sök

FÖRSLAG

 • loader Inget annat innehåll att visa

Medelhavsresor

Medelhavsdestinationerna passar perfekt för en semesterresa året runt, med behaglig temperatur även under vintern.

Res med SAS till det bästa som södra Europa har att erbjuda. Från franska Rivierans glittrande kustlinje till gondolturer i Venedig.

Solsemester vid Medelhavet

 • Solresor till Medelhavet är mycket populära och det är inte konstigt – det finns något för alla och ett stort antal underbara destinationer att välja mellan. Med behagliga temperaturer i många länder året runt är detta ett perfekt val om du vill resa till sol.

  Boka din resa till Medelhavet med SAS idag!

Populära destinationer vid Medelhavet

 • Medelhavsresor till Bologna

  Bologna
  I norra Italien hittar du denna historiska stad som har många vackra byggnader. Bologna är också välkänd för sin utsökta mat och sina fina viner.

  Barcelona
  Utforska Barcelona som bjuder på tusenårig historia blandad med det senaste inom arkitektur, mode och design. Närheten till havet gör Barcelona till en mycket speciell stad. Där kan du shoppa och besöka museer på dagen. När staden tar en siesta på eftermiddagen kan du göra som många andra och bege dig till stranden. Där kan du simma i Medelhavet och sedan ta en tupplur några timmar före kvällen och besök i stadens restauranger och barer.

 • Medelhavsresor till Aten

  Aten
  Från metropolen Aten kan du enkelt åka till närliggande grekiska öar som nås via färjor. I Plaka, som är Atens mest populära turistområde, hittar du många restauranger, barer, nattklubbar och souvenirbutiker.
   

   

  Palma de Mallorca
  Den mångkulturella staden Palma erbjuder en underbar blandning av gammalt och nytt. Gatorna kantas av utomhuskaféer och mysiga barer. Och i de smala gränderna finns palats och minnesmärken från medeltiden.

   

 • Málaga
  Málaga är den största staden på Costa del Sol och en populär semesterdestination för många skandinaver. Utöver fina golfbanor finns det trevliga restauranger, många underhållningsalternativ och ett stort urval av hotell och butiker.

   

 • Medelhavsresor till Venedig

  Venedig 
  Den romantiska staden Venedig, som förlitar sig helt på vattenvägar och kanaler, är världens enda ”stad för fotgängare” och är helt fri från bilar. Ett romantiskt sätt att se denna vackra, unika och arkitektoniskt rikliga stad är på en tur med en gondol. Markusplatsen – Venedigs mest berömda och största torg – är ett attraktivt och välbesökt område. Ett torg fullt av intressanta sevärdheter.

  Rom
  Den vackra staden Rom erbjuder en oslagbar blandning av gammalt och nytt. Historiska kulturskatter tävlar om uppmärksamheten med moderna modehus och trendiga barer. Rom har allt när det gäller historia, shopping, uteliv och fantastisk mat.

 • Medelhavsresor till Nice

  Nice
  Upplev den franska Rivieran! Om du längtar efter soligt och varmt väder är detta en perfekt destination för dig. Varje år har Nice fler än 300 dagars solsken. Nice är Frankrikes femte största stad och en trevlig upplevelse oavsett om du är ute efter en solsemester eller en stadsutflykt.

  Split
  Split är Kroatiens näst största stad och ligger i centrala Dalmatien vid den adriatiska kusten. Det är en stor stad med ett gammalt och charmigt centrum. Staden är ofta en utgångspunkt för många besök på närliggande öar och den har ett par stränder på bekvämt promenadavstånd.

  Split har en fantastisk kust med många vackra stränder (sand, grus och klippor).

 • Malta
  Malta ligger i mitten av Medelhavet, mellan Sicilien och den nordafrikanska kusten. En vacker skärgård och en utmärkt destination för weekendutflykter och semesterresor. De varma vindarna från Nordafrika garanterar ett behagligt och milt klimat året runt. Den bästa tiden att resa dit är från april till oktober.

  Malta erbjuder ett stort utbud av sevärdheter, matkultur, upplevelser och barnvänliga stränder.

Pris och tillgänglighet uppdateras varje gång en sökning utförs. Du kan se alla våra destinationer och våra lägsta tillgängliga priser i vår lågpriskalender!

Inspiration till din medelhavsresa

Alltid med SAS

 • SAS lågpriskalender

  SAS lågpriskalender
  Boka din semester vid Medelhavet i god tid för att öka dina chanser att hitta billigare flygbiljetter. Du kan se våra lägsta tillgängliga priser i vår lågpriskalender.

 • 24 timmars öppet köp

  24 timmars öppet köp
  Vår flexibla bokningspolicy med 24 timmars öppet köp ger dig möjlighet att avboka din resa utan avgift inom 24 timmar efter bokningstillfället.

 • Barnrabatt

  Rabatterade biljetter för barn
  Visa dina barn världen med en resa till Medelhavet och dra fördel av barnrabatt på flygbiljetterna.

En hållbar verksamhetsmodell

 • En hållbar verksamhetsmodell

  Det är ytterst viktigt att hitta sätt att resa utan en negativ inverkan på miljön. SAS åtar sig fullständigt att delta i arbetet med att söka efter lösningar. Att möjliggöra storskalig användning av biobränsle är en pågående lösning.

  Dessutom koldioxidkompenserar vi alla SAS-biljetter som köps av våra medlemmar i EuroBonus och resenärer upp till 26 års ålder.

  Mer om vårt hållbarhetsarbete