Flyg Ängelholm / Helsingborg Pula

Boka flyg från Ängelholm / Helsingborg till Pula i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Ängelholm / Helsingborg till Pula. Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Ängelholm / Helsingborg och Pula som passar just dig och ditt resesällskap.

Hitta våra bästa frånpriser till alla våra destinationer i vår lågpriskalender. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs.

Flyg Ängelholm / Helsingborg  Pula – Upplev en vacker och intressant stad

Kroatien är ett härligt resmål och grannlandet Italiens historiska inflytande gör sig ständigt påmint. Upptäck en brusande stad i det pittoreska Kroatien – flyg Ängelholm / Helsingborg Pula.

Upplev en historisk stad

Kroatien är fullt av små pittoreska byar och undersköna miljöer men för den som vill ha lite mer liv och rörelse är hamnstaden Pula ett bra alternativ. Staden ligger långt upp i det Adriatiska havet nära både Slovenien och Italien. Pula är kroatiska Istriens ekonomiska centrum och har en stor varvsindustri. Staden har en händelserik historia och det romerska och italienska arvet påminner sig ständigt. Gatunamnen skyltas på både kroatiska och italienska och en mäktig amfiteater påbörjad av kejsare Augustus och färdigställd av kejsare Titus, står välbevarad kvar än idag. Pula har en del av Roms karaktär i sig med sina caféer, matkultur och historiska arv. Samtidigt är staden en del av Balkan med en östeuropeisk estetik, musik och livsstil.

Flyg Ängelholm / Helsingborg Pula med SAS och upptäck själv den intressanta och vackra hamnstaden som befinner sig mellan det östra och västra Europa!

Bada i Pula

Flyg Ängelholm / Helsingborg Pula och bada i det klara grönblåa vattnet. I och runtom staden finns det flera stränder, vissa mer barnvänliga än andra. Pula är litet och lätt att promenera i, men till stränderna Verudelahalvön tar du dig effektivast med taxi eller buss. Verudela ligger ca 5 km från centrum och är ett populärt resmål för sol och bad. Verudela har en säregen och vacker miljö med sin glesvuxna och skuggande pinjeskog. Halvön är kantad av en strandpromenad och det finns både kalkstensklippor och stränder med klappersten.

Shopping

Flyg Ängelholm / Helsingborg Pula och upptäck den charmiga staden genom shopping. Likt flera städer med mycket turism har Pula allt från marknadsstånd med billiga kläder till mer exklusiva butiker. I den gamla stan finns det många souvenirbutiker, särskilt på gågatorna Sergijevaca och Kandlerova. Tingeltangel, fotbollströjor och kläder till låga priser finner du längst Giardini, huvudgatan. Märkesaffärer och mer exklusiva varor finns främst på och omkring gågatan Flanaticka ulica. Friluftsmarknaden är en lokal marknad där du kan vandra runt och titta på, och förstås också köpa, spännande produkter direkt från den kroatiska landsbygdens bondgårdar.

Natur

Stora delar av Kroatien är mycket vackert, likaså ön Brijuni som ligger några timmar från Pula. Brijuni är klassad som en nationalpark med över 250 fågelarter och 700 växtsorter. Dessutom finns en park med djur från Istrien, samt en safaripark med exotiska djur som zebror, elefanter och lamor. Det går bra att cykla på ön som också erbjuder möjlighet för sportande med sina golf och tennisbanor. Förstås går det också att bada och glöm inte att undervattenslivet i Adriatiska havet bäst upplevs genom snorkling eller dykning! Avsätt en dag för ett besök på Brijuni när du bokar ditt flyg Ängelholm / Helsingborg Pula!


Transport från Pula flygplats (PUY)

Pula flygplats ligger ungefär 7 km utanför stadskärnan i Pula. Flygplatsen är internationell och är den enda kommersiella flygplatsen på Istria-halvön. Flygplatsen ligger nära både Slovenien och Italien och betjänar därför många resenärer som ska till dessa områden.

Buss

Från flygplatsen kan du bland annat välja att ta flygbuss. Flygbussen går mellan Pula flygplats och in till stadens busstation, som ligger vid hamnen. Om du ska bo någon annanstans än i Pula centrum, hittar du också busslinjer till andra områden. Flygbussen går med intervaller på 90 minuter.

Taxi

Den enklaste sättet att resa mellan Pula centrum och flygplatsen är med taxi. Taxibilarna hittar du direkt utanför terminalen, bredvid bussarna. Priset är inte så högt, men det kan ofta vara bra att komma överens om priset med chauffören i förväg.

Hyrbil

Om du vill se mer av områdena runt Pula, kan du fördelaktigt hyra en bil på flygplatsen. Här hittar du flera internationella företag, samt mer lokala operatörer. Dessa hittar du både i ankomst- och avgångsterminalen. Om du ska hyra bil rekommenderar vi att du beställer den i förväg, så kommer bilen att vara redo när du anländer till flygplatsen.

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt