LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Konst och design

  Konst och design

  Dansk design är sedan länge ett vedertaget och positivt laddat begrepp, något som eftertraktas på många håll i världen. Många av oss tänker kanske framför allt på varumärken som LEGO, eller möbler som den berömde ”The Chair”, när de tänker på dansk design – den sistnämnde vars medverkan i den första tv-sända kandidatdebatten i det amerikanska presidentvalet under 1960-talet skapade en stor efterfrågan. Men faktum kvarstår att dansk konst och design är så mycket mer än bara avskalad minimalism.

  Kontemporär och modern konst i Köpenhamn

  Köpenhamn kan erbjuda Danmarks största konst- och designutbud. ARKEN är en permanent konstutställning med fokus på kontemporär och modern konst med allt från nya, mindre kända konstnärer till väletablerade namn. Vackert beläget vid vattnet strax söder om Köpenhamn är ARKEN en utmärkt destination för en eftermiddagsutflykt.

  Designmuseum Danmark är landets största museum för dansk och internationell design. Museets samlingar, bibliotek och arkiv bildar en central resurs för studier om design och dess historia i Danmark.

  Dansk konst i fokus

  Statens Museum for Kunst är en av landets ledande institutioner för konst, med huvudsaklig inriktning på danska och västerländska verk.

  Dansk Design Center (DDC) är det perfekta stoppet för alla som vill lära sig mer om modern dansk design och var den kan tänkas befinna sig inom en snar framtid. DDC grundades för att framhäva dansk design inom både den kommersiella och industriella sektorn.

  Konstmuseum och gallerier i Köpenhamn

  Designmuseum Danmark,  Bredgade 68 1260 Köpenhamn

  ARKEN Museum för Modern Konst, Skovvej 100 2635 Ishøj

  Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50 1307 Köpenhamn

  Dansk Design Center, H. C. Andersens Boulevard 27 1553 Köpenhamn

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy