sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa
Tammerfors

Flyg till Tammerfors

Flyg till Tammerfors

SAS erbjuder direktflyg till Tammerfors från Stockholm. Flyger du till Tammerfors landar du på Tammerfors flygplats, 17 km utanför stadskärnan. Oavsett årstid är Tammerfors en finländsk stad som är väl värd ett besök. Boka din flygresa till Finland och flyg med SAS till Tammerfors. Idag är Tammerfors den tredje största staden i Finland.


Sevärdheter i Tammerfors

Besöker man Tammerfors förstår man genast vad syftet med staden var. Forsen är stadens mittpunkt och det var här industrierna växte med hjälp av kraften i vattnet. Nu skapar industrilandskapets gamla fabriksbyggnader fantastiska promenadstråk längs den brusande forsen. För den som söker en fantastisk utsikt, men samtidigt inte är höjdrädd, rekommenderas ett besök i det 168 m höga utsiktstornet Näsinneula. Varför inte njuta av en bit mat i den roterande restaurangen samtidigt som Tammerfors kan beskådas från ovan.

Tornet Näsinneula ligger i nöjesparken Särkänniemi. Nöjesparken ligger nere vid vattnet och erbjuder så mycket mer än bara utsiktstorn och en uppsjö av åkattraktioner. Här finns det mängder av djurarter och tack vare akvarium och ett delfinarium är det inte bara landlevande djur du kan se i djurparken.
 

Museum och kultur i Tammerfors

Mumintrollen som är kända från Tove Janssons berättelser har ett museum i Tammerfors som kallas för Mumindalen. Här kan besökare se modeller, teckningar och skisser från historierna och samtidigt lära sig mer om mumintrollen.

Den sovjetiska ledaren Lenin bodde under en tid i Tammerfors och det var i staden som Lenin mötte Stalin första gången. Byggnaden där mötet ägde rum är nu ett museum med utställningar om Lenins liv och idéer.

För mer aktuell underhållning måste ishockey nämnas. Ishockey är en viktig sport i hela Finland, men det är Tammerfors som brukar kallas för den finska hockeyns vagga. Här finns ett hockeymuseum och staden har två framgångsrika lag.