Specialmåltider

Specialmåltider erbjuds på SAS flygningar med måltidsservering.

Specialmåltider är tillgängliga på flygningar till/från Asien och Nordamerika. Även tillgängligt för resenärer i SAS Plus på flygningar som varar minst 80 minuter inom Europa eller till/från Beirut. Om du bestämmer dig för att beställa en specialmåltid kommer den att ersätta standardmåltiden.

Nyhet – när du reser i SAS Go till/från Asien och USA kan du beställa din specialmåltid online.

  • När du reser i SAS Business eller SAS Plus beställs specialmåltider genom att kontakta kundservice minst 24 timmar före avgången.

Måltidsalternativ

Asiatisk vegetarisk måltid

Smakfylld vegetarisk måltid med begränsad användning av mejeriprodukter. Endast tillgänglig på flygningar till Asien och Nordamerika.

Veganmåltid

Måltid utan kött, mejeriprodukter, honung och ägg.

Vegetarisk lakto-ovo-måltid

Vegetarisk måltid som kan innehålla mejeriprodukter och ägg.

Laktos- och glutenfri måltid

Måltid anpassad för resenärer med laktos- och glutenintolerans.

Måltid anpassad för barn (2–11 år). Tillgänglig på flygningar inom Europa och flygningar till/från Asien och Nordamerika, med avgång från och med kl. 09.30 lokal tid.

Detaljerad information om barnmåltider.

Nötpolicy/matallergi

SAS tar hänsyn till resenärer med matallergier och vi serverar inte jordnötter och produkter eller måltider som innehåller jordnötter på våra flygningar.

Inga flygningar är fria från allergener

Vi hanterar, tillagar och serverar måltider och snacks med hjälp av många olika ingredienser, inklusive sådana som innehåller allergener. Detta innebär att vi inte kan garantera att en flygning är helt fri från allergener eller förhindra andra resenärer från att ta med egen mat som kan innehålla allergener ombord.
Vi ber därför resenärer med allergier att ta med sina egna läkemedel och rådfråga sina läkare före resan.

Informera kabinpersonalen

Om du är allergisk mot jordnötter ber vi dig att informera kabinpersonalen om det vid ombordstigningen, så att de kan vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder och be andra passagerare att inte äta jordnötter/jordnötsbaserade produkter under flygningen.

SAS kan inte garantera andra resenärers efterlevnad av riktlinjerna.