LAND

SPRÅK

MIN FLYGPLATS

  ENKEL FRÅN
  Flyg

  Flyg

  Alltid inkluderat i din flygbiljett till och från Helsingfors: 24 timmars öppet köp, val av sittplats 22 timmar innan avgång och mycket mer…

  Det tar en knapp timme att flyga mellan Stockholm och Helsingfors. Men även om du är ombord på en kortdistansflygning vill vi att du ska få en sådan bekväm flygresa som möjligt. Vi bjuder på kaffe och te ombord och det finns alltid gratis dagstidningar att läsa.

  Mycket är inkluderat i din flygbiljett när du flyger till Helsingfors med SAS. Vi täcker allt före, under och efter flygningen:


  Hitta din flygresa och kolla priserna direkt i bokningsdialogen till höger eller ladda ner vår app.  På det sättet kan du alltid hitta din nästa resa till Finlands huvudstad Helsingfors direkt från mobilen.

  Psst! Kolla in vår guide till Helsingfors för tips på vad du kan göra

  SAS flyger alla dagar i veckan till Helsingfors

  SAS flyger dagligen till Helsingfors med totalt 11 avgångar per dag. Vi har direktflyg från Stockholm och från/via Köpenhamn och Oslo. Helsingfors-Vanda flygplats är Finlands internationella huvudflygplats med förbindelser till över 120 resmål runt om i världen. Det går bussar mellan flygplatsen och Helsingfors centrum som tar lite drygt en halvtimme.


  Billiga flyg till Helsingfors – boka tidigt och spara mer

  Det är möjligt för dig att spara både tid och pengar när du flyger till den moderna kulturstaden Helsingfors. Om du bokar din resa i god tid ökar du dina chanser till att få flygbiljetter till bästa pris.

  Kom ihåg att vi erbjuder 24 timmars öppet köp. Det innebär att du kan känna dig fri att boka direkt om du hittar ett bra erbjudande i vår onlinebokning – för att ta reda på om datum, tid och pris passar ditt resesällskap efteråt.

  Älskar du en bra affär (vem gör inte det!)?  Håll koll på våra aktuella erbjudanden här

  Gå med i vårt lojalitets- och bonusprogram EuroBonus

  Gå med i vårt kostnadsfria lojalitets- och bonusprogram, EuroBonus, och tjäna poäng varje gång du flyger med SAS. Du får också en hel del fördelar så som exklusiva erbjudanden för medlemmar och mobila tjänster med praktisk flyginformation.

  Du kan också tjäna poäng när du gör reservationer för hyrbil och hotell hos våra partner över hela världen. Spendera dina poäng och få rabatt på allt från flyg och hotell till att handla ombord eller i vår online shop.

  Tjäna poäng inför din flygresa till Helsingfors – gå med kostnadsfritt i EuroBonus

  HELSINGFORS VANDA FLYGPLATS

  Kontakt

  Finavia, Helsingfors-Vanda flygplats, PB 29, 01531 VANDA
  Airport Code: HEL
  Airport Tel: +358(09) 82 771 eller +358(09) 61 511 kl. 8-16.15
  Airport Email: info@fraport.de / feedback@fraport.de
  Airport Website: www.helsingfors-vanda.fi

  Information om Helsingfors flygplats

  Helsingfors-Vanda flygplats är Finlands internationella huvudflygplats, med täta och snabba förbindelser till över 120 resemål i hela världen. Ca 30 reguljärflygbolag flyger 1100 turer i veckan till Europa, Asien och USA. Via Helsingfors-Vanda kan du på ett snabbt sätt ta dig vidare till Asien. Helsingfors-Vanda flygplats erbjuder många goda skäl att komma i tid till flygplatsen. Shoppa förmånligt eller koppla av på café eller passa på att gå till frisören före flygresan. För barnen finns det tidsfördriv i lekrummen. Bilen kan du lämna in för tvätt och service när du reser bort.

  Hotell i närheten av Helsingfors flygplats

  På Helsingfors flygplats kan du få hjälp med hotellbokningar vid bokningsdiskar i alla terminaler. Här följer ett urval av närliggande hotell:

  Hilton Helsinki-Vantaa Airport, e-post: helsinkivantaa.airport@hilton.com Bredvid terminal 2 (Lentäjänkuja 1), tel +358 (09) 73 220

  Hotel Palace Airport, e-post: hotelpalaceairport@palacekamp.fi Servicevåningen 24 h, lobby bar 09.00-01.30, tfn +358 0103 444 600

  Biluthyrning på Helsingfors flygplats

  På Helsingfors flygplats finns kontor för biluthyrning i förbindelsegången mellan ankomster 1 och 2.

  Eurocar Helsingfors Airport, telefon: +358 0403 062 800

  Avis Helsingfors Airport, telefon: +358 (09) 822 833

  Budget Helsingfors Airport, telefon: +358 0207 466 610

  Hertz Helsingfors Airport, telefon: +358 0205 552 100

  Sixt Helsingfors Airport, telefon: +358 (09) 872 4433

  Butiker och restauranger på Helsingfors flygplats

  På Helsingfors flygplats hittar du ett mångsidigt sortiment av varumärken, mode och andra produkter från hela världen till attraktiva priser. Här hittar du också finländsk design, kläder och smycken i brons, silver och guld av högklassig design och kvalité. När du behöver en paus kan du koppla av med en drink i en vinbar eller med utsökt mat i en av de många restaurangerna på Helsingfors flygplats.

  Här finns också en väl utbyggd service med t.ex. kemtvätt, frisörer, mataffärer, florister och mycket annat för resenärernas olika behov.

  Bagage/hittegods

  På flyget är det vanligtvis tillåtet att medföra bagage upp till 20 kg (SAS 23 kg) per passagerare utan extra kostnad. Särskilda regler gäller för flygningar till USA och Kanada. Vänligen fråga i förväg eftersom den tillåtna vikten varierar mellan flygbolagen. Kontakta ditt flygbolag eller resebyrå för information.

  På Helsingfors flygplats finns effektförvaring och förvaringsboxar. Föremål som upphittats på flygplatsen och på flygplanen kan efterfrågas på Finlands Hittegods-service per telefon (+358 10 230 4120) eller med en blankett på Internet.

  Service för affärsresenärer på Helsingfors flygplats

  Finavia erbjuder gratis trådlös internetuppkoppling på Helsingfors-Vanda flygplats. I praktiken täcker signalen från basstationerna så gott som hela terminalen.

  Om du inte har en bärbar dator med dig kan du också använda Internetkiosker mot en avgift. Alla kiosker har också en internet-telefon. Arbetsstationer finns vid eServiceBar som har sex avgiftsbelagda arbetsbord med Internetförbindelse. Du kan betala med kreditkort.

  Flygbolagen har lounger för sina kunder. För mer information om loungerna, vänligen kontakta det flygbolag du reser med.

  Congress Center

  SSP Finland är namnet på Helsingfors flygplats stora Congress Center i Terminal 1 och 2. Helsinki Airport Congress erbjuder funktionella och moderna möteslokaler i centrum av Helsingfors flygplats. På SSP Finland finns restauranger, café, kiosk, lounge och affärsservice. Här finns mötes rum för 2-150 personer. Centrets Lobby är lämplig för buffémiddagar, frukostar, cocktailpartyn etc. I kombination med andra bokade lokaler är möte i lobbyn gratis i två timmar.

  Handikappanpassning

  Finavia har planerat terminalerna för att skapa så stor tillgänglighet som möjligt för funktionshindrade.

  Handikapparkeringsplatser
  Assistanstjänsten
  Handikapptoaletter och rymliga hissar på varje våning
  Informationsdiskarna är utrustade med induktionsslinga.
  Personal är utbildad att hjälpa passagerare som behöver assistans
  Synskadade passagerare kan beställa flyginformation till sin mobiltelefon i form av röstmeddelanden

  Passagerarassistans bör begäras minst 48 timmar före avresa genom att kontakta flygbolaget eller resebyrån. Ett parkeringstillstånd för handikappade berättigar till gratis parkering på alla parkeringsområden. Du får inkörningsbiljetten och ett personligt invalidkort vid parkeringens servicedisk.

