Flyg Luleå Nice

Boka flyg från Luleå till Nice i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Luleå till Nice. Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Luleå och Nice som passar just dig och ditt resesällskap.

Hitta våra bästa frånpriser till alla våra destinationer i vår lågpriskalender. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs.

Flyg Luleå Nice – Njut av en kulinarisk stad

Nice, Nizza, Niça.. Nice är en stad med många namn som har lockat mängder av besökare genom åren. Det är inte svårt att förstå stadens popularitet med tanke på dess kombination av vackra byggnader, spännande kök och goda möjligheter till sol och bad. Nice grundades redan ca 350 f.kr. och har periodvis tillhört Italien, något som bl.a. visar sig genom namn på platser och influenser från italiensk mattradition. Endast restaurangerna i Nice är värda en resa i sig och erbjuder det bästa från det lokala och det franska köket. Testa gärna Socca och Salad Niçois (en kikärtspannkaka och en tonfisksallad) som båda är två av många maträtter som förknippas med Nice. Det finns också möjlighet att göra utflykter till vingårdar och gå på vinprovning i området.

Flyg Luleå Nice för att få en kulinarisk upplevelse du sent kommer att glömma!

Shopping, kultur och sevärdheter

Nice har ett brett spektrum av shoppingmöjligheter med butiker från de mer extravaganta varumärkena till mer plånboksvänliga alternativ. Avenue Jean Médecin är en känd shoppinggata och som både har mindre affärer och butiker från de större kedjorna. 

Det finns många kulturella och historiska sevärdheter i Nice. Vieux Nice är namnet på den gamla stadsdelen som är typiskt franskt pittoresk med slingriga gator och pastellfärgade hus. Slottskullen la Colline du Château har ett imponerande läge med utsikt över staden och det finns vandringsleder för den som vill ta sig dit till fots. Vid sidan av byggnader och andra sevärdheter erbjuder Nice också ett aktivt nattliv med många barer, klubbar och live-musik. 

Nice största signum är kanske den palmkantade strandpromenaden och den härliga stranden. Att besöka Nice kan vara en rofylld och utvilade upplevelse men också en resa full med intryck och erfarenheter.

Vill du ha ännu mer inspiration? Då kan du besöka vår reseguide Scandinavian Traveler. Här har vi samlat våra bästa resetips för Nice. Bland annat kan du hitta bra restaurangtips och var du kan hitta de bästa marknaderna.

Transport från Nice flygplats (NCE)

Nice flyplats, även känd som Nice Côte d'Azur Airport, ligger precis vid havet, cirka 7 km sydväst om Nice. Flygplatsen är väl ansluten till både Nice, Cannes och Monaco, och det finns till och med helikopterturer mellan Monaco och flygplatsen. Om du ska till Nice finns det flera och billigare transportmedel till och från staden.

Buss

Från flygplatsen går både lokala bussar och expressbussar till Nice centrum. Från flygplatsen kan du välja att ta de lokala busslinjerna som stannar på andra sidan parkeringen framför Terminal 1. Om du önskar en mer effektiv resa kan du välja att ta expressbussarna som går till Gamla stan i Nice och stränderna i området. Dessa går med intervaller på 20 minuter och går från båda terminalerna på flygplatsen.

Spårvagn

Från flygplatsen kan du ta linje 2 in till stadskärnan. Denna går från båda terminalerna och tar ungefär 30 minuter till Promenade des Arts i Nice.

Tåg

Du kan också välja att ta tåget. Tågstationen ligger ungefär 500 meter från Terminal 1.

Taxi

Om du vill ta en taxi finns de utanför båda terminalerna. Kom ihåg att taxichaufförerna ofta tar betalt för bagage eller extra passagerare, samt bompengar.

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt