Vi använder cookies för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Genom att använda denna sida samtycker du till du vår cookie policy

ENKEL FRÅN
Pristina

Flyg till Pristina

Flyg till Pristina, Kosovo

SAS erbjuder direktflyg till Pristina från Stockholm, från/via Köpenhamn och Oslo.

Flyg till Pristina i Kosovo – En stad som växer så det knakar för att axla manteln som landets huvudstad. Även om det är först på senare år som staden har blivit riktigt stor har den alltid haft en viktig roll i sydöstra Europa som en handelsstad på vägen mellan Dubrovnik och Konstantinopel (Istanbul).

På grund av den starka tillväxten är det alltid full fart på byggarbetsplatserna i staden. Pristina har fått en unik prägel av moderna nybyggen som blandas med grå hus från kommunisttiden och historiska byggnader med en mer arabisk arkitektur. Tack vare den internationella flygplatsen är det snabbt och smidigt att ta sig med flyg till Pristina.

 

Sevärdheter i Pristina med omnejd

Ska man upptäcka Pristina är det värt att se Boro Ramiz – en enorm byggnad som uppfördes under kommunisttiden och är ett perfekt landmärke för utflykter i staden. Det finns gott om fik och kaféer där du kan vila fötterna och titta på folket som lever sina dagliga liv. Pristinabor gillar att spendera den varma kvällen med att flanera och träffa bekanta på stadens gator och kaféer. På kvällen byter staden form och en mängd klubbar och barer ser till att människor kan välkomna natten tillsammans med musik, dans och umgänge.

Pristina är en stad i ständig förändring och bjuder på en stor blandning av sevärdheter innanför stadsgränsen, men passa även på att upptäcka den vackra närliggande naturen. Ett av de populäraste turistmålen utanför staden är en resa till den lilla orten Gracanica. Här ligger det välbevarade Gracanicaklostret från 1300-talet som tagit sig in på UNESCOs världsarvslista. Sevärdheterna utanför Pristina är inte alltid skapta av människor. I närheten finns det vattenfall, grottor och en storslagen natur som bjuder på utmärkt fiske i närliggande sjöar och vattendrag.

 

Vädret i Pristina

Pristina bjuder på kyliga vintrar med en hel del snö och under sommarhalvåret är regn ovanligt och solen värmer skönt. Samtidigt behöver du aldrig vara rädd för att det ska bli för varmt. Om det inte räcker med att svalka dig på ett närliggande café kan du leta rätt på en utomhuspool och kyla ner dig för en billig peng.

Om en resa med varmt soligt väder, vacker natur, trevliga människor och välbesökta caféer är din melodi så flyg till Pristina. Boka en flygbiljett med SAS! 

Hitta billiga flygbiljetter till Pristina

Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.