Flyg Göteborg Aberdeen

Boka flyg från Göteborg till Aberdeen i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Göteborg till Aberdeen. Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Göteborg och Aberdeen som passar just dig och ditt resesällskap.

Hitta våra bästa frånpriser till alla våra destinationer i vår lågpriskalender. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs.

Flyg Göteborg Aberdeen – Värt att se

Aberdeen är den tredje största staden i Skottland och är särskilt känd för sin maritima historia. Aberdeen och dess omgivningar är en lite förbisedd del av Skottland, vilket är lite synd då staden har otroligt mycket att erbjuda och är mycket charmig.

Dunnottar-slottet

En av de mest besökta sevärdheterna i regionen är Dunnottar Castle, som byggdes på 1200-talet. Slottet har en unik placering på en sagolik klippa, 50 meter över havet, där den enda möjligheten att nå slottet är via en brant och stenig stig. Det kan därför vara något svårt att ta sig upp till själva slottet, men ansträngningen är definitivt värt det. Trots att slottet har stått i många år är ruinerna starkt påverkade av spår från de människor som en gång bodde där.

Aberdeen Maritime Museum

Aberdeen är, som tidigare nämnts, känt för sin maritima historia. Staden har därför ett modernt maritimt museum där du kan lära dig mer om Skottlands sjöfartshistoria. Museet uppmuntrar besökare att delta i utställningen genom att erbjuda interaktiva utställningar som både vuxna och barn kan finna intressanta.

St. Machars katedral

I Aberdeen kan du även besöka den gamla katedralen St. Machar. Katedralen har en historia som sträcker sig mer än 1400 år tillbaka och är ett av de bäst bevarade exemplen på medeltida arkitektur i Skottland. Katedralen är också en av de få som överlevde uppgörelsen mot den gamla katolska tron.

Transport till och från Aberdeen flygplats (ABZ)

Aberdeen flygplats öppnade 1934 och ligger cirka 10 km utanför centrala Aberdeen. Cirka 3,5 miljoner resenärer reser till och från flygplatsen varje år. Från flygplatsen har du goda transportmöjligheter till och från centrala Aberdeen, oavsett om du vill resa med kollektivtrafik, taxi eller hyrbil.

Tåg

Om du vill ta tåget till citykärnan måste du ta en buss eller taxi till staden Dyce, som ligger cirka 3 km från flygplatsen. Härifrån kan du ta en 10 minuters tågresa till centrala Aberdeen.

Buss

Utanför flygplatsens terminal hittar du flera bussar som går till Aberdeen. På dagtid går bussarna relativt ofta. Om du anländer på kvällstid eller under helgen kan det vara klokt att kontrollera busstiderna innan du anländer, eftersom de inte går lika frekvent. Bussresan från flygplatsen till centrala Aberdeen tar cirka 30 minuter, beroende på trafik.

Taxi

Från flygplatsen kan du också ta en taxi. Taxibilarna finns på vänster sida när du går ut från terminalen.

Hyrbil

På Aberdeen flygplats finns även möjlighet att hyra en bil. Här hittar du ett brett utbud av biluthyrningsföretag, både lokala och internationella aktörer. Hyrbil är ett självklart alternativ om du vill se mer av Skottland och områdena runt Aberdeen, då får du också möjligheten att upptäcka den fantastiska naturen i området. Från flygplatsen tar det cirka 15 minuter att köra in till Aberdeen via A96.

En trevligare reseupplevelse startar på Göteborg Landvetter flygplats

Flyg Göteborg Aberdeen från Göteborg-Landvetter flygplats – Sveriges näst största internationella flygplats och den femte största i Norden. Ta dig de ca 2,4 milen mellan Göteborg city och Landvetter flygplats med hjälp av taxi eller flygbussarna som kontinuerligt trafikerar sträckan.

SAS Fast Track

När du reser Göteborg Aberdeen i SAS Plus eller om du är SAS EuroBonus Guld- eller Diamantmedlem så har du tillgång till Fast Track på Göteborg-Landvetter flygplats. Fast Track är det snabbaste och smidigaste sättet att passera genom flygplatsens säkerhetskontroll. Detta hjälper dig att få mer tid för avkoppling, arbete eller att bege dig snabbare till gaten.

SAS Lounges

Starta din resa till Aberdeen i en av våra flygplatslounger. Loungen är en lugn plats där du kan arbeta, äta en bit mat, umgås eller bara koppla av medan du väntar på din flygavgång.

På Landvetter flygplats kommer du att kunna njuta av SAS International Lounge som ligger nära Gate 18.

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt