Flyg Göteborg Faro Algarve

Boka flyg från Göteborg till Faro Algarve i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Göteborg till Faro Algarve . Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Göteborg och Faro Algarve som passar just dig och ditt resesällskap.

Hitta våra bästa frånpriser till alla våra destinationer i vår lågpriskalender. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs.

Flyg från Göteborg till Faro och upptäck Algarves största stad. Faro är en levande och vacker stad med en lång och händelserik historia. Faro är ett resmål i sig men fungerar också bra som bas för vidare resor i Algarve. Staden har fantastiska miljöer, god mat och tillåter dig verkligen att koppla av. SAS flyger sträckan året runt, så boka ett flyg mellan Göteborg och Faro och njut av värme, natur och portugisisk mat!

Sevärdheter och mat i Faro

Vill du ha en paus från strandvistelserna och se något annat? Om svaret är ja är Faro ett bra alternativ för dig. I staden ligger en gammal stadsdel som är väl värd ett besök. Faros gamla stad är ett charmigt område med spännande byggnader. Nationalmonumentet Faros katedral som grundades på 1200-talet är också en given sevärdhet för den intresserade. Boka flyg Göteborg Faro idag och upplev de historiska besöksmålen i den portugisiska staden!

Maten i Faro är av hög klass och det finns flera matställen med traditionell portugisisk mat. Ett spännande sätt att uppleva både staden och maten kan vara genom att gå en matvandring som t.ex. Eating Algarve Food Tours. På en matvandring blir du på ett roligt sätt introducerad för både mat och stad. Boka flyg Göteborg Faro idag och njut av Portugals matkultur i en spännande inramning!

Flyg Göteborg Faro och upptäck Algarve

Faro är Algarves största stad och ligger en kort busstur från badstränderna. Faro är inte den typiska turistorten men erbjuder istället en mer genuin portugisisk upplevelse. Eftersom Faro är regionens huvudstad finns det bra förbindelser till andra resmål som Lagos, Quarteira eller något annat kustnära ställe. Flyg från Göteborg till Faro och res runt i den fantastiska regionen Algarve!

Stränder

Regionen Algarve är bl.a. känt för sina underbara stränder. Här följer några du inte får missa på din resa Göteborg Faro:

Lagos

Lagos ligger ca 1 h 40 min från Faro och passar därför bra som ett endagsresmål. Lagos är känt för sina unika klippformationer som går ut i havet. Lagos var också avreseort för flera upptäcktsresande på 1400-talet och rymmer flera unika historiska byggnader och monument. Stranden med klippformationerna heter Praia de Dona Ana har kristallklart vatten och ligger behagligt i skydd från vinden.  

Praia da Falésia

Praia da Falésia är en sex km lång strand som ligger vid staden Vilamoura ca 40 minuter från Faro. Praia de Falésia är en lång och klassisk badstrand av högsta kvalitet. Där finns faciliteter som gör strandlivet lättare som toaletter, caféer samt restauranger. På sommarhalvåret jobbar livräddare på denna barnvänliga strand.

Utöver stränder bjuder regionen Algarve på massor av natursköna miljöer, mat och sevärdheter. Hyrbil är ett bra alternativ för den som vill resa runt.

Flyg Göteborg Faro – Sevärdheter och mat

Faro har mycket att erbjuda. Upplev exempelvis den gamla hamnmarinan, kyrkan Igreja do Carmo, fascinerande museer, den historiska stadskärnan med spännande byggnader och de mysiga torgen. Nationalmonumentet Faros katedral som grundades på 1200-talet är också en given sevärdhet för den intresserade. Som du märker finns det många upplevelser att vänta när du besöker denna vackra portugisiska stad.

Maten i Faro är av hög klass och det finns flera matställen med traditionell portugisisk mat. Ett spännande sätt att uppleva både staden och maten kan vara genom att gå en matvandring som t.ex. Eating Algarve Food Tours. På en matvandring blir du på ett kul sätt introducerad för både mat och stad. Boka flyg Göteborg Faro idag och njut av Portugals matkultur i en spännande inramning!

Flyg Göteborg Faro och upptäck Algarve

Faro är Algarves största stad och ligger en kort busstur från badstränderna. Faro är inte en typisk turistort utan erbjuder istället en mer genuin portugisisk upplevelse. Eftersom Faro är regionens huvudstad finns det bra förbindelser till andra resmål som Lagos, Quarteira eller något annat kustnära ställe. Flyg Göteborg Faro och res runt i den fantastiska regionen Algarve!

Stränder

Regionen Algarve är bl.a. känt för sina underbara stränder. Nedanför följer några du inte får missa på din resa.

Lagos

Lagos ligger ca 1h 40 min från Faro och passar därför bra som ett endagsresmål. Lagos är känt för sina unika klippformationer som går ut i havet. Lagos var också avreseort för flera upptäcktsresande på 1400-talet och rymmer flera unika historiska byggnader och monument. Stranden med klippformationerna heter Praia de Dona Ana och har kristallklart vatten och ligger behagligt i skydd från vinden.  

Praia da Falésia

Praia da Falésia är en sex km lång strand som ligger vid staden Vilamoura ca 40 minuter från Faro. Praia de Falésia är en lång och klassisk badstrand av högsta kvalitet. Där finns faciliteter som gör strandlivet lättare så som toaletter, caféer samt restauranger. På sommarhalvåret jobbar livräddare på denna barnvänliga strand.

Transport från Faro flygplats

Faro flygplats ligger 6 km från centrum av Faro. Oavsett vilket transportmedel du använder tar det under 30 minuter att nå centrum.

Biluthyrning Faro

Utöver stränder bjuder regionen Algarve på massor av natursköna miljöer, mat och sevärdheter. Hyrbil är därför ett bra alternativ för den som vill resa runt. På det sättet kan du snabbt och enkelt ta dig runt och uppleva det du vill, eftersom du inte är beroende av buss- och tågtider. Du kan hyra en bil på flygplatsen, men beställ den hellre innan du anländer så att den är redo när du kommer.

Buss

Om du vill ta det billigaste transportalternativet rekommenderar vi att du tar bussen till centrum. På flygplatsen kan du ta buss nummer 14 eller 16 till Faro centrum. Båda bussrutterna går regelbundet och det tar inte mer än 20 minuter att ta sig från flygplatsen till centrum.

Taxi

Ta en taxi från Faro flygplats till centrum om du vill komma fram så snabbt som möjligt. En taxi till centrum av Faro tar lite över 15 minuter. Var dock uppmärksam på att priserna kan variera under dagen.

En trevligare reseupplevelse startar på Göteborg Landvetter flygplats

Flyg Göteborg Faro Algarve från Göteborg-Landvetter flygplats – Sveriges näst största internationella flygplats och den femte största i Norden. Ta dig de ca 2,4 milen mellan Göteborg city och Landvetter flygplats med hjälp av taxi eller flygbussarna som kontinuerligt trafikerar sträckan.

SAS Fast Track

När du reser Göteborg Faro Algarve i SAS Plus eller om du är SAS EuroBonus Guld- eller Diamantmedlem så har du tillgång till Fast Track på Göteborg-Landvetter flygplats. Fast Track är det snabbaste och smidigaste sättet att passera genom flygplatsens säkerhetskontroll. Detta hjälper dig att få mer tid för avkoppling, arbete eller att bege dig snabbare till gaten.

SAS Lounges

Starta din resa till Faro Algarve i en av våra flygplatslounger. Loungen är en lugn plats där du kan arbeta, äta en bit mat, umgås eller bara koppla av medan du väntar på din flygavgång.

På Landvetter flygplats kommer du att kunna njuta av SAS International Lounge som ligger nära Gate 18.

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt