Skadat bagage

Om du upptäcker att ditt incheckade bagage har skadats under flygningen ska du anmäla det direkt på flygplatsen och lämna in en skadeanmälan.

Anmäl skadat bagage

Om ditt bagage har skadats under flygresan måste du anmäla det direkt till bagageservice på flygplatsen. Bagageservice bedömer skadan och skapar en skadeanmälan, även kallad PIR som dokumenterar att bagaget är skadat. Du kan välja att få en kopia av rapporten skickad till dig via epost eller utskriven som papperskopia. Rapporten behöver du för att kunna begära ersättning i efterhand.

Om bagageservicedisken är stängd eller obemannad vid ankomst ber vi dig att fotografera skadan på plats och dina bagagetaggar för att kunna påvisa att skadan har skett under flygresan. Observera att du kan behöva återvända till flygplatsen inom 7 dagar efter ankomst för att göra skadeanmälan.

SAS ansvarar inte för redan befintliga skador, inklusive mindre revor, repor eller trasiga dragkedjor på grund av att bagaget är överfullt eller för slitage som har orsakats av normal hantering av bagaget.

Om du upptäcker skadan först när du kommit fram till ditt boende, kan du behöva återvända till flygplatsen inom 7 dagar efter din ankomst för att göra en skadeanmälan (PIR-rapport). Kontakta SAS Customer Service för att få hjälp.

Ersättning för skadat bagage

Laga eller få en ny väska

Om du är bosatt i Skandinavien och ditt bagage har blivit skadat under flygresan så kan du få den lagad eller utbytt av Samsonite Bagsupport. Du behöver då registrera din väska senast 7 dagar efter att du fick ditt bagage. Tänk på att du först måste ha gjort en skadeanmälan (PIR-rapport) på flygplatsen.

Om din väska inte kan lagas eller ersättas mot ny

Du kan ansöka om ersättning på vår hemsida om ditt skadade bagage faller inom nedan kriterier:

  • Om Samsonite Bagsupport gjorde bedömningen att väskan inte går att laga eller bytas ut mot en ny

  • Du är bosatt utanför Skandinavien

Mer information om SAS ansvar vid skador finns i artikel 17.2 i våra resevillkor