Flyg Köpenhamn Rom

Boka flyg från Köpenhamn till Rom i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Köpenhamn till Rom. Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Köpenhamn och Rom som passar just dig och ditt resesällskap.

Hitta våra bästa frånpriser till alla våra destinationer i vår lågpriskalender. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs.

Flyg från Köpenhamn till Rom – Sevärdheter

Rom är den perfekta destinationen om du älskar god mat, shopping, romantik och vill se några av de finaste och mest berömda sevärdheterna i världen. Rom har allt, och är en stad som du kan besöka om och om igen. Nedan får du tips på några av de sevärdheter som du inte får missa att besöka under din resa till Rom.

Peterskyrkan

Inte nog med att Peterskyrkan är väldigt vacker, den är också hem för den nuvarande påven. Det är därför inte konstigt att kyrkan är väldigt välbesökt. Om du ska besöka kyrkan är det därför en bra idé att köpa biljett innan, så att du slipper stå i kö utanför ingången. Men tänk på din klädsel! Även om det är varmt utomhus är shorts, bara axlar och korta kjolar inte tillåtna om du ska gå in i kyrkan.

Colosseum

En av de mest ikoniska byggnaderna i Rom är utan tvekan Colosseum, som förr i tiden var platsen för storslagna gladiatorkamper. Historien säger att inte mindre än 500 000 människor och en miljon vilda djur miste livet under striderna i amfiteatern. Idag är byggnaden den mest besökta attraktionen i Italien, och ett symbol för den råa styrka och våld som fanns i antikens Rom.

Upplev Roms charm

Rom är en av de mest romantiska städerna i Europa, och har en helt unik stämning. Att gå på upptäcktsfärd på stadens gator är en upplevelse i sig. Rom är fylld med små torg med fontäner, sagolika barockpalatser, kyrkor och mysiga trottoarkaféer med rödrandiga dukar.

Transport Fiumicino flygplats

Flygplatsen Fiumicino, även kallad Leonardo da Vinci-flygplats, ligger 32 kilometer väster om Rom och är den största i Italien. Från flygplatsen finns det bra buss- och tågförbindelser in till centrum av Rom dygnet runt. Läs mer om de olika transportmedlen i avsnitten nedan.

Tåg

Från flygplatsen kan du ta Leonardo Express-tåget som går direkt in till stationen Termini, som ligger i centrum av Rom. Resan tar cirka 30 minuter eftersom det bara stannar en gång under vägen. Härifrån kan du byta till buss eller tunnelbana.

Du kan också ta det regionala tåget FL1 om du ska stiga av på andra stationer än Termini. Regionaltåget avgår varje kvart på vardagar och varje halvtimme på helger.

Buss

Du kan också ta en shuttlebuss när du ska in till centrum av Rom. Bussarna går direkt från Terminal 3 till stationen Termini. Resan tar cirka 45–60 minuter.

Taxi

Vill du enkelt och bekvämt ta dig in till centrum kan du också välja att ta en taxi. Detta är en lite dyrare transportform, men kan vara skönt om du anländer sent eller har mycket bagage.

Hyrbil

Vill du se mer av Italien än bara Rom? Med en bil får du större frihet under din semester, och eftersom Rom ligger i den centrala delen av Italien finns det gott om möjligheter att besöka andra delar av Italien om du önskar en längre semester.

Boka din hyrbil via vår hemsida och slipp onödig väntetid på flygplatsen. På vår hyrbilsida kan du få en överblick över de olika bilmodellerna och priser hos olika uthyrningsföretag.

En trevligare reseupplevelse startar på Kastrups flygplats

SAS Fast Track

När du reser från Köpenhamn till Rom i SAS Plus eller om du är SAS EuroBonus Guld- eller Diamantmedlem så har du tillgång till Fast Track på Kastrups flygplats. Fast Track är det snabbaste och smidigaste sättet att passera genom flygplatsens säkerhetskontroll. Detta hjälper dig att få mer tid för avkoppling, arbete eller att bege dig snabbare till gaten.

SAS Lounges

Starta din resa till Rom i en av våra flygplatslounger. Loungen är en lugn plats där du kan arbeta, äta en bit mat, umgås eller bara koppla av medan du väntar på din flygavgång.

På Köpenhamns flygplats Kastrup kommer du att kunna njuta av två lounger, beroende på vart du ska flyga, biljettyp eller EuroBonus-nivå:

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt