LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Guide

  Guide

  Milano har tagit steget från att vara en mindre industristad till att bli Italiens och kanske världens modehuvudstad. Tack vare sin industriella historia har Milano vuxit till att bli Italiens kommersiella och finansiella center samt hem till några av landets viktigaste byggnader och museum.

  Att se och göra i Milano

  Kyrkorna, operahuset och fotbollsstadion är samtliga viktiga landmärken i Milano. I Milano står de vackra och klassiska romerska byggnaderna sida vid sida med modern arkitektur. Il Duomo-katedralen byggdes för över 400 år sedan och har nyligen blivit återställd efter en omfattande renoveringen. Från taket av kyrkan finner du en imponerande utsikt över staden. I en annan av stadens kyrkor; Santa Maria delle Grazie, återfinns en av världens mest berömda målningar; Nattvarden av Leonardo Da Vinci.

  Ett annat av Milanos mer kända landmärken är den berömda operan "La Scala". Italien är operans hemland och La Scala har ett stort nationell och kulturellt symboliskt värde. Här har stora kompositörer som Mozart och Verdi haft premiärer.

  San Siro-stadion är också den en stor stolthet bland det Italienska folket. Här spelas regelbundet ett derby mellan två av landets bästa klubbar; AC Milan och Inter. San Siro är en av Europas största fotbollsarenor och kan rymma upp till 70 000 förväntansfulla fotbollsfans.

  Ta sig från flygplatsen

  SAS flyger dagligen till flygplatserna Linate och Malpensa i Milano. Linate ligger endast 7 km från city och är därför väldigt lättillgängligt med buss. Malpensa ligger lite drygt 5 mil från city. Härifrån tar antingen tåg, buss, taxi eller hyrbil.

  Ta sig runt i Milano

  Då Milano är relativt stort så är tunnelbanan är ett säkert kort när det kommer till att ta sig fram.

  Shopping i Milano

  Milano är utan tvekan staden man talar om när det kommer till mode och design i Italien. Här hittar du många huvudsäten för världskända modehus, som bland andra Gucci, Versace, Dolce & Gabbana, Prada och Giorgio Armani.

  Just Giorgio Armani betraktas ofta som en symbol för italiensk design och hans skapelser är ofta favoriter bland diverse Hollywoodstjärnor. I Milano öppnade Armani ett 6000 kvadratmeter stort varuhus där du kan hitta allt från designerkläder till inredningsdesign. Ett måste för alla fashionistas!

  För mer mode och design bör du besöka några av de eleganta butikerna i välkända Quadrilatero d’Oro. Ta gärna en eftermiddagspromenad genom modedistriktet och varva ner med en riktigt god kopp italienskt kaffe.

  Äta i Milano

  Mat är något som tas på allvar i Italien. Italienarna är stolta över deras matkultur och fina viner och de tillbringar gärna flera timmar runt matbordet. Italienska restauranger serverar sällan något annat än italienska specialiteter. Du behöver inte alltid gå till de dyraste etablissemangen att få bra mat. En enkel ”trattoria” har ofta godare mat än den närmaste internationella restaurangen.

  Italienska måltider består av minst tre till fyra rätter och restauranger förväntar sig att du ska äta minst två ”antipasti” (aptitretare). Detta följs sedan av pasta, ris eller soppa. ”Secondo” är huvudrätten som består av fisk, kött, grönsaker eller sallad. Efter detta äter man frukt, ost eller en dessert med kaffe och en digestivo som avslutning.

  Både det traditionella köket såväl som ”Cucina Nuova” (det nya köket) är populärt. Välj det som passar dig!

  Reseförsäkring

  Milano har en del problem med småstölder, som alltid är turister extra utsatta. Lämna därför onödiga värdesaker på hotellet. Ha väska och värdesaker under uppsikt och se speciellt upp vid turistattraktioner och i lokaltrafiken. Det rekommenderas inte heller att kvällstid promenera genom dåligt upplysta områden. Polis har tel 112, brandkår tel 115, ambulans tel 118 och allmänt akutnummer är tel 113.

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy