Flyg Visby Gotland Venedig

Boka flyg från Visby Gotland till Venedig i vår lågpriskalender

Genom att titta i vår lågpriskalender kan du hitta våra allra bästa priser på flyg från Visby Gotland till Venedig. Om du är ute i god tid så förbättras dina chanser att hitta riktigt billiga flyg mellan Visby Gotland och Venedig som passar just dig och ditt resesällskap.

Hitta våra bästa frånpriser till alla våra destinationer i vår lågpriskalender. Pris och platstillgång uppdateras varje gång en ny sökning görs.

Flyg Visby Gotland Venedig – Upplev den romantiska staden Venedig

Venedig är byggd på över 100 små öar i Adriatiska havet som är sammankopplade med många kanaler och broar till en stor stad. Centrum är indelat i sex områden, alla med sitt egen särpräglade och unika stadsbild. Med ett nätverk av kanaler och broar sker transporten antingen till fots eller via vatten. Det kan därför vara bra att veta var man ska och hur man lättast tar sig dit. Här har vi samlat några tips på vad du kan besöka under din vistelse i Venedig.

Markusplatsen (Piazza San Marco)

Markusplatsen kallas ofta för Venedigs hjärta och det är inte utan anledning. Platsen täcker ett stort område i stadsdelen San Marco, vid utgången av huvudkanalen i staden. Här hittar du också flera av de mest kända sevärdheterna i staden, vilket gör att du lätt kan spendera en hel dag bara i detta område. Gör ett besök i den bysantinska Markuskyrkan (Basilica di San Marco), det gotiska Dogpalatset (Palazzo Ducale), Markus klocktorn (Torre dell'Orologio) och Museo Correr. Dessutom ligger den kungliga trädgården (Rio dei Giardinetti) alldeles i närheten, som är en grön och luftig oas bland stadens många tegelbyggnader.

Njut av en promenad eller en gondoltur

Mycket av charmen med Venedig är att man kan promenera längs stadens smala gator och många broar. Det är ofta från stadens broar som man får den bästa utsikten och de finaste utkiksplatserna. Suckarnas bro (Ponte dei Sospiri) förenar Dogpalatset med ett gammalt fängelse och kan absolut rekommenderas att gå över, men bron är minst lika fin att se på från utsidan.

Vill du ta en gondoltur finns det oftast möjlighet till detta längs huvudgatorna, men det finns också större stationer markerade med gröna skyltar. Att vara gondoljär till yrket går ofta genom generationer. Utbildningen tar många år, samtidigt som det krävs både kurser, examen och licens för att bli en av Venedigs över 400 gondoljärer.

Konst och kultur

Venedig har också mycket att erbjuda om du gillar konst och design. Konstgalleriet Accademia och palatset Ca’Rezzonico innehåller venetiansk konst från 1400-talet och fram till 1800-talet. Accademia är en av stadens mest besökta attraktioner och kan vara ganska välbesökt. Är du mer intresserad av samtidskonst är både Guggenheimmuseet och Palazzo Grassi bra alternativ. Guggenheimmuseet ligger precis bredvid Accademia och har en ackrediterad samling av modern konst, medan Palazzo Grassi är en privat samling samtidskonst och ligger längs Canal Grande. Även paviljongerna i Venice Biennale är internationellt ackrediterade inom konst- och arkitekturmiljöer och kan vara värt ett besök.

Vill du ha ännu mer inspiration? Besök vår reseguide Scandinavian Traveler, där alla våra bästa resetips om Venedig finns samlade.

Transport från Venedigs flygplats (VCE)

Venedig Marco Polo flygplats ligger på det italienska fastlandet, ungefär 12 km norr om Venedigs centrum. Flygplatsen ligger i nära anslutning till både norra Italien och Veneto-regionen. Om du ska till Venedig kan du välja mellan flera resrutter. Antingen kan du ta direktbuss till Venedigs centrum eller att ta vattenvägen till Venedig. Om du vill kan du också resa via Mestre, fastlandet utanför Venedig, eller hyra en bil på flygplatsen.

Direktbuss

Bussoperatörerna ACTV och ATVO går båda direkt mellan Venedig och flygplatsen. Busslinje 5 (ACTV) och Venedig Express (ATVO) tar båda 20 minuter och går ungefär varannan halvtimme. Bussarna på flygplatsen hittar du utanför ankomsthallen.

Vattenbuss och båt

Från flygplatsen kan du också ta den något ovanliga vattenbussen in till Venedigs centrum. Den går från flygplatsens egna hamnområde, som du kommer till genom att följa skyltningen märkt "Water Transport" från terminalens första våning. Från flygplatsen kan du också hyra en privat båt som tar dig in till staden. Detta måste eventuellt beställas i förväg.

Buss och tåg via Mestre

En sista möjlighet är att resa till Venezia Mestre och sedan vidare in till Venezia Santa Lucia. Ta buss nummer 15 (ACTV) eller Mestre Express (ATVO) mellan Venedig Marco Polo flygplats och Venezia Mestre.

Du kan också ta buss nummer 5 (ACTV), Venezia Express (ATVO) eller någon av de många tågoperatörerna in till Venezia Santa Lucia.

Alltid med SAS

Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.

Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.

Ingår i din reseklass: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24 timmars öppet köp Ja Ja Ja
Handbagage
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Incheckat bagage
Light

Nej

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nej Ja Ja
SAS Lounge** Kan läggas till mot en avgift Ja Ja
Mat och dryck
Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:

Ja

Flyg inom Skandinavien/Europa:

Kan förbeställas

Ja Ja
WiFi Kan läggas till mot en avgift Kan läggas till mot en avgift Ja

*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt