Flyg Göteborg Alicante

Boka Göteborg Alicante i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Göteborg till Alicante. Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Göteborg och Alicante som passar just dig och ditt resesällskap.

Lågpriskalendern hjälper dig att hitta våra bästa frånpriser just nu. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs på ett pris. Prisavvikelser kan förekomma när du går vidare till bokning om inga sökningar är gjorda.

Flyg Göteborg Spanien med SAS. Från Göteborg erbjuder vi flyg till Alicante men även flyg till Malaga, Barcelona, Gran Canaria, Palma de Mallorca och Teneriffa Boka din resa och upplev världen med oss.

Flyg Göteborg Alicante – Upplev Spaniens östkust

Alicante är en ort i provinsen Alicante som ligger vackert till i en bukt i Medelhavet. Staden grundades redan 324 f.kr och bär på en rik historia, vilket blir tydligt för den som åker dit. Alicante har många hus och byggnader från olika tidsepoker och staden är full av pittoreska gator och stadsdelar.

Utöver sina fantastiska omgivningar har Alicante ett bra klimat med många soltimmar under sommaren och med skaplig och behaglig temperatur under vinterhalvåret. 

Alicante är en stad som är ett med havet – kusten med de goda badmöjligheterna och den dagsfärska fångsten från Medelhavet är två av stadens signum. Det finns många trevliga restauranger vars kött ofta produceras i bergsområdena runt staden.

Boka flyg Göteborg Alicante för att koppla av med sol, bad och läcker mat!

Shopping

Det finns stora möjligheter till shopping i Alicante, staden erbjuder både lokala hantverksbutiker och butiker från moderna märken och designers. Med andra ord kan du inhandla både handgjorda keramiska objekt och kläder från de stora modehusen om du reser Göteborg Alicante. Den välkända kvalitetsgallerian Corte El Ingles finns i staden och är väl värd ett besök. 

Sevärdheter

Alicantes historia sätter sin prägel på staden också genom de karnevaler och religiösa högtider som äger rum på gatorna. Under påskfirandet fylls gatorna med mäktiga och andaktsfulla processioner där stora tåg av människor iförda religiösa dräkter, långsamt rör sig framåt till ödesmättad musik. Påskfirandet är en av de största festligheterna i Spanien och Alicante och brukar pågå i flera dagar. 

För den som flyger Göteborg Alicante för att ta del av historiska sevärdheter är den gamla medeltida fästningen Santa Barbara ett tips. Fästningen har gratis inträde och ligger på en höjd med en underbar utsikt över Alicante. Turistbussarna Turibus kör rutter mellan Santa Barbara och andra sevärdheter.

Det finns oändligt mycket mer att uppleva, så boka flyg Göteborg Alicante och upptäck själv vad Spaniens östkust har att erbjuda!

En trevligare reseupplevelse startar på Göteborg Landvetter flygplats

Flyg Göteborg Alicante från Göteborg-Landvetter flygplats – Sveriges näst största internationella flygplats och den femte största i Norden. Ta dig de ca 2,4 milen mellan Göteborg city och Landvetter flygplats med hjälp av taxi eller flygbussarna som kontinuerligt trafikerar sträckan.

SAS Fast Track

När du reser Göteborg Alicante i SAS Plus eller om du är SAS EuroBonus Guld- eller Diamantmedlem så har du tillgång till Fast Track på Göteborg-Landvetter flygplats. Fast Track är det snabbaste och smidigaste sättet att passera genom flygplatsens säkerhetskontroll. Detta hjälper dig att få mer tid för avkoppling, arbete eller att bege dig snabbare till gaten.

SAS Lounges

Starta din resa till Alicante i en av våra flygplatslounger. Loungen är en lugn plats där du kan arbeta, äta en bit mat, umgås eller bara koppla av medan du väntar på din flygavgång.

På Landvetter flygplats kommer du att kunna njuta av SAS International Lounge som ligger nära Gate 18.

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **När tillgängligt