LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Flygplats

  Flygplats

  Information om Frankfurt flygplats

  Frankfurt flygplats är den största och modernaste flygplatsen i Tyskland och ligger 9 kilometer sydväst om Frankfurt. Från flygplatsen når man fler destinationer än från London Heathrow Airport men sett till antalet passagerare ligger Frankfurt flygplats på tredje plats i Europa, efter London Heathrow och Paris Charles de Gaulle Airport.
   

  Hotell i närheten av Frankfurt flygplats

  På Frankfurt flygplats kan du få hjälp med hotellbokningar vid bokningsdiskar i alla terminaler. Här följer ett urval av närliggande hotell:

  Steigenberger Airport Hotel, e-post: airporthotel@steigenberger.de

  Sheraton Frankfurt Hotel & Towers Conference Center, e-post: salesfrankfurt@sheraton.com

  InterCity Hotel Frankfurt Airport, e-post: frankfurt-airport@intercity-hotel.de
   

  Biluthyrning på Frankfurt flygplats

  På Frankfurt flygplats finns kontor för biluthyrning vid ankomsthallen i terminal 1 och terminal 2.

  Eurocar Frankfurt Rhein-Main Airport, telefon: +49 069 697970.

  Avis Frankfurt Rhein-Main Airport, telefon: +49 069 69027771.
   

  Butiker och restauranger

  Upplev shopping med en exklusiv internationell stämning som bara en av världens största flygplatser kan ge. På Frankfurt flygplats hittar du ett unikt sortiment av varumärken, mode och andra produkter från hela världen till attraktiva priser. När du behöver en paus kan du koppla av med en drink i en bar eller utsökt mat i en av de många restaurangerna på Frankfurt flygplats. Här finns också en väl utbyggd service med t.ex. kemtvätt, frisörer, mataffärer, florister och mycket annat för resenärernas olika behov.
   

  Bagage/hittegods

  På Frankfurt flygplats finns effektförvaring och förvaringsboxar. I Terminal 1 finns en avdelning för borttappat gods, öppet dagligen från 08.00 till 18.00, e-post: fundbuero@fraport.de.

  På flyget är det vanligtvis tillåtet att medföra bagage upp till 20 kg (SAS 23 kg) per passagerare utan extra kostnad. Särskilda regler gäller för flygningar till USA och Kanada. Vänligen fråga i förväg eftersom den tillåtna vikten varierar mellan flygbolagen. Kontakta ditt flygbolag eller resebyrå för information.
   

  Service för affärsresenärer på Frankfurt flygplats

  The Airport Club är till för affärsresenärer som vill kunna jobba mellan sina flighter. Många företag förlägger möten och konferenser i business-centret på Frankfurt flygplats för att spara tid. Här finns 36 mötesrum för mellan 2-180 personer med moderna kommunikationssystem för presentationer och videokonferenser. Med Concierge Service kan du få hjälp med utrustning, förtäring och annan service du behöver. Öppettider måndag - fredag 07.00 till 22.00, e-post: info@airportclub.de.

  Tjänsten HotSpot som finns tillgänglig i Frankfurt flygplats allmänna utrymmen ger resenärer möjlighet att surfa trådlöst på internet. Denna WiFi kräver internet levererat av T-Mobile och T-Com. Om du har ett avtal med annan operatör du kan använda ditt kreditkort för att köpa en HotSpot Pass för en, tre eller 24 timmar.
   

  Handikappanpassning

  Frankfurt flygplast har en väl utbyggd service för handikappade och på hemsidan kan du läsa mer om assistans som finns att få. Passagerarassistans bör begäras minst 48 timmar före avresa genom att kontakta flygbolaget eller resebyrån. Passenger Support Service finns på anvisade platser i terminal 1 och 2. Resenärer med nedsatt rörlighet kan använda dem för att begära hjälp på flygplatsen. Om du tar med egen rullstol måste du anmäla det i förväg till flygbolaget och ange mått samt ev. typ av batteri som den drivs med (av säkerhetsskäl).
   

  Transport till/från Frankfurt flygplats

  Tåg

  Tåget är det mest effektiva sättet att ta sig till Frankfurt centrum. Stationen ligger en kort promenad från nybyggda A-området i terminal 1. S-Bahn-tåg avgår varje kvart och går till Hauptbahnhof. Resan tar cirka 10 minuter och tåget har gott om bagageutrymme. Intercity och ICE (Intercity Europe Express) avgår också från Frankfurt flygplats för resor till övriga städer i Tyskland.
   

  Buss

  Ett stort antal bussförbindelser finns tillgängliga för att ta sig till och från flygplatsen. Du hittar busshållplatser utanför terminal 1 (Ankomstnivå) och Terminal 2 (nivå 2).
   

  Taxi

  Taxibilar är tillgängliga dygnet runt från båda terminalerna på Frankfurt flygplats. Kostnad för en resa till eller från centrala Frankfurt är cirka € 20. Körtiden varierar mellan 20 och 30 minuter beroende på trafiken. Under rusningstid kan det vara klokt att be chauffören ge dig ett fast pris från Frankfurt flygplats till er destination.
   

  Valutaväxling

  För valutaväxling finns International Currency Exchange på flera aviserade platser på Frankfurt flygplats. Öppettider – Måndag till söndag 06.00 – 22.00. Godkända kreditkort: Visa och Euro/Mastercard.

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy