sök

FÖRSLAG

  • loader Inget annat innehåll att visa

Flyg Köpenhamn St Petersburg

Vi flyger sträckan Köpenhamn St Petersburg året runt. St Petersburg är en mångmiljonstad med ett stort utbud av sevärdheter och upplevelser. St Petersburg är och har varit Rysslands naturliga koppling till Europa genom Östersjön, vilket avspeglar sig i den kulturella staden.

Flyg Köpenhamn St Petersburg och ta del av ett land som är både nära och långt bort på samma gång. 
 

Boka flyg Köpenhamn St Petersburg med SAS 

Täta avgångar med flyg Kastrup St Petersburg innebär att du alltid har den ryska metropolen tillgänglig. När du flyger med SAS ingår 24 timmars öppet köp. Att resa till Ryssland kräver visum, vilket kan vara bra att veta innan du impulsbokar ett flyg Köpenhamn St Petersburg. Proceduren att ansöka om och bli beviljad ett visum är okomplicerad. Läs mer på svenska ambassadens hemsida  

St Petersburg är ett säkert och unikt resmål du inte vill missa!  
 

Hitta bra priser i vår lågpriskalender 

Planerar du för fler resor än Köpenhamn St Petersburg? I så fall är vår lågpriskalender något för dig! Där visas de flesta av våra avgångar och uppdateras i realtid, vilket innebär att biljettpriserna kan ändras snabbt. Om du kan vara flexibel med dina resdagar ökar dina chanser att hitta biljetter till riktigt bra priser. 

Boka flyg Köpenhamn St Petersburg eller till något annat resmål i lågpriskalendern
 

Inkluderat på ditt flyg Köpenhamn St Petersburg 

För att göra resan med oss så bekväm som möjligt, ingår alltid vissa förmåner. Inkluderat i ditt flyg Köpenhamn St Petersburg är: 

St Petersburg – händelsernas centrum 

St Petersburg är en stad där flera historiska skeenden utspelats och många av dem bistra. Staden är också välkänd för sitt rika kulturliv med operor, rysk balett, konst och arkitektur. St Petersburg har med sitt läge mot Östersjön alltid skiljt sig från resten av Ryssland genom sin europeiska påverkan, en erfarenhet som inte minst var föremål för 1800-talets romanförfattare i staden. 

Boka flyg Köpenhamn St Petersburg och upplev en intressant och vacker del av Ryssland! 
 

Historia 

Staden grundades av Peter den store 1703, på samma plats där en svensk befästning och stad, Neva, legat. St Petersburg har bytt namn under årens lopp och hette t.ex. under kommunismen Leningrad. Under andra världskriget pågick en känd belägring av staden där tyska och finska trupper avgränsade nästan alla flyktmöjligheter. Under belägringen 1941-43 dog hisnande en miljon människor i staden, de flesta av köld och svält. Namnet St Petersburg återtogs efter murens fall. 

Ta del av världshistorien och boka ditt flyg Köpenhamn St Petersburg med SAS.  
 

Palats, historia och museum 

Det finns gott om historiska besöksmål i St Petersburg, varav Museum of political history och kryssaren Aurora är två bland många andra. 

Staden är som en turistattraktion i sig med sina fantastiska byggnader. Något du inte får missa på ditt flyg Köpenhamn St Petersburg är Vinterpalatset. Ursprungligen en byggnad för tsarerna, men som stormades av bolsjevikerna under uppstarten till oktoberrevolutionen. Vinterpalatset är en otrolig vacker byggnad som idag är del av Eremitaget, en av världens bästa konstsamlingar. 

Lite utanför staden ligger Peterhofs palats, ritat av italienaren Francesco Bartolomeo Rastrelli (som faktiskt också låg bakom Vinterpalatset). Peterhofs palats var tänkt som ett svar på Versaille och är idag mest känt för sina spektakulära fontäner och parker. Det går buss och båtturer till palatset, varav de sistnämnda sägs vara ett litet äventyr i sig. 
 

Uteliv 

Utelivet i St Petersburg är som man kan förvänta sig av en stad med 5 miljoner invånare: Allomfattande. Utbudet är enormt, där det finns allt från Happy Hour-barer till nischade ställen med smal musik och dresscode. Det finns också en bar med rysk kaviar som sig bör. 
 

Säsong 

Klimatet i St Petersburg påminner om det i Helsingfors, men är mer polariserat med varmare somrar kallare vintrar. Sommarmånaderna är mellan maj och september med juni, juli och augusti som varmast. 

Packa kläder efter väder och boka flyg Köpenhamn St Petersburg med SAS! 
 

Boka SAS Plus för ökad komfort

En SAS Plus-biljett gör ditt flyg Köpenhamn St Petersburg till en ännu mer bekväm upplevelse. Med en SAS Plus-biljett får du: 

  • Fast Track. Den snabbaste vägen genom säkerhetskontrollen.
  • En måltid eller snacks ombord.
  • Dubbla vikten incheckat bagage (2 x 23 kg) mot SAS Go.
  • Sist men inte minst får du tillgång till SAS Lounge i Kastrup och i Stockholm om du mellanlandar där. I SAS Lounge kan du njuta av gratis WiFi, koppla av, läsa tidningen och äta av god buffé m.m.

Boka en SAS Plus-biljett för att göra ditt flyg Köpenhamn St Petersburg ännu trevligare! 
 

Barnrabatt när du reser med SAS 

Flyg Köpenhamn St Petersburg ihop med barnen och erhåll barnrabatt! Om ditt barn är under 2 år får det upp till 90 % barnrabatt på flygbiljetten om det sitter i knät hos en vuxen under flygresan. Är ditt barn 2–11 år får det upp till 25 % rabatt. Vill du att ditt barn under 2 år ska ha en egen sittplats? I så fall är priset detsamma som för barn som är mellan 2 och 11 år.

Ta med familjen på ditt flyg Köpenhamn St Petersburg och upplev den ryska storstaden! 

Mer om att resa med barn
 

Flyg Köpenhamn St Petersburg – tjäna poäng  

När du är medlem i SAS EuroBonus tjänar du poäng på t.ex. hotell, hyrbilar och flygresor. I SAS App finns en förteckning över var någonstans du kan tjäna och använda poäng. Bl.a. kan du använda poängen till att boka nya flygresor med SAS. Som Guld- och Diamantmedlem i EuroBonus får du tillträde till SAS Lounge.  

Tjäna poäng på din nästa resa och bli EuroBonus-medlem före du bokar ditt flyg Köpenhamn St Petersburg! Medlemskapet är gratis så du har inget att förlora.

Bli medlem i EuroBonus