Specialmåltider

Specialmåltider erbjuds på SAS flygningar med måltidsservering.

Specialmåltider är tillgängliga på flygningar till/från Asien och USA. Även tillgängligt för resenärer i SAS Plus på flygningar som varar minst 80 minuter inom Europa eller till/från Beirut. Om du bestämmer dig för att beställa en specialmåltid kommer den att ersätta standardmåltiden.

Nyhet – när du reser i SAS Go till/från Asien och USA kan du beställa din specialmåltid online.

Måltidsalternativ

Asiatisk vegetarisk måltid

Smakfylld vegetarisk måltid med begränsad användning av mejeriprodukter. Endast tillgänglig på flygningar till Asien och USA.

Veganmåltid

Måltid utan kött, mejeriprodukter, honung och ägg.

Vegetarisk lakto-ovo-måltid

Vegetarisk måltid som kan innehålla mejeriprodukter och ägg.

Laktos- och glutenfri måltid

Måltid anpassad för resenärer med laktos- och glutenintolerans.

Måltid anpassad för barn (2–11 år). Tillgänglig på flygningar inom Europa och flygningar till/från Asien och USA, med avgång från och med kl. 9.30 lokal tid.

Detaljerad information om måltider för barn.

Jordnötsallergi

Vi serverar inte jordnötter som snacks eller som matingrediens under flygningen. Om du är jordnötsallergiker ska du alltid meddela kabinpersonalen när du går ombord, så att de kan informera övriga resenärer om din allergi.

Andra allergier

Andra typer av allergener, t.ex. nötter, fröer och baljväxter, förekommer som snacks eller matingredienser på flygningar med SAS. Detta har vi tyvärr ingen möjlighet att begränsa.

Observera att alla våra måltider tillagas i kök där nötter och andra allergener förekommer. Det finns därför en risk för att det förekommer spår av nötter och allergener även när allergenen inte ingår i receptet eller anges i innehållsdeklarationen.