  Transport till/från Helsingfors flygplats

  Buss

  Flygplatslinjerna tar dig enkelt och snabbt från Helsingfors centrum och Dickursby tågstation till flygplatsen:

  Buss 615 trafikerar från Helsingfors centrum. Restiden är ca 35 minuter. Från Helsingfors centrum avgår också Finnairs City Bus. Buss 61 trafikerar från Dickursby. Mer om buss- och till och från övriga Finland finns på Matkahuolto kundbetjäning, tel. +358 0200 4000.

   

  Taxi

  Taxiresan från flygplatsen till Helsingfors centrum tar cirka en halvtimme och kostar cirka 35-40 €. Taxistationer finns strax utanför terminalernas ankomstområde. På servicevåningen Taxi Point Oy har en disk där du kan förboka alla taxibolag, VIP och grupptaxi etc.

  Service - valutaväxling och banker

  För valutaväxling, resecheckar och penningöverföring har Change Group flera kontor på Helsingfors flygplats. Dessutom finns Nordea och Sampo Bank belägna på Servicevåningen.

  GUIDE TILL HELSINGFORS

  Helsingfors, det svenska namnet på Finlands huvudstad Helsinki är en sann nordisk pärla. Den särskilt vackra naturen och de goda shoppingmöjligheterna lockar årligen tonvis av turister. Staden är Finlands största med dryga 600 000 invånare och är landets centrala punkt för kultur, ekonomi och politik. SAS har flera dagliga direktflyg till Helsingfors. Du kan även boka parkeringsplats på Arlanda flygplats

  Att se och göra i Helsingfors

  Helsingfors erbjuder ett brett utbud av spännande museer och många årliga evenemang i form av utställningar, teaterföreställningar och konserter.

  Det kanske mest kända landmärket i Helsingfors är den grandiosa och vackra domkyrkan på Unionsgatan som byggdes i mitten av 1800-talet.

  Suktar du efter lite finsk historia kan du besöka Finlands Nationalmuseum på Mannerheimvägen. Här finns utställningar, historiska föremål och information om Finlands historia som sträcker sig över tusentals år.

  Om ni åker med hela familjen kan ett besök till Sea Life vara ett roligt avbrott. Här kan ni titta på alla möjliga sorters exotiska djur som hajar, pirajor, ormar med mycket mera.

  Ta sig från flygplatsen

  Du tar dig enkelt till och från Helsingfors flygplats med buss. Bussar går dygnet runt och restiden är ca 35 minuter. En taxiresa till city tar ungefär lika lång tid. Du hittar taxistationer strax utanför terminalerna.

  Ta sig runt i Helsingfors

  Hyrbil: Genom SAS partner får du tillgång till ett brett utbud av hyrbilar i alla priskategorier, boka hyrbil här. Helsingfors infrastruktur och lokaltrafik är modernt och erbjuder både bussar, spårvagn och tunnelbana. Om du däremot föredrar att ta dig fram till fots går det utmärkt då staden är relativt liten till storlek och mycket ligger i nära avstånd till varandra.

  Shopping i Helsingfors

  Helsingfors är en utmärkt stad att shoppa i. De trendiga shoppinggatorna Annegatan, Fredriksgatan och Nylandsgatan kryllar av chica inrednings- och modebutiker med kläder och accessoarer av unga finska designers. Här hittar du även många intressanta second hand-butiker. Flyg Arlanda-Helsingfors och unna dig en helg av shopping och avkoppling.

  Äta i Helsingfors

  Ett vanligt inslag i den finländska matkulturen - mycket likt den svenska - är salt- och sötvattensfiskar från bland annat lax- och torskfamiljerna i våra nordliga vatten. Prova gärna en traditionell Karelsk pirog som är en bakelse gjord på bröd av råg och fyllning av risgrynsgröt.

  Reseförsäkring

  SAS erbjuder i samarbete med Europ Assistance reseförsäkringar som ger dig skydd från det att du bokar din resa, tills att du kommer hem. Köp reseförsäkring

  Kort om Helsingfors

  Valuta: euro (EUR)
  Tidsskillnad: +1
  Landsnummer: 358
  Språk: finska, svenska
  Turistinformation: Helsinki City Tourist and Convention Bureau, Pohjoisesplanadi 19

  Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookiepolicy