande kontrast till den historiska ruinen.

   

  STÄMNINGSFULL JULKULISS – CHARLOTTENBURG ÄR UPPLYST I FÄRGER UNDER MARKNADSDAGARNA

  Vid slottet Charlottenburg lockar alla bodarna även med läckra godsaker, brukskonst och julklappstips i långa banor. 

  När mörkret sänker sig kan du på allvar uppleva den stämningsfulla belysningen på slottet som är insvept i vackra färger som sakta byter nyans. 

  Så du kan lugnt ta din älskling under armen och njuta av en romantisk eftermiddag.

   

  OM BERLIN

  Invånare: 3,5 miljoner

  Religion: 35 % katoliker, 35 % protestanter

  Valuta: euro 

  Tidsskillnad: ingen

  Landsnummer: +49

  Språk: tyska

  Sveriges ambassad: Kongelig Dansk Ambassade, Rauchstraße 1, D-10787 Berlin

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy